reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

mój F wykorzystał urlop ojcowski, a po powrocie do pracy szef mu zakomunikował, że nie będzie miał premii. Zawsze było tak, że premie zabierali np. za zwolnienia lekarskie. Brak słów...

właśnie mój z tego powodu nie wykorzystał tego urlopu, ba jego szef nawet potrafi tak robić, że na święta coś da, a w następnym miesiącu to utnie z premii:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zobaczcie co mi koleżanka wysłała: OKAZJA!! Skrzypiący śnieg sprzed garażu BCM! (897049350) - Aukcje internetowe Allegro

:szok::szok::szok: co za bzdura:szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
reklama
martussa- ale masz roboty z tą praca- szacun kochana:tak::tak::tak::tak::-):-):-)
Zuzia- ;-):-):-):-) niech sie dobrze wozi:-)
maltanka- ja to bym i nawet kupiła, ale ta cena, hmmm... nie mam drobnych;-):-D:-D:-D:-D:-D

paulusia- no sama to faktycznie mało zdziałasz,,,
choć ja cały czas mówie , ze mnie przy " robieniu" dwójki ostatnich brzdąców nie było...;-):-D:-D:-D:-D

Martussa czytałam:-D:-D:-D

kiedyś kiedyś mój M wpadł na aukcję jak ktoś sprzedawał "skórę z żubra" - opakowanie foliowe z czteropaku piwa - podobno za grosze poszło.

ale swoją drogą to ciekawa jestem jak takie rzeczy się kończą, czy po prostu zamykają aukcję, bez echa czy jak?

Ostatnia edycja:
nimfii ale pracodawca nie może nie wyrazić zgody na ojcowski. To się prawnie należy, a jeśli nie wykorzysta to przepada. Rozumiem, że ciężki okres w pracy, mój mąż też tak ma, ale dogadał się z szefem, że wniosek wypisuje na teraz, a odbierze go w innym dogodnym dla obu stron terminie.

habcia nie ważne czym się różni, ważne kto go używa :-D:-D:-D
Agniesia wiadomo, że dobry szef da, ale nie raz się słyszy "weźmiesz urlop - nie masz gdzie po nim wracać..."

mój F wykorzystał urlop ojcowski, a po powrocie do pracy szef mu zakomunikował, że nie będzie miał premii. Zawsze było tak, że premie zabierali np. za zwolnienia lekarskie. Brak słów...

Wiem ze urlop ojcowski sie nalezy ;-) On chce prosic szefa aby udzielil mu go w innym terminie. Maz pracuje w hurtowni rybnej i nim sie zacznie post to maja dwa razy wiecej pracy czyli w lutym :dry: Jesli pojdzie teraz na urlop to nie dostanie premi :tak: albo nawet go zwolnia bo juz nieraz go tym straszyli :no:

A ja bym baaardzo chciała, żeby mój mąż wykorzystał jakikolwiek urlop :-(
Czasem mam wrażenie, że ucieka od nas ;-)
Ostatni urlop wziął jak Mila się urodziła - jakieś dwa tygodnie siedział z nami, a wcześniej to 2,5 roku temu na wakacje jakieś 10 dni:dry: Wkurza mnie to, bo jego ojciec jest pracoholikiem i tego samego wymaga od mojego męża. :baffled:

A to juz druga strona medalu bo tez mam czasem wrazenie ze mąż poprostu nie chce brac urlopow :zawstydzona/y: Stosuje milion wymowek i wlasciwie bezsensownych :no: Zaraz po urodzeniu Macka pracowal dwa razy wiecej bo tez byl ten okres przedpostowy ;-)Nie moglam wtedy na niego liczyc.
W wakacje nie wziol urlopu bo powiedzial ze juz koledzy zajeli sobie najlepsze miesiace a jemu zostal do wyboru tylko pazdziernik, listopad :shocked2: A tak go prosilam duzo wczesniej zeby pomyslalam o urlopie w wakacje zebysmy mogli pojechac z dzieckiem na zielona trawke. W tym roku tez bede walczyla o to aby wziol urlop we wakacje. Nie chce znow najladniejszej pogody spedzic w miescie :-(

rety rety piszecie i piszecie wszędzie, a Ja nie daję rady nadrobić bo nawet wchodzić nie mogę przez ten transfer, tak to jest z internetem orange, kończy się transfer(który skutecznie wykorzystuje mój mąż) i pupcia blada, wejść się nie da i Ja nic nie wiem co się tu u Was dzieje :-(
ale.... aukcja świetna i pośmiać się można do łez z tych maili od kupujących :-) :-) :-)
miki kochana Ja o Tobie myślałam już od dwóch dni a tu wchodzę i jesteś i bardzo mi się gęba ucieszyła.
martussa super że tak Ci to teraz idzie z tą pracą i oby tak dalej i już zaraz za Ciebie będziemy kciuki trzymać
habcia za Ciebie trzymam cały czas tylko czasem niewygodnie pisać ;-)
a z tym urlopem ojcowskim to kurcze jakoś tak późno wyszło bo mało czasu zostało na jego wykorzystanie do lutego. Mój M nie wykorzystał niestety bo pracę zmienił no a wiadomo jak to jest jak się do nowej pracy idzie, siedzisz i się modlisz żeby się nie rozchorowac ani nic. Ech no ale cały grudzień miał wolny (teoretycznie bo i tak ciągle gdzieś jeździł i go nie było).

Postrzałka znam ten ból. W minionych miesiącach używałam blueconnecta z Ery [miałam od pracodawcy] i jest tak samo z transferem, po wykorzystaniu na niektóre strony, jak np. na konto w Alior Banku nie da się zalogować. Inne ładują się po kilkanaście minut, a komu chciałoby się tyle czekać.
Nie narzekałabym jednak na to tak bardzo, bo może być gorzej. W miejscu zamieszkania moich rodziców jest tak fatalnie z internetem, że stałego łącza w ogóle mieć nie można [to prawie czarna dziura na mapie internetu].
Tam nawet nie sposób wykorzystać transferu, bo zasięg jest tak słaby, że wszystko wolno chodzi, a czasem wcale.

reklama
Do góry