reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dzien Dobry:)

U nas szlaeje burza, naszla tak szybko ze niewiem nawet kiedy:no: oczywiscie ja bedac sama juz mam pelne gacie....:no: mam nadzieje ze tak szybko przejdzie jak przyszla bo straszie sie boje burzy:baffled:

Moja noc, jak zwykle nie nalezy do najlepszych;/ spalam moze z godzine...
na szczescie biegunka ustala, ale mam mega zgage...

ACH poloz sie jeszcze, ja tez tak zamierzam. tuli tuli :)

Czesc nazywam sie Sylwia przywitalam sie juz na holandii teraz zagladam tu. Mam dwie coreczki Amelke i Jagodke marzymy o trzecim czlonku rodziny ale warunki mieszkaniowe nam nie sprzyjaja wiec szukamy czego innego zeby nasze marzenie sie spelnilo.

witaj i rozgosc sie u nas :)

dziewczyny dzien dobry wszystkim. ide chyba dalej spac bo do 2 walczylam z lozkiem... :baffled:
jeszcze M cos kaszle i w ogole nic mi sie nie chce...

reklama
Hej Sylwia!

Helou Helou !
W zyciu was nie nadrobie :sorry2:
Mielismy gosci na weekend i generalnie bylam zalatana przez ostatnie kilka dni - a tu taki tlok :)
Nie wiem juz co komu mialam odpisac....
My jeszcze o chrzcie nie myslimy, tzn chcielibysmy w PL za rok w lato, jak mala bedzie miala wiecej niz pol roku, ale tez bedzie problem bo koscielnego nie mamy.....

Astrid- ide obczaic ten Twoj wozek! Wrzuc moze do watku wozkowego, bedzie latwiej znalezc :)
Moi rodzice uparli sie na zasponsorowanie wozka. Mam wybrac- oni kupia. Ja tam nie chce zadnego wypasionego. Ma byc funkcjonalny i w miare tani :)

A! Mala zaczela kopac :) amortyzowana oczywiscie przez to moje lozysko z przodu, ale wyczuwalne kopniaki juz sa :) splakalam sie przy pierwszym mocniejszym jak ta lala :-D
Wybralismy imie :) bedzie ARIANA :)

Fajna sprawa z tym zamknietym watkiem do galerii. Mozna sie dostac do grupy czy trzeba juz byc na etapie posiadania dziecia ? :-) Zawsze to tez dobre rozwiazanie dla tych kobitek, ktore chcialyby swoja facjate ujawnic a nie chca tego robic na otwartym watku... i pozniej wychodza takie kwiatki z obcietymi glowami na zdjeciach :-D ( w tym ja )

Mgd
mam nadzieje,ze nogi w dalszym ciagu zacisniete i wizyta mamy Ci sprzyja!

Iskierka a nie uczulenie na cos?
Może, tylko właśnie sie zastanawiam na co.... Generalnie ja nie jestem na nic uczulona i raz jeden w życiu wyskoczyła mi wysypka jak jako 10-letnie dziecko nażarłam się truskawek bez opamiętania;-)
Teraz truskawek nie jadłam. Jedynie pilam koktail owocowy z kiwi, banana, pomarańczy...
Czesc nazywam sie Sylwia przywitalam sie juz na holandii teraz zagladam tu. Mam dwie coreczki Amelke i Jagodke marzymy o trzecim czlonku rodziny ale warunki mieszkaniowe nam nie sprzyjaja wiec szukamy czego innego zeby nasze marzenie sie spelnilo.
Witaj Sylwia na forum. Trzymam kciuki za spelnienie życzeń:-D

Wy pierzecie wózki, a ja wlazlam na ten strych i zdjełam z niego wanienke z podstawką:-D:-D:-D Wózek mam nowiusieńki więc go prać nie muszę. Ale już sprawdzilam w razie "W" - dużo rzeczy można odpiąć i spokojnie wyprac w rękach lub w pralce.
Jak zdjęłam wanienke to zrobilam probę generalną w łazience i od razu poiprzestawialam tam szafki - na szczęscie sa niskie i wolnostojące to se moglam meblować:-p
Teraz piję kawusię rozpuszczalną i już na nic nie mam siły i ochoty:-D:-D:-D

Oj ja teraz boję się jeść truskawek :baffled:. Dobrze, że przed porodem się obżarłam. W ogóle mama mi kupiła herbatę owocową w sensie jakąś malinowo-jeżynową. Nie wiem czy mogę się napić, żeby małej nie zrobić ku ku.

Dzien dobry :)

Alez sie rozpisalyscie!!!
Ja na razie w jednym kawalku,chociaz lezenie odlogiem przyprawia mnie o mdlosci :/

Oddam mame w dobre rece,z calym dobrodziejstwem inwentarza!!!
Tyle lat samodzielnego zycia spaczylo mnie na amen...
Zawsze wszystko sama i po swojemu a tu nagle mi ktos porzadki robi nie tak jak chce...

Buziam wszystkie razem i osobno :)

A! Mala zaczela kopac :) amortyzowana oczywiscie przez to moje lozysko z przodu, ale wyczuwalne kopniaki juz sa :) splakalam sie przy pierwszym mocniejszym jak ta lala :-D
Wybralismy imie :) bedzie ARIANA :)
Witaj kochana, juz sie martwilam gdzie jestes i kiedy do nas zawitasz . Gratuluje kopniaczkow, teraz zobaczysz Arianka sie rozhula -hula i bedziesz miala gre na perkusji od wewnatrz. Czasem sie czuje jak taki jeden , wielki beben :D w ktorego ktos intensywnie uderza, teraz wszystko przed toba :) zobaczysz jak z czasem Arianka sie zacznie komunikowac z toba przez skore :) Sliczne imie!

Może, tylko właśnie sie zastanawiam na co.... Generalnie ja nie jestem na nic uczulona i raz jeden w życiu wyskoczyła mi wysypka jak jako 10-letnie dziecko nażarłam się truskawek bez opamiętania;-)
Teraz truskawek nie jadłam. Jedynie pilam koktail owocowy z kiwi, banana, pomarańczy...
Iskieronie moj drogi , powiem Ci, ze ja tez nie mam zadnych alergii, ale raz w Polsce jeszcze mnie tak wysypalo, ze mialam ochote plakac przy kazdym ruchu i otarcia skory o ubranie. Dermatolog - specjaliste na oko stwierdzil, ze to uczulenie na cytrusy , galke kakaowa i ostre potrawy, jak dotad wszystkie z tych produktow jem i objawy nigdy nie wrocily, totez nie prosilam sie szanownego NFZ-tu o skierowanie na testy alergiczne, ale wydedykowalam swoja wlasna teorie. Moim zdaniem, w tych czasach uzywa sie tak szkodliwych srodkow przy pedzeniu warzyw i owocow , ze raczej zaszkodzily mi jakies chemikalia ktorym pryskano warzywa. Nie wiem czy masz cos jak alertec czy zyrtec, ale wiem, ze tu sa tez takie dostepne bez recepty za 2 EUR i mi przeszlo jak reka odjal . Oczywiscie skonsultuj, czy w ciazy mozesz brac. Jesli wysypka sie utrzyma, to lepiej udaj sie do lekarza i nie lekcewaz tego, bo niby blaha wysypka, ale reakcja alergiczna moze zaszkodzic malenstwu.

Dzien dobry :)

Alez sie rozpisalyscie!!!
Ja na razie w jednym kawalku,chociaz lezenie odlogiem przyprawia mnie o mdlosci :/

Oddam mame w dobre rece,z calym dobrodziejstwem inwentarza!!!
Tyle lat samodzielnego zycia spaczylo mnie na amen...
Zawsze wszystko sama i po swojemu a tu nagle mi ktos porzadki robi nie tak jak chce...

Buziam wszystkie razem i osobno :)

MGD a dawaj ja tu, jak mi polepi pierogi i zrobi golabki, to biore! Powiedz, ze kolezanka mieszka nad morzem w miejscowosci turystycznej, to moze sama przyjedzie :D jeju jak ty wytrzymujesz na lezaco wulkanie ty, to nie wiem :D

A ja spac nie poszlam, pomimo wrzesniowej pogody. Zrobilam sobie herbatke, kanapeczki , przelecialam dol okurzaczem -smokiem , pozmywalam naczynka z wczoraj i zostaly mi jeszcze 2 lazienki do obskoczenia i bede miala lekker , pachnacy swiezoscia domek . Przyszla mi chyba jakas skumulowana sila od was. chetnie tez bym poprala wszystkie rzeczy dla Baby Adama ale jeszcze wczesnie i mi sie zdarzy zakurzyc i znow bede musiala prac. Moj kot ma jakas obsesje na punkcie lozeczka dzieciecego i jak tylko sie zdarzy, ze nie zamkniemy tam drzwi to laduje tam swoje 4 litery i trzeba go wyganiac, on juz nawet wie ze mu nie wolno, bo jak wchodze to robi glupia mine i schodzi z lozka :/
:confused:

A gdzie jest Kallie ? Ma ktos z nia blizszy kontakt ?

reklama
Ja też dzis od rana porządki, ogarnełam pokoik po malowaniu , pomyłam podłogi , resztki farby :) i gotowe :) tylko zasłonki i firanki i bedzie niach niach tylko nie wiem jeszcze jak ustawie mebelki do konca :) ale to pryszcz;)

az musiałam sobie wydrukować instrukcje obsługi do wózka ;) sory ale nie ogarnełam wszystkich opcji ;)

Do góry