reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Jak robiłam wyprawkę to wcale dużo nie wyszło. A kupiłam nawet komodę z przewijakiem, łóżeczko i szafę. Nie kupowałam jakis gadżetów. Jedyna droga rzeczą był fotelik samochodowy. Na który wcześniej zbierałam bo wiedziałam że szarpanie po kieszeni. I kosztował 2 razy tyle co reszta rzeczy.
Najdrozsza jest wyprawka do pierwszego dziecka, bo trzeba kupić wszystko, fotelik, wózek, łóżeczko, jakieś komody z przewijakiem, ubranka, laktator ( jesli ktoś kp), butelki itp itd. a potem do drugiego dziecka to w z tych drogich rzeczy to już wszystko jest ( fotelik, łóżeczko i wózek) 😁 ewentualnie dokupić jakies ubranka, czy coś co się zużyło 😜

Najdrozsza jest wyprawka do pierwszego dziecka, bo trzeba kupić wszystko, fotelik, wózek, łóżeczko, jakieś komody z przewijakiem, ubranka, laktator ( jesli ktoś kp), butelki itp itd. a potem do drugiego dziecka to w z tych drogich rzeczy to już wszystko jest ( fotelik, łóżeczko i wózek) 😁 ewentualnie dokupić jakies ubranka, czy coś co się zużyło 😜
Chyba, ze 2 dziecko planuje sie po nastu latach, to trzeba kupowac wszystko od nowa 😂 w zeszlym roku wyrzucilam ostatnia rzecz- chuste, bo przeciez „nigdy wiecej” 😂

Ja tez raczej z tych co odloza, zeby potem w sytuacji na goraco nie szukac na szybko, ale znam sporo osob co zyja z wiekszym luzem, a zawsze sie jakos udaje :D
Ja myślę, że takie osoby jednak żyją w pewnym stresie. Ja też sobie nie wyobrażam nie mieć odłożonych pieniędzy, bo jasne, na początku można kupować używane ubranka i jakoś przyoszczędzić, ale później tych wydatków jest sporo. Fotelik trzeba wymieniać, szczepionki kosztują, nie wspomnę już o butach, bo mojemu synowi tak szybko rośnie stopa, że w tym roku ma już drugie sandały i nie wiem, czy nie trzeba będzie kupić trzecich. Do tego później jakieś zajęcia dodatkowe, a samo jedzenie też sporo kosztuje. Ja mam 3-latka, ale czasami jak widzę, ile je, to już jakby nastolatek 🤣

A właśnie jak to z gondolą?
Bo ja tak ostatnio myślałam, że w sumie to chyba dziecko krótko w niej siedzi, a większość czasu spędzi i tak w spacerówce potem nie?
To bardziej się opyla albo kupić tańszą gondolę czy tam od kogoś, a zainwestować w spacerówkę czy nie mam racji?
Ja kupowałam spacerówkę prawie nową (babeczka sprzedawała użytą 2 razy) taką jaką docelowo chciałam mieć i do tego stelaża dokupiłam po prostu używaną gondolę.

A właśnie jak to z gondolą?
Bo ja tak ostatnio myślałam, że w sumie to chyba dziecko krótko w niej siedzi, a większość czasu spędzi i tak w spacerówce potem nie?
To bardziej się opyla albo kupić tańszą gondolę czy tam od kogoś, a zainwestować w spacerówkę czy nie mam racji?
My kupiliśmy wózek 2w1, czyli stelaż z kołami jeden i na wymianę gondola albo spacerówka. Córka niestety tylko 4 msc jeździła w gondoli, nie chciała w niej dłużej jeździć. Ale w spacerówce mam opcje na płasko więc też nie miałam problemów ją przełożyć w tak małym wieku do niej.

My kupiliśmy wózek 2w1, czyli stelaż z kołami jeden i na wymianę gondola albo spacerówka. Córka niestety tylko 4 msc jeździła w gondoli, nie chciała w niej dłużej jeździć. Ale w spacerówce mam opcje na płasko więc też nie miałam problemów ją przełożyć w tak małym wieku do niej.

I ta spacerówka z zestawu w miarę się sprawdza?

reklama
Do góry