reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

haloł

jak dzisiaj pięknie cieplutko, niesamowite... mam nadzieje ze juz tak zostanie i bedzie jeszcze cieplej bo mam wolne w Swięta i chialabym je jakos fajnowo spedzić :)

Agss moja jadła co 2 godz jak w zegarku hehehe

Ayni ja nie dawno sie chwalilam ze moja 3 butle pije a ostatnio ja opetało :) wypije wieczorem , w nocy , nad ranem no i jedna popoludniu wiec narazie 4 naliczylam:) nawet jak dostala kaszke na wieczor to jeszcze potem mleko.... hehe albo to juz ja nie syci , nie wiem, jest niby mleko dla dzieci głodnych ale ja juz kicham , mleka nie zmieniam hehehe

dzisiaj przyszła paczuszka :) wozeczek w koncu dotarł do nas.... nareszcie....

jutro ostatnie zakupy przed swiateczne no i przygotowania.... malowanie jajców itd, zastanawiam sie ktorego gotowca zrobic.. moze bajaderke pod pierzynka... piec nie umiem wiec chociaz tyle hahahah

Mamo ZiM fajny rowerek, my mamy w piwnicy ale na starsze dziecko dostalismy.... takze w przyszlosci tez bedziemy myslec :) a co do 20 dyszek, to patrzaj dobrze pod nogi na spacerze a nóz znajdziesz..... my tak znalezlismy w sklepie pod półą 20 e heheheheh no co, zawsze na rowerki bedzie co nie???

reklama
Madzia może Martys sie nie najada? Ile dajecie w dzień stałych pokarmów (prócz mleka) ?

A je 6 posilkow. Rano 180ml mleka i kaszka zbozowa. Potem 2 sniadanie owoce ok 190 g.
Potem znów mleko 180ml. Kolacja 190g warzyw ew z rybką. I ostatnie mleko przed spaniem. W międzyczasie daje jeszcze przegryzki w postaci chlebka, pol ciastka albo kisielek. Odkad je duże porcje obiadku i owoców odrzucil 1 flache i w nocy nie je. A jeszcze mięsa nie daje.

A tak dziś A zajadal brokuly. Zrobilam jeszcze pol plastrt cukini, marchewkę w słupki i myslalam ze poskubie trochę a resztę zblenderuje a on pochlonal wszystko. Mama dumna!

Załączniki

• 20130327_161843.jpg
    20130327_161843.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 54
Ayni e-ciotka Katarzyna tez dumna :tak:Z raczki najlepiej smakuje :-)

Nam udalo sie wyjsc po obiedzie na spacer w wozku,przy okazji zakupy.No i zeby mi nie marudzily w sklepie wzielam opakowanie fruitreepje .Dalam do rak to sobie tym szelescily a jak przyszlo do placenia przy kasie to oddac niechcialy ,sila wyrywac musialam :szok: a jak juz im zabralam to tak sie rozdarly,ze tylko zaplacilam i spier*** z tego ah ile sil w nogach:-D

Czesc dziewczyny,
Ktoras z Was ostatnio polecila mi czytanie watku ‘porod w Holandii’-dziekuje pieknie za porade, przeczytalam, moj brak info sie zmniejszyl hihihi. Niestety nie moge odnalezc tego postu-prosze sie zglosci forumowiczko to podziekuje oficjalnie J
Znowu nadrukowalyscie tych postow!
Od 2och dni jestem chora; o matko; oczy mi lzawia, katar-Niagara, bol glowy... herbata z imbirem i lozeczko, przynajmniej nadrobilam na studiach troche :D
Swieta zblizaja sie wielkimi krokami, jakos mi teskno za rodzinka w Polsce L
Nie planujecie zadnego forumowego spotkania w okolicach Amsterdamu na ktore mozna sie zaprosic? :D

Cześć Wam wszystkim
Iskierko ale cieszą takie postępy, co? U nas z nowości to Adas umie juz wolac tate "bab... baba. Baaaabaaa!!!" I dziś namietnie cwiczyl mama i baba. Smiga po podlodze i dziś próbujemy brokuły z rączki przed obiadkiem ;) zobaczymy ile zje. jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to niebawem dostanie baby carrots.
Oj cieszą, cieszą i to bardzo. jeszcze bardziej by cieszyly, gdybym na bieżąco (24h) mogła je oglądać, a nie tylko jak wracam z pracy, no ale cóż....
A muszę sie jeszcze pochwalić, że mamy drugiego ząbka :-)
a jak co to najwyzej polece po jakis mikser haha...cos trzeba zrobic na te swieta w koncu
Ja na początku emigracji do NL dlugo nie mialam miksera i częst-gęsto musiałam sobie radzić... widelcem:-D:-D:-D
A ja sie buntuje ! Mam te swieta gleboko w D i nie robie nic!Co najwyzej jajko w niedziele na sniadanie moge ugotowac :-D Nie mam czasu ani ochoty na szykowanie oraz pieniedzy na wielkie zakupy.Moj dopiero co zaczal robic,wyplaty jeszcze nie bylo a kupa rachunkow rosnie.
Łączę się z tobą w bólu odnośnie tych rachunkow. My też nie robimy nic specjalnego - ot bigos, tymbaliki z kurczaka rybę w ociie i duuuuużą ilość jaj. Na poniedzialkowy obiad kluski śląskie i rolada - czyli właściwie to co w niedzielę....
Bo Młoda się uparła że będzie spać na mnie... nawet nie u mnie w łóżku a na mnie...Dopiero około 3.30 udało mi się ją położyć do łóżeczka...
Agss moja Olivia tez tak przespała kilka nocy. Przypuszczam, że jest to spowodowane bólami brzuszka. Jak masz espumisan w kropelkach to zapodaj i obserwuj
Ayni ja nie dawno sie chwalilam ze moja 3 butle pije a ostatnio ja opetało :) wypije wieczorem , w nocy , nad ranem no i jedna popoludniu wiec narazie 4 naliczylam:) nawet jak dostala kaszke na wieczor to jeszcze potem mleko.... hehe albo to juz ja nie syci , nie wiem, jest niby mleko dla dzieci głodnych ale ja juz kicham , mleka nie zmieniam hehehe
Madzia, wiem ze Twoja mała miala ostatnio problemy przez mleko, więc nie polecam metody, ale ja odwrotnie do tego co mi w CB przykazali robię Olivi gęścielsze mleko na noc - 180ml i 7 miarek mleka i od kilku dni mala wypija o 24.00-1.00 i śpi do rana czyli do 6.00. Widocznie taką ma potrzebę. A w ciągu dnia to też potrafi jeść jak smok - niemal wszystko co my jemy. Jak tylko widzi ze ktos ma łyżkę lub widelec to od razu krzyczy "AAAAAAAAMMMMM":-D:-D:-D:-D

Madziula no moja to na początku równo co 3h... zegar w głowie miała :-D

Iskierko właśnie nie mam... mam infacol tutaj mi dali w aptece... ale cholerstwo coś nie bardzo pomaga...:no:

Chociaż dzisiaj cud się stał... w nocy Młoda spała w łóżeczku, budząc się tylko na karmienie i zaraz zasypiając... więc i ja się wyspałam :-D

Heloł Kobitki,

Ale dzisiaj miałam hardcore w nocy. Małej idzie 5 zębów na raz, z czego jeden się przebił. W nocy dostała temperatury i straaasznie płakała. Na szczęscie mam ibum w syropku. Do tego z tej temperatury wychlała całą flachę wody i flachę mleka. Dopiero po dłuższym czasie zasnęła. Może teraz zaśnie po kaszce, bo coś oczki trze. Pogoda za oknem całkiem ładna, tylko...mój komputerek mówi, że jest -1 stopień...wtf? :crazy::eek:

hej...

Astrid moja taka mala rada co do goraczkowania przy zabkownaiu i ogolnie przy chorobie...jak dziecko goraczke ma nie podaje sie wtdey mleka- zastepuje sie go glukoza badz wlasnie woda...mleko powoduje powolny spadek temperatury a nawet jej stale utrzymanie i czestsze nawroty...- kiedys wlasnie mi to w CB powiedziala lekarka bym nie podawala mleka przy goraczce, bo dziecko wtedy sie bardziej meczy...

A u mnie dzis marudzenie najmlodszej od samego rana..ehh
Na dodatek czekam na ksiegowa i znowu leci sobie w kolki...ciagle sie umawia i nie przyjezdza :/ juz mam tej kobity dosc chyba czas na zmiane bo w takim tepie to ja sobie moge zalatwiac...:/

reklama
Dzień dobry ;)
Agss raz lepiej raz gorzej, niebawem bedziesz sie wysypiac ;)
Ja tez pospalam ; o)) jak rano mnie obudzil budzik M to az zasnac spowrotem nie moglam.
Astrid no i sie zaczęło :D jazda bez trzymanki.
Nie zazdroszczę ; (
Kacha dzięki cieszy mnie to zes ty tez dumna razem z matką. Ale mam teraz radoche. A Adas jaki zadowolony! Teraz mnie nie dziwi czemu go nudzilo karmienie łyżeczką. Przecież to nudne jak flaki z olejem i mdle jakies. Odkryłam też po co sa te sliniaki pelikany. Koni3cznie będę musiała kupić.

A mi trochę smutno. Mama miala dzis wieczorem przyjechać ale autko nie gotowe jeszcze od mechanika i nie da rady już w tym miesiącu. Buuuuuuu

Do góry