reklama

Pogaduchy czerwcówek

Piekna idea z tym czytaniem ;) tez bede sie starala czytac ale wydaje mi sie ze tak gdzies dopiero od roku :)
Kochane a jak kapalyscie swoje malenstwa na poczatku? Bo ja chcialbym aby to byl czas taty. I nie wiem co wybrac czy wanienka I Kapac w pokoju czy wanne I fotelik czy w tej misce ?:)

Poradzcie jak to wygladalo u was ;)

reklama
Malutkans nie widziałam wczesniej tej serii mały chłopiec, ale z pewnością poszukam:)!

Ciasteczko a czemu takie krótkie łóżko chcecie kupic? My Alankowi kupiliśmy tapczan, 90/200cm, bo czułam ze trzeba bedzie z nim lezec, no a w krótkim łóżku jak znam zycie pewnie tez musiałabym sie zmieścić... Więc starannie przemyslana decyzja była to z naszej strony:)

Koga ja tez lubię kupować książki, juz w domu niemal nie mam miejsca na nie ;D

Alkmena mojemu młodszemu się raczej nie spodoba, bo ostatnio Alan całą pociął nożyczkami :zawstydzona/y: Ma manię cięcia ostatnio i z mężem siedział i ten nie zauważył kiedy Alan sie za książkę zabrał. Ale byłam zła na nich obydwóch :wściekła/y:

Małgoś do głowy by mi nie przyszło audiobooka puścić dziecku , puszę koniecznie wypróbować taki patent, dzięki!

Koronka u nas pierwszy miesiąc kąpała babcia :zawstydzona/y: Potem mąż. Ja kąpałam młodego dopiero gdy już siedział :-) A wanienkę mamy na stelażu i kąpaliśmy go w sypialni. U nas jest ten problem ze łazienkę mamy na dole, sypialnie na górze i nie chciałabym nosic młodego przez korytarz po kąpieli, ze względu na zmainę temperatury w pomieszczeniach, tym bardziej ze mlody urodzony byl zimą. Tym razem bedziemy kąpać chyba tak samo.

Dzien dobry. Jeśli chodzi o kąpieli to mój mąż sam zainicjował pomysł , że to on będzie kąpał naszego malucha. Słyszał , że każdy facet to robi i jego kumple, więc powiedział że chciałby spróbować. Trochę się obawiam, ale będzie to słodki widok:)
Dziś wylatuję do Polski zobaczyć się z moją rodzinką. Nie mogę się doczekać spotkania z mamą. Teraz gdy jestem w ciąży to jej osoby najbradziej mi brakuje:(... Spędzimy pewnie wieczory przy kominku gadając o macierzyństwie a w dzień będziemy szaleć na zakupach:)
Pozdrawiam wszystki mamuśki i będę zaglądać. Po powrocie będę miała co wrzucać na wątek o zakupach!!!!!

Babeczki a może założymy następne forum odnośnie pokoi dla naszych skarbów ? Bo wydaje mi sie ze kaZdy mógł swoje inspiracje wrzucal
I może bysmy sobie pomogły razem w wyborze najpiękniejszego miejsca dla naszych maluszków ?:)

Smile udało mi sie założyć :) nie wiedziałam ze to takie łatwe :)
Zatytulowalam pokoj/kącik/inspiracje dla naszych skarbów! :) zapraszam do waszych podzielenia sie waszymi wizjami :)

Minka - aaaaa! Pięcioro dzieci i cos to moja ulubiona książka z wczesnego dziecinstwa:tak: przeczytalismy juz wszystkie czesci:-) generalnie tyle czytalismy, ze okazalo się ze lektury to my do 3 klasy mamy przeczytane:sorry:
Teraz czytamy pana samochodzika:-) baaardzo się podoba zwlaszcza mlodszemu a myslalam ze nic nie zrozumie!
Czytalismy calego Kiplinga, tajemniczy ogród, historyczne, kosmos, architektura, atlasy anatomiczne nawet wiersze Rimbauda .... totalnie wszystko:-D

Malgos - z mądrej myszy trochę mamy fajna, ale na dluzsza metę męczy mnie ta konwencja, po 2 potrzebuję odmiany;-)
Polecam dla 5 latka Afryka Kazika - wersja dla dzieci książki Nowaka nota bene świetnej Rowerem i pieszo przez czarny ląd i druga Dziadek niedźwiadek autentyczna historia niedźwiedzia w armii Andersa
No książki to mój Malý fiol ale cii

Wątek z pokojami dla dzieci fajny:nerd::happy:

koronka - co do kąpania - na początku wydaje mi się, ze będziesz chciała być przy kąpieli... my przez pierwsze miesiąca kąpaliśmy wspólnie a potem różnie - nie mieliśmy wyznaczonego grafiku, co do miejsca - idealna wydaje mi się łazienka
my mieliśmy wanienkę ONDA - teraz też ją kupimy - jest bardzo wygodna, nie trzeba trzymać dziecka cały czas aby nie zanurzyła mu się głowa tylko jest na takim wzniesieniu

Sosnowiczanka - u nas bajki do słuchania (audiobooki) sprawdzają się od kilku lat :) polecam :)

Ostatnia edycja:
koronka u mnie na początku kąpał mój M ale pewnego dnia moja mama nas odwiedziła w czasie kąpieli i zwróciła mojemu uwagę, pierwszy raz w życie, że źle w trakcie kąpieli dzieciaczka trzyma i nawiązywanie więzi podczas kąpieli się skończyło. Ja osobiście polecam wanienkę z Ikea koszt 17,99 zł, a Achim do tej pory do niej wchodzi i się pluska - my mamy w domu tylko prysznic.
Jeśli chodzi o czytanie to synek jest na etapie komiksów z gazet (lego chima, ninjago) i głównie to każe sobie wieczorem czytać. Małej w brzuszku to nie przeszkadza, wieczorem jest ruchliwa to też sobie posłucha :-D

reklama
Koronka my obydwoch kapalismy wspolnie z moim k. Jakos tak fajnie bylo :) przestalismy jak mlodszy mial okolo roku bo ich wyglupy kosztowaly mnie zalana lazienke i duuuuzo wycierania :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry