loumarie
Fanka BB :)
W sumie to ja bym chętnie jakiś prywatny wątek miała xd
Ja to samo, ostatnio chciałam zaproponować tym bardziej, że dziewczyny pokazują zdjęcia dzieci.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sumie to ja bym chętnie jakiś prywatny wątek miała xd
Moje dzieci przy babciach są cudowne. One potrafią z nimi ogarnąć dom, ugotować coś. Na szczęście babcie widzą, jak bardzo dzieciaki mnie absorbują. Matka ma być przy nich i kropka. Na szczęście, to z wiekiem przychodzi.Wykorzystaliśmy wczoraj bibułę
Zaliczyliśmy już spacer z dwiema histeriami w trakcie, finalnie do domu przyniosłam młodego pod pachą, wkurza mnie. Stanął mi na środku przejścia dla pieszych, bo taka potem foch, bo on chce mieć w piaskownicy taką prawdziwą dużą koparkę.
I ja już mam dość, bo tłumaczę i mowię spokojnie po 100x jedno i to samo, a jakby się odbijało od ściany.
Plus jest taki, ze od 3 dni przesypia całe noce (jak to piszę to znaczy, że pewnie kolejnej nie prześpi). Ale zasypianie dalej jest ciężkie.
Jutro idę do pracy do odpocznęa Staszek pierwszy raz będzie cały dzien z babcią. Ciekawa jestem jak babcia to ogarnie
![]()
Bywały i 2 tygodnie.Ej, może głupie pytanie, ale ile dni jesteście w stanie wytrzymać tak całkiem same z dzieckiem?tak wiekowo 2-5.
Ale serio same, nie że babcia wpadnie na chwilę czy coś. Bo ja po jednym dniu i jednej nocy już wysiadam![]()
Myślę, że sytuacja teraz mocno się zmieniła, jest duży spadek urodzeń + dzięki dofinansowaniu z zusu jednak dużo ludzi wybiera teraz prywatne żłobki, w państwowych zrobiły się miejsca, przynajmniej u nas to mocno widać. Natomiast jak zapisywałam córkę do żłobka w 2023r to byłyśmy na liście 70 w kolejce i faktycznie było słabo, zmusiło nas to do wyboru prywatnej placówki. Ten sam żłobek obecnie się ogłasza że mają miejsca i zapraszają, a opinie ma na prawdę dobre jeśli chodzi o państwową placówkę.Ja zapisywałam mojego na początku listopada na wrzesien kolejnego roku (do państwowych żłobków), to w każdym byliśmy na liście rezerwowej z numerkiem powyżej 100 i do maja nie spadliśmy poniżej tej 100, a w państwowych w maju wywieszają listy na wrzesieńnie wiem jak z przyjmowaniem w trakcie roku, pewnie jak się miejsce zwolni.
Nie no bez przesady, to było rok temuMyślę, że sytuacja teraz mocno się zmieniła, jest duży spadek urodzeń + dzięki dofinansowaniu z zusu jednak dużo ludzi wybiera teraz prywatne żłobki, w państwowych zrobiły się miejsca, przynajmniej u nas to mocno widać. Natomiast jak zapisywałam córkę do żłobka w 2023r to byłyśmy na liście 70 w kolejce i faktycznie było słabo, zmusiło nas to do wyboru prywatnej placówki. Ten sam żłobek obecnie się ogłasza że mają miejsca i zapraszają, a opinie ma na prawdę dobre jeśli chodzi o państwową placówkę.
Spadek jest znaczący serioNie no bez przesady, to było rok temu![]()