reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Ja mam super ginekologa. Facet, a pierwszy mnie ostrzega na fotelu, że coś zaboli, albo mowi, że żel jest zimny czy coś. I zawsze podaje rękę żeby pomóc zejśc z fotela.
To są takie szczegół totalne, ale robią robote.
Kiedyś mi opowiadał, ze on zawsze uzywa najmniejszych wzierników, bo wie, że to nie jest komfortowe i że nawet kobiety z duża historią porodową mają czasami problemy z większymi wziernikami.

Ale fakt jest taki, że mnie też w pewnym momencie było obojętne, jak leżalam w szpitalu przy pierwszym porodzie to lekarze badali 3x dziennie, wchodzili, bez dzien dobry i ręka pod kołdrę 🤷‍♀️ więc mi zobojętniało.

Ja mam super ginekologa. Facet, a pierwszy mnie ostrzega na fotelu, że coś zaboli, albo mowi, że żel jest zimny czy coś. I zawsze podaje rękę żeby pomóc zejśc z fotela.
Kiedyś mi opowiadał, ze on zawsze uzywa najmniejszych wzierników, bo wie, że to nie jest komfortowe i że nawet kobiety z duża historią porodową mają czasami problemy z większymi wziernikami.

Ale fakt jest taki, że mnie też w pewnym momencie było obojętne, jak leżalam w szpitalu przy pierwszym porodzie to lekarze badali 3x dziennie, wchodzili, bez dzien dobry i ręka pod kołdrę 🤷‍♀️ więc mi zobojętniało.
Taka uprzejmość lekarza to prywatnie czy na NFZ masz szczęście?

Dokładnie mam takiego samego, do tego otwiera drzwi i się wita podając rękę, potem odprowadza do drzwi itd, niby szczegóły a jednak dużo mówi o człowieku.

Taka uprzejmość lekarza to prywatnie czy na NFZ masz szczęście?
Prywatnie i to za kupę hajsu, ale to jest gość z ogromną wiedzą, profesor, ordynator oddziału i jak leżałam u niego na oddziale to też pełna profeska i kultura. Zajmuje się najtrudniejszymi przypadkami z całego województwa. Gdyby nie on to nie miałabym żywego dziecka.

Ja byłam w szoku jak w sobotę wylądowalam w szpitalu, a on w poniedzialek przyszedł do mnie przed obchodem i doskonale wiedział kim jestem, jaką mam historię, z czym przyszłam, a jak urodziłam w pt wieczorem to też w poniedziałek przyszedł do mnie przed obchodem pogadać, nawet był malego na OITN zobaczyć.
Na wizytach prywatnych tak samo, wchodzilam, a on wiedział co i po co. Wcześniej chodzilam do takiego, ktoremu na kazdej wizycie musialam wszystko opowiadać od nowa, bo nie kojarzył, nawet gdy bylam co tydzień.

Czyli jest nadzieja :) ja wlasnie zawsze ksiazkowo 28 w sumie juz od 1 w zyciu, za to jedyne owu mierzone temp nie pamietam w jakim dniu bylo… za to zawsze myslalam, ze je odczuwam, bo jajniki bolaly, ale znow biorac tabletki tez bola tak samo, a chyba owu nie ma?
Mnie tez bolały czasem przy anty, oj no nie wiem. Ja mialam i przed pamietam wahania w ilości dni,ze te cykle były krótsze niz dłuższe, a ze nie chcieliśmy wydłużan starań to u mnie od razu wlasnie decyzja o paskach

Wstawię też tutaj wyniki moje dzisiejsze, bo jest nas tutaj więcej z różnych wątków.

Glukoza i TSH myślę, że super. Żelazo i ferrytyna ciągle słabo... W grudniu żelazo miałam 32 a teraz marne 49. Ferrytyna 40... A żelazo przyjmuje codziennie od 2 msc.
Za to strasznie jestem zawiedziona progesteronem 😢 dziś 8dpo a tylko 7,44. Czy to wgl oznacza owulację ?? Nawet gdyby była to za niska na utrzymanie ciąży 😞
@olka11135 wzywam Cię. Albo ktoś choćby z innego wątku.

Załączniki

• Screenshot_2025-07-22-15-23-44-31_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-07-22-15-23-44-31_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    171,6 KB · Wyświetleń: 16
  • Screenshot_2025-07-22-15-23-21-05_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-07-22-15-23-21-05_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    183,6 KB · Wyświetleń: 17
  • Screenshot_2025-07-22-15-23-05-45_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-07-22-15-23-05-45_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    174 KB · Wyświetleń: 17
  • Screenshot_2025-07-22-15-23-13-89_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-07-22-15-23-13-89_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    166,1 KB · Wyświetleń: 17
  • Screenshot_2025-07-22-15-22-58-65_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2025-07-22-15-22-58-65_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    181,7 KB · Wyświetleń: 18
Wstawię też tutaj wyniki moje dzisiejsze, bo jest nas tutaj więcej z różnych wątków.

Glukoza i TSH myślę, że super. Żelazo i ferrytyna ciągle słabo... W grudniu żelazo miałam 32 a teraz marne 49. Ferrytyna 40... A żelazo przyjmuje codziennie od 2 msc.
Za to strasznie jestem zawiedziona progesteronem 😢 dziś 8dpo a tylko 7,44. Czy to wgl oznacza owulację ?? Nawet gdyby była to za niska na utrzymanie ciąży 😞
@olka11135 wzywam Cię. Albo ktoś choćby z innego wątku.
Co do ferrytyny czy przyjmujesz ją z witamina C aby poprawic wchlanialność oraz masz 2h odstępu od jedzenia? W sensie czy idzie na pusty żołądek?
Co do proga, jesteś pewna,ze jestes te 8dni po owu? Mi moja ginekolog kiedyś mowila,ze wynik powyżej 6 wskazuje na owu, ale norma w moim laboratorium byla do 15.

Co do ferrytyny czy przyjmujesz ją z witamina C aby poprawic wchlanialność oraz masz 2h odstępu od jedzenia? W sensie czy idzie na pusty żołądek?
Co do proga, jesteś pewna,ze jestes te 8dni po owu? Mi moja ginekolog kiedyś mowila,ze wynik powyżej 6 wskazuje na owu, ale norma w moim laboratorium byla do 15.
Tak, żelazo biorę z Wit.C, zawsze staram się przyjmować po posiłku takie 2h, ale nie zawsze to wychodzi by potem 1h nie jeść. Zależy jak się dzień ułoży. Ale ja ogólnie mam problemy z żelazem, co roku mi spada.
Nie jestem na 100% no pewna, że dziś 8dpo, bo nie miałam monitoringu, ani nie czułam w tym msc boli owulacyjnych jak co miesiąc. Co miesiąc w krótszych cyklach zawsze ból owu mam dzień po piku. Więc tym razem też obstawilam owu dzień po piku i dlatego wychodzi mi to 8dpo.

Ps. dolaczylam zdj do poprzedniego posta wyników.

reklama
Do góry