• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych staraczek ♥️

U córki połowa grupy chora. Dziś panie odesłały 3 dzieci z biegunka. Bo przed weekendem gorączki z kaszlem.
Młody dziś przestał pluć papkami, więc jest szansa, że zacznie jeść.
A ja chodzę śpiąca i zmęczona.
Zrobiłam dziś zielona zupa i będę chyba sama ją zjadać.

Ostatnia edycja:
reklama
U córki połowa grupy chora. Dziś panie odesłały 3 dzieci z biegunka. Bo przed weekendem gorączki z kaszlem.
Młody dziś przestał pluć pałkami, więc jest szansa, że zacznie jeść.
A ja chodzę śpiąca i zmęczona.
Zrobiłam dziś zielona zupa i będę chyba sama ją zjadać.
Nie strasz bo moj syn na lipiec do przedszkola zapisany, a ostatnia chorobę mielismy w styczniu....

Nie strasz bo moj syn na lipiec do przedszkola zapisany, a ostatnia chorobę mielismy w styczniu....
Moja adaptację zaczęła we wrześniu (przez remont w szkole) i jak już zaczęła ładnie chodzić (bez płaczu) to w październiku była tylko 4 dni bo miała kaszlo katar z gorączką 😔
Ale uważam,że lepiej te wirusy przejść w przedszkolu niż w podstawówce 🤷🏼‍♀️

Moja adaptację zaczęła we wrześniu (przez remont w szkole) i jak już zaczęła ładnie chodzić (bez płaczu) to w październiku była tylko 4 dni bo miała kaszlo katar z gorączką 😔
Ale uważam,że lepiej te wirusy przejść w przedszkolu niż w podstawówce 🤷🏼‍♀️
Chyba mało kto juz w podstawówce wiecej choruje, corka teraz skończyła 1 klasę, myslalam ze bedzie więcej chorować bo jednak ma dużo basenu, włosy za tylek często niedosuszone a jednak opuściła w roku szkolnym 7 dni, do 3 roku zycia tez nie chorowała, za to jak poszła do przedszkola to w okrągły rok zaliczyła wszystko co mogla 😏

Ja chyba będę tym koszmarnym rodzicem puszczającym z katarem. W sensie u nas Staszek często ma katar jako solo objaw i nic się z tego nie rozwija. I to potrafi trwać 3 tygodnie. Więc spoko, tydzień go przytrzymam, żeby zobaczyć, czy się coś nie rozwinie, ale potem wio i niech normalnie chodzi. W tym roku miał takie epizody i normalnie chodziliśmy na treningi i na zajęcia.

Ja chyba będę tym koszmarnym rodzicem puszczającym z katarem. W sensie u nas Staszek często ma katar jako solo objaw i nic się z tego nie rozwija. I to potrafi trwać 3 tygodnie. Więc spoko, tydzień go przytrzymam, żeby zobaczyć, czy się coś nie rozwinie, ale potem wio i niech normalnie chodzi. W tym roku miał takie epizody i normalnie chodziliśmy na treningi i na zajęcia.
Też byłam taką matką. Z tym że jak zaczęło się przedszkole, to zazwyczaj ten katar schodził niżej. To chyba brak pilnowania dziecka, żeby czyściło nos, robiło swoje. 🤷🏻‍♀️

Też byłam taką matką. Z tym że jak zaczęło się przedszkole, to zazwyczaj ten katar schodził niżej. To chyba brak pilnowania dziecka, żeby czyściło nos, robiło swoje. 🤷🏻‍♀️
Nie wiem :/
Zobaczymy jak będzie, wiadomo, że chorego nie puszczę, ale mam czasem wrażenie, że idziemy w przesadę, bo taki katar można mieć pół zimy, a kaszel może się utrzymywać nawet 2 tygodnie po infekcji :/ zobaczymy jak będą na to u nas reagować.

Zależy tez jaki katar, bo jednak sa i takie po których i dorosly ma dosc, ale jak dziecko sie czuje ok i nie trzeba gla wycierać co 5 min to spoko.
Ja mam to szczęście, ze u nas katarów praktycznie nie ma.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry