reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

pbq - no ja padnę :D Pierwszy ślub brałaś z brzuchem. Po przeszło dwóch latach masz okazję wziąć drugi ślub i ty zaś będziesz szła z brzuchem :-D:-D:-D
Ale biorąc pod uwagę to, że kończy CI się umowa - to popieram! Bez sensu szukać nowej pracy i odwlekać ciążę...
Zresztą ja na rozmowie kwalifikacyjnej miałam sporo pytań dotyczących moich planów rodzinnych :p Czy mam dziecko (ile), czy planuję mieć kolejne, kiedy? kto bedzie siedziec z dzieckiem podczas godzin pracy, i inne tego typu. Musiałam ich zapewnić, że w najbliższym czasie nie planuję :sorry:
Zobaczę jak się losy potoczą...

reklama
ardzesh Dokładnie to samo powiedziała świadkowa :-D Planując datę zapomniałam o tej umowie, byłam przekonana, że mam do końca maja i niemiło się rozczarowałam :-( ale tam, nie będę przecież w 8 miesiącu, podejrzewam, że nikt nawet nie zauważy, bo chudzinką nie jestem, pić i tak nie zamierzałam. Zobaczymy w ogóle czy się nam uda.
A co do twojej rozmowy to nie powinni cię o to w ogóle pytać, ale wszystkie wiemy jak to w praktyce wygląda... Znam takie firmy, które wręcz otwarcie prowadzą politykę nie zatrudniania kobiet, a kolega ostatnio stwierdził, że on nigdy kobiety by nie zatrudnił...

ardzesh
A co do twojej rozmowy to nie powinni cię o to w ogóle pytać, ale wszystkie wiemy jak to w praktyce wygląda... Znam takie firmy, które wręcz otwarcie prowadzą politykę nie zatrudniania kobiet, a kolega ostatnio stwierdził, że on nigdy kobiety by nie zatrudnił...

Dokładnie, nie powinni pytać o takie sprawy :/ Jest to jawna dyskryminacja :(
pbg
mam nadzieję że bociek szybko do Ciebie zawita :D

Hej Hej.
Ardzesh gratuluję pracy i Mili postępów w nocniczku.
Zosia generalnie gania w pieluchomajtach bo w zabawie zapomina o nocniczku, ale kupkę zawsze do nocniczka. Gada już bardzo złożone zdania, jest bardzo rozwiniętym mówcą i boję się że na bilanie który mamy za tydzień wyjdzie jej z 16 kg żywej wagi.
Zapowiada nam się druga córeczka ale za dwa tygodnie jeszcze potwierdzimy płeć, bardzo żywa dziewczynka, kopie jak nie wiem. Zagrożenie na szczęście minęło,łożysko się zregenerowało i krwiak się wchłonął (a raczej wylał). Także wszystko u nas gra:) Pozdrawiam

antar no to super, że wszystko dobrze wiec wynika z tego, że
zapmarta ma 2 chlopców
ja 2 dziewczynki
agniesia 2 dziewczynki
mary 2 dziewczynki? pamietam dobrze...?
TY 2 dziewczycznki
emkamek jeszcze nic nie pisała w tej sprawie, ale wychodziło by, że winna mić drugiego synusia
hehehe... czyli wniosek taki, że nasze chłopy, póki co, płodzą dzieci tej samej płci ;)

antar super że z łożyskiem już wszystko dobrze:tak:

ja jutro ide na wizytę mam nadzieje ze też powie że wszystko ok no i potwierdzi czy to na 100% dziewczynka bo do tej pory była trochę źle ułożona i nie chciała dokładnie pokazać

ardzesh gratuluję pracy:tak:
pbg trzymam kciuki żeby szybko bocian do was zawitał:-)

U nas z nocnikiem ostatnio ok sama woła :-) ale potem chce aaa (czyt.czekoladkę:szok:) tak ja ostatnio tatuś nauczył:wściekła/y::Zrobisz siku do nocnika to tata da czekoladkę:wściekła/y: no i córeczka szybko się nauczyła:rofl2::-D

maranka masz racje ja ostatnio też tak pomyślałam o tych naszych chłopach:-D

Antar super, że z łożyskiem już ok, a krwiak się wypłukał. Teraz dotrwać spokojnie do końca, czego gorąco Ci życzę.
pbg aby jak najszybciej udało się zmajstrować rodzeństwo :-)
ardzesh gratulacje dla Mili za nocniczek :-)

Mi ostatnio nasiliły mi się skurcze. Bóle są odczuwalne w podbrzuszu, tak jakby miesiączka się zaczęła i do tego ciągnięcie w krzyżu i ból w środku w kroczu. Do tego Wercia od dwóch dni źle sypia. Chyba muszę wybrać się do lekarza, ale boję się, że mnie położy do szpitala :-(

Dokładnie, nie powinni pytać o takie sprawy :/ Jest to jawna dyskryminacja :(

Nie powinni pytać. Ale zapytali więc nie ukrywałam faktu posiadania dziecka.
Najważniejsze, że dostałam tą pracę. :)

Z niedzieli na pon miałam kiepskie spanie, a rano tzw. streskupę ;) Już wiele razy zostawiałam Milę u mojej mamy, ale tym razem wychodziłam z domu ze łzami w oczach. Ale w pracy jest spoko. Przynajmniej na razie. Dostałam swoje biurko, kupili mi komputer :) Mam zupełnie nowe stanowisko, nie było w tej firmie takiej osoby jak ja więc dopiero wymyślają co mam robić :D Sporo się uczę i używam sporo języków obcych więc cieszę się, bo przypomnę je sobie i podszkolę się w nich. W CV zawsze będzie ładniej wyglądała praca w takiej firmie a nie tylko praca u teścia :)
A lamenty, że zostawiam Milę u babci wynagrodzi mi wypłata :D Mam takie zapotrzebowanie, że hoho :D lista zakupów nieskończona ;)

Maranka - faktycznie :) wyliczanka super!
pbg - oj to trzymam kciuki za bobasa! :D Tylko uwaga! masz córkę, więc wyliczanka Maranki mówi, że będziesz mieć drugą! A mąż chce syna, i co teraz?!
antar - dobrze, że już wszystko ok.
agniesia - mam nadzieję, że wytrzymasz jeszcze trochę. ale jeśli każą Ci zostać w szpitalu to nie ma się nad czym zastanawiać.

Ostatnia edycja:
ardzesh fajnie że Ci się podoba w pracy:tak::-)

agniesia może to już skurcze przepowiadające :baffled:chyba mogą się pojawić koło 30 tyg:confused: odpoczywaj dużo jeszcze tylko 4-5 tyg i spokojnie możesz rodzić
Mam nadzieje że obejdzie się bez szpitala:tak:

U mnie dzisiaj potwierdzone na 100% że dziewczynka:tak::-) Miała mała humor i pokazała co ma między nóżkami:-) waży już ok 1630 gram:szok:

reklama
Hehe, maranko, no faktycznie!:-D Ale ja przekorna jestem i nie poddam sie lutuwkowemu trendowi,:-p dam znac za miesiac.;-)

Antar, super, ze masz sie juz dobrze, a co do wagi Zosi, to wiem o czym piszesz - moj okruszek ma 16 kg i 97 cm...:-D
Agniesia, mam nadzieje, ze skurczybyki sie uspokoja i pozwola sie cieszyc ciaza do samiuskiego terminu.:tak:

Mary, gratuluje dziewczynki.:-)

Pbg, to i ja trzymam kciuki!:-)

A macie jakies wiesci od mamyflavii????

Do góry