Dla mnie ginekolog to pikuś, idę siadam, nogi na bok i niech się dzieje.. dentysty nienawidzę.To ja już naprawdę wolę dentystę. A nawet chirurga szczękowego.![]()
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Ja mam super ginekologa. Facet, a pierwszy mnie ostrzega na fotelu, że coś zaboli, albo mowi, że żel jest zimny czy coś. I zawsze podaje rękę żeby pomóc zejśc z fotela.
To są takie szczegół totalne, ale robią robote.
Kiedyś mi opowiadał, ze on zawsze uzywa najmniejszych wzierników, bo wie, że to nie jest komfortowe i że nawet kobiety z duża historią porodową mają czasami problemy z większymi wziernikami.
Ale fakt jest taki, że mnie też w pewnym momencie było obojętne, jak leżalam w szpitalu przy pierwszym porodzie to lekarze badali 3x dziennie, wchodzili, bez dzien dobry i ręka pod kołdrę
więc mi zobojętniało.
Kiedyś mi opowiadał, ze on zawsze uzywa najmniejszych wzierników, bo wie, że to nie jest komfortowe i że nawet kobiety z duża historią porodową mają czasami problemy z większymi wziernikami.
Ale fakt jest taki, że mnie też w pewnym momencie było obojętne, jak leżalam w szpitalu przy pierwszym porodzie to lekarze badali 3x dziennie, wchodzili, bez dzien dobry i ręka pod kołdrę

Peppcia
Taka uprzejmość lekarza to prywatnie czy na NFZ masz szczęście?Ja mam super ginekologa. Facet, a pierwszy mnie ostrzega na fotelu, że coś zaboli, albo mowi, że żel jest zimny czy coś. I zawsze podaje rękę żeby pomóc zejśc z fotela.
Ale fakt jest taki, że mnie też w pewnym momencie było obojętne, jak leżalam w szpitalu przy pierwszym porodzie to lekarze badali 3x dziennie, wchodzili, bez dzien dobry i ręka pod kołdręwięc mi zobojętniało.
Dokładnie mam takiego samego, do tego otwiera drzwi i się wita podając rękę, potem odprowadza do drzwi itd, niby szczegóły a jednak dużo mówi o człowieku.Ja mam super ginekologa. Facet, a pierwszy mnie ostrzega na fotelu, że coś zaboli, albo mowi, że żel jest zimny czy coś. I zawsze podaje rękę żeby pomóc zejśc z fotela.
Ale fakt jest taki, że mnie też w pewnym momencie było obojętne, jak leżalam w szpitalu przy pierwszym porodzie to lekarze badali 3x dziennie, wchodzili, bez dzien dobry i ręka pod kołdręwięc mi zobojętniało.
Lady Loka
Prywatnie i to za kupę hajsu, ale to jest gość z ogromną wiedzą, profesor, ordynator oddziału i jak leżałam u niego na oddziale to też pełna profeska i kultura. Zajmuje się najtrudniejszymi przypadkami z całego województwa. Gdyby nie on to nie miałabym żywego dziecka.Taka uprzejmość lekarza to prywatnie czy na NFZ masz szczęście?
Ja byłam w szoku jak w sobotę wylądowalam w szpitalu, a on w poniedzialek przyszedł do mnie przed obchodem i doskonale wiedział kim jestem, jaką mam historię, z czym przyszłam, a jak urodziłam w pt wieczorem to też w poniedziałek przyszedł do mnie przed obchodem pogadać, nawet był malego na OITN zobaczyć.
Na wizytach prywatnych tak samo, wchodzilam, a on wiedział co i po co. Wcześniej chodzilam do takiego, ktoremu na kazdej wizycie musialam wszystko opowiadać od nowa, bo nie kojarzył, nawet gdy bylam co tydzień.
xewee
Moderator
Mnie tez bolały czasem przy anty, oj no nie wiem. Ja mialam i przed pamietam wahania w ilości dni,ze te cykle były krótsze niz dłuższe, a ze nie chcieliśmy wydłużan starań to u mnie od razu wlasnie decyzja o paskachCzyli jest nadziejaja wlasnie zawsze ksiazkowo 28 w sumie juz od 1 w zyciu, za to jedyne owu mierzone temp nie pamietam w jakim dniu bylo… za to zawsze myslalam, ze je odczuwam, bo jajniki bolaly, ale znow biorac tabletki tez bola tak samo, a chyba owu nie ma?
Patii26
Wstawię też tutaj wyniki moje dzisiejsze, bo jest nas tutaj więcej z różnych wątków.
Glukoza i TSH myślę, że super. Żelazo i ferrytyna ciągle słabo... W grudniu żelazo miałam 32 a teraz marne 49. Ferrytyna 40... A żelazo przyjmuje codziennie od 2 msc.
Za to strasznie jestem zawiedziona progesteronem
dziś 8dpo a tylko 7,44. Czy to wgl oznacza owulację ?? Nawet gdyby była to za niska na utrzymanie ciąży 
@olka11135 wzywam Cię. Albo ktoś choćby z innego wątku.
Glukoza i TSH myślę, że super. Żelazo i ferrytyna ciągle słabo... W grudniu żelazo miałam 32 a teraz marne 49. Ferrytyna 40... A żelazo przyjmuje codziennie od 2 msc.
Za to strasznie jestem zawiedziona progesteronem

Załączniki
-
Screenshot_2025-07-22-15-23-44-31_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg171,6 KB · Wyświetleń: 16
-
Screenshot_2025-07-22-15-23-21-05_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg183,6 KB · Wyświetleń: 17
-
Screenshot_2025-07-22-15-23-05-45_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg174 KB · Wyświetleń: 17
-
Screenshot_2025-07-22-15-23-13-89_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg166,1 KB · Wyświetleń: 17
-
Screenshot_2025-07-22-15-22-58-65_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg181,7 KB · Wyświetleń: 18
xewee
Moderator
Co do ferrytyny czy przyjmujesz ją z witamina C aby poprawic wchlanialność oraz masz 2h odstępu od jedzenia? W sensie czy idzie na pusty żołądek?Wstawię też tutaj wyniki moje dzisiejsze, bo jest nas tutaj więcej z różnych wątków.
Za to strasznie jestem zawiedziona progesteronemdziś 8dpo a tylko 7,44. Czy to wgl oznacza owulację ?? Nawet gdyby była to za niska na utrzymanie ciąży
Co do proga, jesteś pewna,ze jestes te 8dni po owu? Mi moja ginekolog kiedyś mowila,ze wynik powyżej 6 wskazuje na owu, ale norma w moim laboratorium byla do 15.
Patii26
Tak, żelazo biorę z Wit.C, zawsze staram się przyjmować po posiłku takie 2h, ale nie zawsze to wychodzi by potem 1h nie jeść. Zależy jak się dzień ułoży. Ale ja ogólnie mam problemy z żelazem, co roku mi spada.Co do ferrytyny czy przyjmujesz ją z witamina C aby poprawic wchlanialność oraz masz 2h odstępu od jedzenia? W sensie czy idzie na pusty żołądek?
Co do proga, jesteś pewna,ze jestes te 8dni po owu? Mi moja ginekolog kiedyś mowila,ze wynik powyżej 6 wskazuje na owu, ale norma w moim laboratorium byla do 15.
Nie jestem na 100% no pewna, że dziś 8dpo, bo nie miałam monitoringu, ani nie czułam w tym msc boli owulacyjnych jak co miesiąc. Co miesiąc w krótszych cyklach zawsze ból owu mam dzień po piku. Więc tym razem też obstawilam owu dzień po piku i dlatego wychodzi mi to 8dpo.
Ps. dolaczylam zdj do poprzedniego posta wyników.
reklama
Kosinka94
Moderator
Ja zapisywałam w zeszłym roku córkę, to may termin na 2028. Na chwilę obecną chodzimy na kontrolę prywatnie.U nas to jeszcze jak noc wygląda, ciemno.
Bratowa ostatnio dzieci do ortodonty zapisywała na NFZ... Terminy za 6 lat