reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Jezu dalej Cie mdli? Jak ja pomyślę, że to by mogło trwać ileś miesięcy to strzał w głowę..
Nie mdliło ale wróciło, apetyt też tak średnio, jak miała głowę w moim żołądku to wróciły mdłości. Teraz ma już nogi w żołądku lub w żebrach więc mnie gniecie przy jedzeniu 🫣

reklama
Jak się już jest, ma się codziennie mdlosci i sytuacje gdzie Ci się robi czarno przed oczami i masz wrażenie, że padniesz jak długa wśród ludzi na środku miasta, to nawet się nie da do końca cieszyć...każdy dzień to walka o przetrwanie...
I jeszcze brzuch jakiś taki ciężki, ludzie tylko się gapią na ten wielki bebzun ale nikt w kolejce na rynczeku nie przepuści. Ile razy musiałam sobie gdzieś ławeczkę znaleźć by nie paść jak mi się duszno zrobiło… no dla mnie stan błogosławiony nie jest zbyt łaskawy 🫣

Jak się już jest, ma się codziennie mdlosci i sytuacje gdzie Ci się robi czarno przed oczami i masz wrażenie, że padniesz jak długa wśród ludzi na środku miasta, to nawet się nie da do końca cieszyć...każdy dzień to walka o przetrwanie...

Być może masz rację ale dla mnie ta ponowna droga staraczki jest dość ciężka i postanowiłam sobie, że jak już się uda to będę wszystkie dolegliwości przyjmowała z wdzięcznością jakie by one nie były 🥹
Może to jeszcze odszczekam, może nie. Czas pokaże 😅

Liczę, że jak u mnie się wreszcie skończy etap staraczkowy to tych powodów do narzekania mieć nie będę no ale najpierw muszę w ciążę zajść żeby się przekonać 🤣
Aczkolwiek pierwsza ciąża była dla mnie bardzo łaskawa 🥹😃

Wiesz co, nie chce być złym wróżem, ale np moja ciąża mi zabrała te rzyganie bo jednak mnie nie spotkało wcale, ale za to w nagrodę np. podarowała rwę kulszową.
Więc to takie trochę 💩 babce a nie interes czasem. 🤣 Niby wymiotować nie lubię, ale nie wiem czy chodzenie jak kulawa z palącym bólem pleców było lepsze. 🤣

Teraz to się śmieję, bo mnie już nie boli ale ciekawe jak długo się pośmieję - według mojej ginekolog mam się szykować na powrót z rozrywki. 🤣
Ale może tylko zołza mnie straszy. 😏

Wiesz co, nie chce być złym wróżem, ale np moja ciąża mi zabrała te rzyganie bo jednak mnie nie spotkało wcale, ale za to w nagrodę np. podarowała rwę kulszową.
Więc to takie trochę 💩 babce a nie interes czasem. 🤣 Niby wymiotować nie lubię, ale nie wiem czy chodzenie jak kulawa z palącym bólem pleców było lepsze. 🤣

Dlatego daję sobie prawo do zmiany zdania bo nie wiem co mnie czeka 🤣
Ale z drugiej strony też nie wiem czy w ogóle doczekam kolejnej ciąży 😉

reklama
Do góry