reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

A co z lewatywą i goleniem łona? Jak jest w waszych szpitalach? Z doświadczenia wiem, że u nas robią to w szpitalu. Dlatego sama dbam już o okolice intymne teraz .

reklama
No właśnie dziewczyny apropos łona. Ja nie mogę się golić zwykłą maszynką bo to okropnie podrażnia, a słyszałam że nie można w ciąży używać tych kremów veet i innych, no i mam problem. Jak wy to robicie bez kremów?

Co do nacicnania, to wiem że w Warszawie nie robią tego rutynowo, ale pierworódce napraswdę trudno urodzić bez nacięcia, zwłaszcza jeśli poród trwa bardzo długo, lub ma problemy efektywnym parciem. Ja tam osobiście nastawiam się na nacięcie. Zwłaszcza jeśli będę rodzieć wielkie dziecko. Nie chcę popękać, tak jak moja mama, od środka i od zewnątrz.

anter ja sobie raz w życiu zafundowałam niezłą jazdę z tym kremem veet. Kupiłam sobie, bo tak jak piszesz golenie tradycyjne podrażnia. Wcześniej to co dam rady wygoliłam depilatorem (robię tak już z dziesięć lat i moja skóra jest przyzwyczajona i nie boli, pod pachami też jadę depilatorem). Jak to depilator wyrywa z cebulkami i jakby nie było robi mikro ranki. Później na resztę zastosowałam krem veet i przez dwa dni chodziłam jak popażona. Szok jaki ból. I od tego czasu nie używam kremów, tylko maszynka i depilator.

habcia słyszałam że skóra w końcu się przyzwyczaja do maszynki. Ja chyba spróbuję się przyzwyczaić, jest do dużo szybsze i dużo tańsze. A jakieś specjalne pianki do golenia krocza znacie?

Boże dziewczyny..widzę, że temat porodu już u nas zagościł..chyba trochę za szybko:tak: nakręcamy się niepotrzebnie..ja na początku non stop o tym myślałam, że nie dam rady, że nie będę miała siły, że ból mnie przerośnie..ale postanowiłam, że już koniec z myśleniem na ten temat..tyle kobiet urodziło więc i my damy radę..spokojnie:tak:ja na początku listopada jak mąż wróci mam zamiar jechac do szpitala w którym chcę rodzic..niestety w Gdańsku znalazłam taki tylko jeden..pojade, popytam..myślałam żeby opłacic położną..będę miała przynajmniej gwarancję, że będzie się mną właściwie opiekowac..ale to wszystko jest jeszcze do przemyślenia i obgadania z mężem..mamy czas..ja narazie zajmuję się przyjemnym rzeczami..kolekcjonowaniem wyprawki:)itd..
a co do spodni..to jak pisałam miałam w założeniu, że kupię tylko dwie pary na ciążę, ale to allegro..:-Dzawsze znalazłam coś ciekawego za grosze..np.dwie pary spodni( dżinsowe i takie a'la dresowe) i bluzeczka za 25zł..to aż grzech byłoby nie kupic..a te co wczoraj kupiłam to z myślą o zbliżających się Świętach, Sylwestrze:tak:także mam usprawiedliwienie:) ograniczam moje wizyty na allegro, bo to juz grozi nałogiem hehe:-Ddo końca ciąży mam w czym chodzic:-)
a tak w ogóle to sie wkurzyłam..kupiłam wczoraj buty..fioletowe kozaczki z zamszu..na jednym z przodu była taka biała plama..sprzedawczyni powiedziała, że jak przetrę mokrą szmatką to ona zejdzie..ja wytarłam i co??plama jak była tak jest!!musze jutro pojechac wymienic albo oddac..tylko ciekawe czy przyjmą..bo wisiała taka wielka kartka NIE PRZYJMUJEMY ZWROTÓW OBUWIA!!chyba się wścieknę jak nie przyjmie oszustka jedna!!
a ja pędzę do mojego ukochanego dziadziusia na urodziny:tak: ja jako najstarsza wnuczka w dodatku spodziewająca sie prawnuczki jestem oczkiem w głowie dziadziusia:) oby żył jak najdłużej:)
Miłego dnia:)Poleniu***cie:)w końcu niedziela do tego służy:)

A jakieś specjalne pianki do golenia krocza znacie?

Ja podkradam swojemu małżonowi żel do golenia lub piankę, a po smaruję oliwką lub jego balsamem po goleniu nivea.To prawda , że to miejsce trzeba przyzwyczaić do maszynki zwykłej.Wcześniej przechodziłam zgrozę a teraz nic mi już nie dolega.

Antar ja osobiście nie urzywam pianek do golenia tylko normalnie przy płynie do higieny intymnej usuwam wszystie włoski, nie mam problemu nie robią się krostki ani włoski nie wrastają, ja będę rodziła na Żeromskiego w Elblągu, z tego co wiem nie w każdym przypadku stosuje się lewatywę zależy od czasu w jakim pojawimy sie w szpitalu i od rozwinięcia akcji porodowej, co do nacięć krocza zgodzę się tylko w ostateczności robię masaże codziennie i myślę że dam radę bez tego niemiłego zabiegu. a jakie jest wasze nastawienie do nacięć krocza tego najbardziej się obawiam.

reklama
Nathalie to nie jest tak, że ja jestem dobra i pobłażliwa. Męża nikt nam nie wybierał i wyszłyśmy za mąż z miłości. Nie da się znienawidzić człowieka, którego się kocha w jednym dniu. A nawet kiedy myśli się, że go się nienawidzi jest to na chwilę. Za jakiś czas wspomnienia wracają, i okazuje się, że dalej się kocha. Poza tym walka o szczęście rodziny to chyba nie dobroć dla męża, ale dla dzieci i samej siebie. Jak się wali świat na głowę, to człowiek zrobi wszystko żeby ten świat wrócił nad głowę.
Ja nie skreślam szybko ludzi, daje im szansę, bo chciałabym, żeby szansa została mi też dana. Czy prosiłaś kogoś kiedyś o szansę? Ja tak i nie pozwolono mi naprawić błędów i czułam się okropnie, strasznie.

Aga widzę, że masz troszkę skrajną opinię na mój temat. Przyznam, że jest mi przykro... Nie wiem skąd wywnioskowałaś, że męża bym znienawidziła i nie dała mu szansy? Przecież nie wywaliłabym go na bruk i nie wreczyła papierów rozwodowych. Mylisz się. :-(Po prostu uważam, ze jesli facet popełnił błąd to on powinien przynajmniej próbować go naprawić, a nie że ciężarna żona przyjdzie z odsieczą, poklepie biedaka po ramieniu i posprząta jego bałagan.

Habcia i inne dziewczyny, które boją się nacinania - samego nacinania się nie czuje wcale, wręcz powiedziałabym, że odczułam to jako ulgę. Dopiero potem, zszywanie i gojenie sie rany jest bolesne. Zgadzam sie, że nie powinno się nacinac rutynowo, czasem nie ma takiej potrzeby, tylko, że jak się natnie za póxno to można bardzo popękać - moja koleżanka okropnie popękała w srodku, potem jej się to babrało przez długi długi czas...

Antar a czemu chcesz się golić? Mnie połozna goliła przed porodem, i wszystkiego nie ogoliła (zostawiła mi grzywkę ;-)). zazwyczaj tez mam krostki, skóra mnie piecze itd, ale wtedy nic mi się z tym nie działo.

Ewelinko gdzie chcesz rodzić jesli można wiedzieć? Ja rodziłam w Wojewódzkim i nie opłacałam połoznej, ale trafiłam na bardzo fajną babkę, która znałam ze szkoły rodzenia "Dobry początek". :happy:

A co do butów to czy to nie jest tak, że muszą Ci przyjąć? Przecież ich nie nosiłaś. Może zadzwoń do biura ochrony praw konsumenta i się upewnij. Mi się wydaje, ze prawo unijne nakazuje przyjąć towar w ciągu 7-14-28 (???) dni od daty zakupu. Tutaj w UK możesz zwrócić wszystko w ciągu 28 dni i nikt Ci łaski nie robi. :no:

Do góry