reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Grabola ja też pierwsze słyszę, to coś na zasadzie jak dla dziecka są te książeczki z pierwszym zabkiem, krokiem itd?

Dzięki dziewczyny ale wytrzymam do stycznia raczej

jak w piszecie w google to jest dzienniczek ciąży zawiera on
[h=3]A co zawiera Dzienniczek Ciąży w środku?[/h] Między innymi strony z:

• Danymi lekarza prowadzącego ciążę;
  • Tłumaczeniem skrótów z badania USG w ciąży;
  • Tabelką z rozpisanymi badaniami obowiązkowymi i nie obowiązkowymi w czasie ciąży;
  • Niektóre strony zawierają dodatkowe informacje od położnej.

Przyszła mama będzie mogła zapisać myśli z ciąży, swoje odczucia lub listy do nienarodzonego dziecka.

Dzienniczek Ciąży spełnia dwie funkcje: organizacyjną i sentymentalną :)

Pomoże przyszłej mamie zapisać termin kolejnej wizyty, wynik ważnego badania, zapisać notatki z zajęć w szkole rodzenia,
a także utrwalić piękne chwile związane z ciążą.

cenna na allegro jakieś 40 zł z przesyłką

Smile ale jak wizytę miałas w czwartek i było ok to chyba w tym styczniu będzie ok... kochana do w tej przychodni to pewnie tak jak i u mnie. Najlepiej iść ostatniego dnia mies bo jak próbowałam się dodzwonić to nie szło, ciągle zajęte. Ja mam wizytę co miesiąc prywatnie. A badania robię co 2 mies chyba że coś jest nie tak.

Coś mam złe przeczucia: (
Kiepsko się czuje, brzuch mu się stawia tak dziwnie... nawet nie mam komu powiedzieć, bo mąż na luzie podchodzi i nawet nie pocieszy, pewnie tradycyjnie nic nie powie.
Wizyta za tydzień dopiero

Ostatnia edycja:
Drogie przyszłe mamy ! jestem położną, ale też mam nadzieję przyszłym psychologiem- by te plany ziścić, zdecydowałam się na pracę magisterską łączącą te dwie dziedziny. W jej ramach prowadzę badania obejmujące kobiety w ciąży. Jeśli któraś z Was może pomóc i wypełnić, bardzo dziękuję. Oto link do ankiety
https://docs.google.com/forms/d/1AU6NyrqIzTMRECLRNhw2JDBavmmXbB9Z9K-TasCL6Eo/viewform
Pozdrawiam Haimann Monika

Mamamm nie martw się na zapas. U mnie też brzuch taki twardy się robi ale to często z tego powodu ze za dużo robię, stoję, skacze z młodą itp. Wtedy też takie uczucie mam jakby mi ktoś brzuch w dol próbował do kolan naciagnac.

Mamamm cyrk na kółkach tam maja ale niech im będzie zaczekam do stycznia :)

Mnie od wysiłku czasem boli kość ogonowa ale wtedy wystarczy że się poloze i za chwilę przechodzi ale nie przejmuje się tym za bardzo.

My już w domku..synek bardzo się postarał i mimo, że obawiałam się czy powie wierszyk i w ogóle czy wystąpi to zaskoczył mnie totalnie;))) jestem z niego bardzo dumna;) Ja oczywiście najadłam się za pięciu i ledwo się kulam;ddd

poczytam co u Was.

mamamm - rozumiem Cię, mój mąż też często bagatelizuje moje obawy... Z drugiej strony może po prostu panikujemy a oni podchodzą "na chłodno"? :D

reklama
Do góry