reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Jakby moją picie z cycka interesowało, to bym się cieszyła, że coś tam jeszcze jest. Może i by się produkcja uruchomiła i miałabym znowu piersi :szok:. Ale moją interesuje butla i jak ją widzi to piszczy i skacze.

reklama
Astrid, miałam to samo jeszcze rok po skonczeniu karmienia, spanikowałam i pobiegłam do lekarza myslac ze jestem w ciazy. Okazało sie ze tak sie produkcja rozkreciła, ze nie moze wyhamowac:-). Lekarz kazał oznaczyc prolaktyne ale wynik był ok, ot taka uroda:tak: ale wiadomo sprawdzic nie zawadzi, w koncu po to te doktory sa:-)
U nas piekne słonce.
Miłego dnia dla Wszystkich

Astrid, miałam to samo jeszcze rok po skonczeniu karmienia, spanikowałam i pobiegłam do lekarza myslac ze jestem w ciazy. Okazało sie ze tak sie produkcja rozkreciła, ze nie moze wyhamowac:-). Lekarz kazał oznaczyc prolaktyne ale wynik był ok, ot taka uroda:tak: ale wiadomo sprawdzic nie zawadzi, w koncu po to te doktory sa:-)
U nas piekne słonce.
Miłego dnia dla Wszystkich

No dokładnie. Z resztą mam taką budowę piersi, szczególnie teraz, że więcej mam gruczołów, niż tłuszczu :p, nie mam się czym chwalić. Za to w bluzkach xs mogę śmigać haahaha :nerd:.
Tak samo, jak wg kilku lekarzy mam niby większe węzły chłonne w pachwinach, bo taka uroda. Robili mi kiedyś usg i niejednokrotnie badali OB i było ok. Ale sprawdzić nie zaszkodzi. Za coś się płaci w końcu.

Ayni ano rączki. Po jedzeniu średnio godzinkę śpi a potem ryk i nie da się uspokoić inaczej (; No i niestety musiałam jej smoka dać (nie chciałam) bo mi palce ssie...
A ja Was podczytywałam... ale w sumie nic ciekawego do dodania nie miałam to milczałam (;

Alexja na razie odpukać w nocy śpi... chociaż dzisiaj na jedzenie o 4.00 wstała przede mną, butelki nie miałam gotowej to był taki ryk że chyba wszystkich sąsiadów pobudziła:-D

Madziula oby ta wiosna już została, to w końcu wybędziemy z domu :-D

Astrid hah widzę że nieźle Was wzięło z tymi kucykami (;
A my 12.03 mamy test słuchu.
No i jeszcze się ze mną wijkverpleegkundige nie skontaktowała nie wiedzieć czemu oO

W ogóle, co do smoczków. Mi jednak kraamzorg peplała, że są be i w ogóle, żeby nie dawać. Jak patrzę na niektóre starsze dzieci, nastolatków i dorosłych, którzy ssą kciuk, to już wolę, żeby mała miała smoczek i potem pracować nad odstawianiem. Mnie oduczyli, miliony dzieci się oduczyły a jak ktoś ma nawyk ssania kciuka, to jak widać zostaje na całe życie. A głupio wygląda nastolatek siedzący na przystanku i ssący kciuk :sorry2:.

http://dzieci.pl/gid,15381236,img,15381307,kat,1024231,title,Piekne-cialo-matki,galeria.html - przyznaję, że powoli przyzwyczajam się do brzucha w paski i kilku dodatkowych pasków na obwiśniętych cyckach (stare paski mam z okresu dojrzewania)...ale to fakt, że jest ciężko, mając reklamy z wymuskanymi i sfotoszopowanymi paniami dookoła.

Ostatnia edycja:
Iskierko, Olivia jak fajnie juz siedzi :)

moj nie lubi krzeselka... jak go wsadze to sie nie rusza... :)

Agss musisz przezyc, potem z czasem powinno byc lepiej :D a sloneczko dzisiaj cudwne... az chce sie zyc :)

niewiem co mialam napisac... ale mam skleroze... :/ wczoraj mialam tak ciezki dzien ze padlam tylko powyjsciu gosci, rece mnie bola od noszenia dzieci :) a tu macie mojego wrzeszczacza :D
DSCF1273.jpgDSCF1275.jpg

Alexja pierogi sa w pojemnikach po kg,swieze nie mrozone.Sztuk nie liczylam :szok: W kazdym razie ruskie sa po 4 euro, z kapusta i grzybami/miesem po 4,5 .Maja jeszcze z owocami.No i krokiety,pyzy,kluski i mnostwo innych rzeczy.Moja koleznka sie tym zajmuje a ja posrednicze :-D Ta firma wozi to wszystko na polskie sklepy a w polskim sklepie te same pierogi maja po 7,80:szok: Moze nastepnym razem sie zgadamyy to wysle Ci poczta. ;-)No i Gratulacje na nowej drodze,szczescia i milosci!!!

Agss mala pokazuje charakterek :-D

haha lol :-D astrid ty jak cos powiesz :-D ja tez nie chcialam dawac "mocia" ale przed porodem nie wiedzialam co to silna potrzeba ssania :-D

dalam juz w 1-szym tyg :szok: ale juz go nie interesuje chyba ze 2 mies. fajnie, przynajmniej nie musialam oduczac maczajac w musztardzie czy tam innych substancjach :-D

Alexja dzieki ja tu ogolnie stara weteranka jestem, tzn udzielalam sie pare lat temu na glownym watku Holandia, oprocz mlodych, baby w drodze mam jeszcze dwoch wyrosnietych (tu mi pl slowo ucieklo) stiefzonen.

Mamo Z&M no znamy znamy hehe ;)

reklama
Alexja dzieki ja tu ogolnie stara weteranka jestem, tzn udzielalam sie pare lat temu na glownym watku Holandia, oprocz mlodych, baby w drodze mam jeszcze dwoch wyrosnietych (tu mi pl slowo ucieklo) stiefzonen.

Mamo Z&M no znamy znamy hehe ;)

Słownik mi podpowiada, że chodzi o pasierbów (?). No to masz niezłą ekipę :-).

Do góry