reklama

Pogaduchy czerwcówek

Lolcia no ja też się obawiam co to będzie tego 10 u Smile, chyba w kask się zaopatrze co by przy tym trzęsieniu głowę zachować całą:p

Nati dobrze że u Was coraz lepiej :thumbup:

reklama
Sempre
Na nakladki moze sie skusze przed szpitalem. Co do monitoru oddechu kolezanka juz mi odradzala bo piszczy czasem bez powodu. Ja to dziecko przy glowie bede miec z reszta pamietam jaki tryb czuwania byl. Moj mial bezdechy i w ciszy nocnej tak bylo to slychac ze od razu na nogi stawialo. Niania jak najbardziej jestem za!!! Mam juz 4 lata ponad zze swissvoice i jestem mega zadowolona!

Lolcia
Ja tez sie boje... jeszcze poltora tygodnia....
Ja juz po wizycie. Mala cipula potwierdzona. Ona jakas zboczona po mamusi bo wszystko chowa tylko cipencja swieci :-D nie to ze ja swiece bron boze haha :-P

Wlasnie kupilam jeszcze pare szmat po 5 zl w hm po przecenie. Ale musze jeszcze 30 km do domu po dziurach wrocic juz mnie caly dol po przejazdzce boli... mala 510 g wazy :-)

Kasia
Tak tez zrobilam ;-) powiedzialam mu ze jak chce moze wracac 4 km do domu z buta a ja jak skoncze grzebac to wroce ;-)

Malgosia
No ja tez nie lubie takich akcji jak przy dziecku maz mowi co innego niz ja...

Przez zamknięty nie daję rady być tu i tu :) Więc jestem tam, a te dzisiaj tak "przeleciałam" na szybko :)

Dla mnie laktarot był niezbędny, rozkręcił mi laktację, miałam ręczny TT i pompowałam już w szpitalu :)
Nakładek nie kupowałam na początku, ale Młody nie potrafił chwytać, miałam płaskie brodawki, wiec kupiłam i się sprwdziły, bo nauczył się ciągnąć przez nie, zdjęłam i załapał pierś. Robiłam tak, że dawałam przez nakłądkę, ściągałam i dawałam pierś, żeby się uczył :)
Miałam firmy mamm i były super bo bardzo cieniutkie!

Missis 510g! To juz piekna waga i ciesze sie, ze corcia zostala corcia :)
Tobie zostalo juz tylko 1.5 tyg a mi 2.5 bosz to jeszcze tyyyyle czasu :)
Smile taaa powoli i spokojnie :P juz to widze :D
Moje male dzisiaj chyba wcale nie spi. Nie wiem czy to w ogole mozliwe ale co sobie siadne to sie wierci a jak nie to moze moje siedzenie dziecku nie sluzy i sie sprzeciwia? :D

Smile
;-)

Kasia
:-P no malo i na cheile ledwo profil ujal. Wiec o 3 d nie bylo mowy bo oczywiscie nogi i raczki na glowoe wiec cipunke wypiela i mowila mam was gdzies tam se ogladajcie ;-):-P z tymi dziurami problem byl bo kuzwa droga cala polatan... no ale juz jestem pod przedszkolem. Stary poszedl po synka i lece do domciu na ile da mi syn polezec to do lozka bo stary idzie na gore dziubac w remoncie znow pewnie nie bedzie widac ze cos robil ;-):-P

Lolcia
No 510 to juz kawal baby. Mnie tylko przeraza ze im ona wieksza tym wiekszy nacisk na szyjke ale juz kolejna wyprawe mam dopiero za tydzien w pn wiec bede lezec i pachniec narazie. :-)moja tez dzisiaj nie spi tylko mnie laduje nogami po pecherzu.... doktorek jej sie nie spodobal i chyba dlatego teraz ja mam za kare. Pewnie to jemu tak dooopke pokazywala bo pewnie tam go miala ;-) damy rade lolcia kurcze raz juz mialysmy ciezko teraz nie moze znow byc zle co nie?? Te dzieciaki nasze to one juz sobie cos tam umyslaja ze nas maltretuja ;-)moja jak przegina to sie klade pol na boku pol lekko na brzuch i kolano to z gory opieram o lozko co by ja scisnac ciutke i sie uspokaja wtedy albo zmienia front kopania. Bo ilez mozna lac po pecherzuo_O

Wkleje fotki wyprawki jak dojde do siebie moze wieczorkiem a reszte co wypralo sie to jutro:-)

Hej dziewczynki. :-) Znów się długo nie odzywałam,ale mnóstwo na głowie teraz mam i po prostu brak weny. W miarę możliwości podczytuję jak się da.;-)
U mnie ruchy czuć coraz mocniej,ale.. włącza mi się to,co w pierwszej ciąży. Czyli bardzo szybko się męczę i robi mi się słabo np. w sklepie,w urzędzie,w windzie itp. I to bez względu na to czy coś jadłam,czy nie.:sorry2: Dzisiaj byłam odebrać wyniki krwi i okazało się,że mam masakrycznie niskie żelazo...więc w piątek do gina i musi mi coś wypisać.:dry: Perspektywa mdlenia w Lidlu przy zakupie 10 bułek nie jest zachęcająca..
Od kilku tygodni przez was nie mogę przestać myśleć o sokowirówce iiii...mój P. skądś wytrzasnął.:-D Stara,bo stara,ale działa i piję już pyszny soczek z marchewki. Mniam.
No,więc jak wspominałam- w piątek, 30.01 do ginki na badanie i usg połówkowe,i nie mogę się już doczekać,czy będzie chłopak,czy dziewczynka.No i oczywiście czy wszystko cacy. Oczywiście P. wlokę ze sobą,a co! Poza tym sam chce.:-D
No a w czwartek próba odwagi...wizyta u dentysty.:baffled: Tak mnie ząb od jakiegoś czasu nawala, jest ukruszony i po prostu dramat... pewnie będzie do rwania,ale trudno.Przeraża mnie ta wizyta,serio,bo mam niezbyt fajne wspomnienia z dzieciństwa dotyczące dentystów,ale.. ten ból jest nie do wytrzymania.:no: Mój tata się śmieje,że jak Cię ząb boli,to owiń sobie nogę drutem kolczastym-od razu przestanie.:-D:-D:-D
Mój krzyk będzie słychać z gabinetu nawet w Uzbekistanie.:-p
A co do imion...Tak mi się Stella podobała,ale P. postukał się tylko w głowę i powiedział,że nie ma mowy,a moja mama stwierdziła,że to imię jak dla bułgarskiej prostytutki :dry: (ale dlaczego akurat bułgarskiej??:confused: :D).
Ehh...podczytam was może troszkę teraz i zacznę z powrotem się udzielać,bo mi smutno tak samej,a P.wiadomo... facet nie zrozumie pewnych rzeczy nigdy.:-D

sempre gratulacje chlopca:) co do laktatora ja bez niego w 1 ciazy wytrzymalam tydzien..z racji karmienia odczowalam wiecej bolu niz zauroczenia jak to niektore mamy mowia .. dla mnie bez wiekszego wow.. we lzach prosilam siostre by mi laktator przywiozla... z reszta moje suty to atrapy... :) dwa wielkie kratery.. po,porodzie ogladala je babka z poradni laktacyjnej i sama stwierdzila ze lepszy bedzie laktator w moim wypadku... z reszta gdyby nie laktator to pewno po tym pierwszym tygodniu lez skoczylabym na mm.. a tak mlody mleko pil jakies 4 -5 misiecy.. choc troche kiepski ten laktator byl... tobie radzilabym chyba poczekac do porodu bo moze nie bedziesz miec problemow z karmieniem.. ewentualnie rozeznac sie zeby wiedziec w razie czego jaki kupic.. co do kapturkow u mnie sie nie sprawdzily wogole ale znajoma dala rade.. co do niani mam normalna z motoroli bez bajerow.. jak dla mnie sa zbedne.. za to sama niania rewelacja moglam z nia do sklepu na osiedle wyskoczyc i zasiegu nie tracila.. :) oczywiscie sprintem..

reklama
Karotka
Ja gdzie nie pojde to mdleje nawet w szpitalu i w domu wiec wiem co czujesz ;-) a mozna rwac zeby w ciazyo_Oo_O:O ja mam jeden w rozwalony po kanalowce i nie boli na szczescie wiec zrobie po porodzie albo po 31 tc bo teraz sie boje. Siedz z nami siedz :-)

Sempre
Tak naprawde sama zobaczysz co ci sie przyda a co nie. Moze byc tak ze np teraz ci sie nie przyda a przy kolejnym szkrabie bedzie potrzebne czy na odwrot. Wiec wiesz my mozemy tylko mowic za siebie :-) ale z tym laktatorem to zrobilabym tak jak jedna pisala meza uswiadomic jaki w razie co i go pogonic gdyby okazal sie potrzebny. Powodzenia z zakupami :-) ja jeszcze czapeczki pajacyki i body plus skarpeteczki. Moze jeden polarkowy pajac i z ubranek mam prawie wszystko na okolo 3 miechy wiec niedlugo zaczne kompletowac pieluchy pampersy i inne rzeczy do pielegnacji :-)

Ale przemarzlam bbbr

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry