reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

jezyk - wracajcie do zdrowia! :happy:

nie mogę was czytać, jak piszecie, że wasze maluchy śpią tak długo! Moja zawsze budzi się co 4 godziny w nocy. A tylko dwa razy chyba zapomniala i przespała 5.
Jakby przedłużyła sobie spanie do 6, 7 czy 8 godzin byłabym przeszczęśliwa :-) Można Wam pozazdrościć. Ale Tobie habciu nie zazdroszczę :no: Mam nadzieję, że się u Was poprawi.

reklama
Oj babki, ostatnio mnie wzięło za porządki z ubrankami Kuby (co do zbycia co do oddania rodzinie a co dla Niki będzie) i różne zaległe sprawy i odkopać się nie mogę..a u Was tyyle się dzieje.
Mąż pojechał z Niki do szczepienia a my z Kubą w domu. Ostatnio kiepsko u mnie z kręgosłupem a nie ma kiedy poleżeć.
I pozwolę sobie na małą informację że wystawiłam coś w dziale sprzedam...;-)i niebawem wystawię śliczne ciuszki dla chłopczyka od 3-12 m

a moj Maks zamiast coraz dluzej spac, spi coraz krocej. Teraz standardem jest pobudka co 2h, co 1h budzi sie srednio od 4 rano. Jestem wyczerpana psychicznie i fizycznie. Niewiem co sie dzieje. W dzien spi tylko na spacerze.

W ta noc Maks poszedl spac o 19,30, potem pobudki z wielkim placzem byly o 22, 24, 2, 4, 5, 7. :( A w dzien non stop marudzenie, placze. Niewiem co sie dzieje. Opadam z sil. Meza nie ma od rana do nocy, wiec musze sama sie nim zajmowac.
:-):-):-) co 2h to masz lukus. Jurand w dzień wcale nie śpi. Noc jak do tej pory przesypia z pobudka na jedzenie. A druga pobudka oznacza rozpoczęcie się dnia i zależna jest od pierwszej. Jak się obudzi o 12 to następna za 4h i dzień się rozpoczął. Na spacerach wcale nie śpi, w samochodzie też nie. Teraz go bujam w leżaczku to sobie drzemie. Ale jak przestanę to zaraz ma oczy jak 5zł.

Czy któraś ma podobnie, albo słyszała o takim przypadu? A czy to normalne, że dziecko ma 2 miesiące i zaczyna się przewracać z brzucha na plecy ??

jeżyk współczuje

któraś pisze o najadaniu się dziecka które dobrze przybiera. Jurand od kąd zaczął dostawać 200ml jedzenia zaczął normalnie kupy robić i przestał wyć, marudził tylko całymi dniami. Moja rodzinka stwierdziła, że on nadal głodny i powiedzieli, żebym mu zaczęła zagęszczać jedzenie. Zaczęłam mi gotować mąkę kukurydzianą i przestał marudzić i nie ryczy wreszcie, choć też nie śpi wcale.

Ostatnia edycja:
nimfii nie licze ile trwa karmienie. Kiedys probowalam dawać mu smoczek zamiast karmienia, ale skoczylo sie to wielkim placzem. Od razu łapnął piers po 3h niejedzenia i aż sie dławił tak szybko jadl. Wazy juz ponad 7 kg.

Teraz za kazdym razem jak sie budzi w nocy strasssznie placze, musze sie szybko uwijac z wyciagnieciem piersi, bo inaczej ryk. Do tego pozera sobie palce. Moja mama mowila, ze zaczyna mu sie ząbkowanie. Juz sama niewiem co myślec. Duzo nie je, tylko chwile possa i dalej spi. A wieczorem po kąpieli nie chce w ogole piersi, drze sie, ale jak zassa to je.

Teraz smoczka sobie sam wyciaga i wpycha palce do buzi w wielkim placzu. JAk zassie to jest spokoj. Duzo się slini.

Dziewczyny, ktore maja juz starsze dzieci, to może być juz ząbkowanie?

Ostatnia edycja:
jezyku, zdrówka życzę dla synka. Nie martw się, wszystko będzie dobrze.
habcia, głowa do góry. Karol też ma takie fazy, że nie śpi, a potem przesypia kilka dni pięknie aż znów coś mu się przestawi i nie śpi.
Kamylka, pamiętam jak ja się bałam burzy, jak byłam mała, uuuuuuuuuuu nie zazdroszczę.

Dziewczyny, ktore maja juz starsze dzieci, to może być juz ząbkowanie?
Habcia,ja wlasnie tak z Marcelem mialam,obled.Kolki sie skonczyly i zaczely przeboje z zebami.Wyszly mu chyba po 4-ech miesiacach od pierwszego slinienia i wtykania lapek po samo gardlo:rofl2:
.Jakub znow nie mial zadnych boli zwiazanych z zabkowaniem,Zeba wyczulam mu jak juz byl,zlote dziecko:tak:

Habcia słyszałam, że zeby mogą długo wychodzić, tzn dziecko moze już odczuwać ich wychodzenie np w 3 mies. zycia, a zeby pojawią się dopiero np w 9. Inga zaczęła wyraźnie odczuwać gdzieś w 6 miesiącu życia, bolały ją ząbki, nie chciała jeść, miała nawet lekką gorączkę, a pierwszy ząbek pojawił się w 9 miesiącu.

aga - moja Mila też się obraca z brzuszka na plecki :) ale nigdy z plecków na brzuch. Chyba, że leży na boczku - wtedy potrafi :)
Nathalie - a jak twój kurs masażu noworodków? Nic się nie chwalisz :-p:sorry:
Martussa - nie masz ochoty na kawke w katowicach w sobote o 11? Spotykam się z mamami żeby nauczyć się motania w chustę. Ponoć sporo ludzi przychodzi do kawiarni :) ja ciągnę męża. Może i ty miałabyś ochotę?

reklama
Do góry