reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

WOW aga budowlanke skończyłaś ?????? :rofl2:
Antar powodzenia i mało nerwów jutro :)

Ja to już nie wiem czy ja mam skurcze i twardnienie brzucha czy to młody wypina jakąś część ciała. Nie potrafie tego rozpoznać po prostu. :zawstydzona/y:A tak jak piszesz antar o tych kłuciach w czasie skurczów to myśle że ja to mam. Odczuwam czasem kłucie a nie kojarze czy mam przy tym twardy brzuch ... kiepska jestem :wściekła/y: zacznę rodzić i nie będę wiedziała że to już cholerka

reklama
Witajcie:-)
Trochę się uspokoiłam. Wczoraj byliśmy z mężem na kontroli i okazało się, że noga dobrze się zrasta i póki co operacja nie jest konieczna. Kolejna wizyta za tydzień.
Mój brzuch przestał twardnieć ale cały czas mam uczucie jakiegoś parcia na dole brzucha:-(
Na szczęście dziś piątek i jutro można się wyspać!! to mnie cieszy dziś najbardziej, hihih

HEBCIA - dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa!!! teraz jesteś bezpieczna i będziesz się mniej denerwować!!!
Elwis również życzę dużo zdrówka dla Twojego dzieciaczka!
Postrzałka ja wyczuwam koniec macicy gdy mały kopie. Jest ułożony główkowo i jego nóżki sięgają i kopią tuż nad żebrami...podejrzewam więc, że do tego miejsca sięga już dno macicy
Antarku życzę Ci najwspanialszego dnia na świecie aby wszystko odbyło się po Waszej myśli!
Hooba - ja właśnie zaczęłam niepokoić się moją wyprawką...chyba czas zacząć ją pomału kompletować...muszę chociaż jakoś listę zakupów zrbić;-)

Dziewczyny a ja tak zapytam o skracającą się szyjkę. Czy to oznacza że ona się "cofa" do wewnątrz? Bo wiem że normalnie to tak w pochwie to ona wystaje i jest wyczuwalna paluchami...

kraf83 ja czytając tu o tych twarnieniach to też się zastanawiam czy to Junior się wierci czy to może złe objawy. Ale myślę, że gdyby było coś nie tak to poczujemy to naszym instynktem macierzyńskim. Czasem w czasie tego uczucia przykładam rękę na brzuch i sprawdzam czy Junior się rusza, jak się rusza to jestem spokojna. Poza tym wydaje mi się, że te złe rzeczy bolą. Nawet czasem mnie coś zaboli, ale nie panikuję. Położę się, i przechodzi. Poza tym bolą też wiązadła utrzymujące brzuszek, jak coś nmie będzie przechodziło, albo będzie się powtarzać to wtedy zacznę się niepokoić. A poza tym skoro nam nic nie dolega to się cieszmy a nie doszukujmy problemów.
A co do budowlanki, to kiedyś było moim marzeniem skończenie na politechnice budownictwa, ale przerażała mnie ilość nauki i braki wiedzy z lat szkoły podstawowej a przede wszystkim średniej. Coś na temat budownictwa wiem, bo przez 8 lat ściemniałąm klientów w hurtowni:-D:-D:-D. Nawet mój M teraz się mnie pyta jaka jest średnica kołka, śrubki, wiertła itp :-D:-D:-D. Najlepiej jest w sklepie, patrzą na nas jak na wariatów, baba facetowi mówi co ma kupić na dziale budowlanym:-D:-D:-D.
Martussia co do fachowców to ja nie szukam najtańszych, znam ich trochę i wiem komu mogę zaufać, i kogo wpuścić do domu.

Ardzesh - wlasciwie jestem na stazu od pazdziernika 2008 do wrzesnia 2009 wiec tylko zmieniam sobie gabinet z podkarpacia na lubelski bo tu do meza sie przeprowadzilam. i wlasciwie od wrzesnia bede miala przedluzony o czas macierzynskiego. takze planuje popracowac do konca stycznia a pozniej zobaczymy, bo termin mam na 30 luty - nie pytaj mnie co to znaczy hehehe bo sama nie wiem :) oscyluje miedzy 27 luty a 1 marca..

Martussa82 - o widzisz.. w kolejca po Prison Break mam jeszcze Dextera ale będę miała na względzie CSI.. lubie takie rzeczy i byłam tez na prawdziwych sekcjach :) Ale polecam Ci DEXTERA oglądnęłam już ze 3 odcinki i dzieje się oj dziejeee.. :)

Olejek migdałowy normalnie można kupić na dziale z jakimiś proszkami do pieczenia tam gdzie olejki do ciast. chyba to o taki chodzi? I jak mamy sobie to krocze smarowac?

Antar hihihihi to ładnie wczoraj było :) mogłaś sikac.. tylko jutro sie nie waż!!! hehehe trzymaj się mocno, bądź soba a będzie na pewno pięknie!
już się nie mogę doczekać zdjęć :) buziak i powodzenia!
kraf83 -heh, tak samo sobie mysle ze mam to co ty, taki ekłucia i nie iwem czy brzuch jest twardy. I wlasnie mialam wizje, ze zaczne rodzic i nawet o tym nie będę wiedziała i te bole co bede miala to stwierdze ze wciaz macica mi sie poszerza hehehe.. tak jak to teraz sobie tlumacze.. :) masakra, ale przy nastepnym powinno pójsc latwiej :)

Ostatnia edycja:
Hej Kobitki!

Tyle naskrobalyscie, ze nie moge nadrobic, oczyska mnie strasznie pieka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas wszystko w porzadku, przeprowadzka zakonczona sukcesem, dzis oddajemy klucze od starej chatki i wiecie co, w tej nowej sa chyba jaies bioprady, bo obojgu wrocilo nam libido:-D
Czasem twardnieje mi brzuch, nie odczuwam przy tym bolu, ale zdarza sie to czasem co godzine, wiec nie wiem, czy to normalne?:confused: Nauczona doswaidczeniem Lutowek, lykam wtedy nospe, pije magnez, klade sie do lozeczka i przechodzi.:tak:W srode mam wizyte w szpitalu, wiec zapytam...

Habcia trzymam za Ciebie i za Maksa kciuki, badzcie dzielni i trzymajcie sie razem do lutego!!!! Buziaki ogromne!

Antarku a Tobie wszystkiego, wszystkiego najpiekniejszego na nowej drodze zycia! Szczescia i milosci na kazdym kroku!

Aha, olejek migdalowy do masazu krocza mozna kupic na allegro, juz kiedys go szukalam, ale... nie wiem czy jest sens to robic. Tzn. chodzi mi o to, ze chyba wolalabym, zeby mnie nacieli, niz mialabym peknac, bo nawet jesli masuje sie krocze, to nigdy nie ma pewnosci, ze ono nie peknie:confused: Naciecie chyba latwiej zszyc.

Ok, pedze robic obiadek. Trzymajcie sie Kochane zdrowo i z usmiechem, buziolki!

Justina ja za to polecam serial "dwóch i pół", obejrzeliśmy z mężem wszystkie serie i na bieżąco ściągamy nowe, najlepsza komedia na całym świecie :) A co do prison breaka oglądaliśmy dwie pierwsze serie, ale trzecia to się zrobiła już taka naciągana, że daliśmy sobie spokój ;o

ardesh ja nie wiem gdzie to było, ale pamiętam, że byłam tam w jakieś lodziarni gdzie dawali największe gałki jakie w życiu widziałam :D

martussa zazdroszczę, u mnie na szkole rodzenia jak są wykłady to te 30 - 40 par nie przeszkadza, ale na ćwiczeniach strasznie!!!!!!
Najchętniej wywaliłabym tych wszystkich facetow, ktorzy mają miny jak ofiary losu i niepotrzebnie zajmują miejsce, bo nawet nie ma gdzie ćwiczyć :(
dzis właśnie idę i nie chce mi się...

larkaa tak wlasnie slyszalam ze 3 to juz jest przesadzona.. zazwyczaj tak bywa.

nie wiem co z tym nacinaniem krocza. boje sie, napatrzyłam się na takowe troche i nieładnie to wszystko wygląda. ale natura potrafi wszystko sobie wytlumaczyc.. od wieków wszystko sie goi i ne ma z tym problemów. jednak chciałabym tego uniknąc. robie cwiczenia Kegla ale sa dla mnie nudne :-)

Justina jak zapewne wiesz samo życie weryfikuje wiele naszych wizji i opinii . Jak już zacznie się akcja porodowa i będzie Cię boooooooolało to wtedy to nacięcie już na pewno nie wyda Ci się takie straszne bo z tego co ja wiem to jeśli Cię natną to po prostu dziecko łatwiej i szybciej wyjdzie , tak że z wyborem opcji - nacinać czy nie poczekaj do lutego :tak::tak::tak:

reklama
mam dziś podły nastrój więc napiszę tylko że ja kupiłam taki olejek w aptece na zamówienie mi przywieźli ...masowałam krocze i ćwiczyłam mięśnie chociaż już myślę mam wyćwiczone od dawna ..nic mi to nie dało i tak mnie nacięli, a to żadna tragedia
Tutaj macie szczegóły, nie mam linka do strony jedynie plik mht który wrzuciłam na moja stronkę...
porod
linka wrzuce tez do linkowego watku

Do góry