reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

U nas pewnie bedzie 2 tyg l4, potem pewnie ojcowski, wiec miesiac wyjdzie, ale przyda sie, wlasnie po to, zeby mnie ogarnial 😂 a tak szczerze… ja dziecka tak malego nie wykapie np. Boje sie i pierwszy raz kapalam chyba jak mial miesiac wlasnie 😂 wiec nie tylko ojciec bywa wyrodny, w przypadku mycia jestem to ja :D a cala pielegnacja pepka poki nie odpadnie! Dajcie spokoj, to robota taty 😂

reklama
U nas pewnie bedzie 2 tyg l4, potem pewnie ojcowski, wiec miesiac wyjdzie, ale przyda sie, wlasnie po to, zeby mnie ogarnial 😂 a tak szczerze… ja dziecka tak malego nie wykapie np. Boje sie i pierwszy raz kapalam chyba jak mial miesiac wlasnie 😂 wiec nie tylko ojciec bywa wyrodny, w przypadku mycia jestem to ja :D a cala pielegnacja pepka poki nie odpadnie! Dajcie spokoj, to robota taty 😂

Teraz podobno się dzieci codziennie nawet nie kąpie (o zgrozo), więc trochę będziesz mieć bufora na te lęki 🤣

Mój mąż wracał do pracy po kilku dniach zwykle bo go wyganialam, z tym że on ma taką pracę, że zdzwonię aby wrócił i wraca 😄 także to też inaczej.
Dla mnie po sn, po nacięciach to i tak bajka w porównaniu po cc 😏

Nie mam porownania do sn, ale fakt po cc potrzebna jest pomoc, wiem, ze sama nie dalabym rady, a podawanie dziecka do karmienia w nocy (zebym nie musiala wstawac i klasc sie od nowa) to koniecznosc…

W tej kwestii nie mam doświadczenia ale moja Siostra miała 3 cc i po każdym szybko dochodziła do siebie 🤔
W tej kwestii to tez mocno indywidualne, lezalam na sali z dziewczyna, ktora miala cc zaraz po mnie, ona wstawala bez problemu, chodzila wyprostowana, siadala jak chciala, a ja wygladalam jakby totalnie zmiotlo mnie z planszy… jak mlody zaczylaj juz pojekiwac to ja sie zaczynalam podnosic, bo wiedzialam ze z 10 min mi to zajmie, w tym czasie on juz sie rozkrecal do mocnego placzu :D a tamta wyskakiwala jao gdyby nigdy nic :D nie wiadomo jak nasz organizm zareaguje, ale warto przygotowac sie na najgorsze, mam tez duza nadzieje, ze kolejne cc moze mnie tak nie sponiewierac i bede lepiej funkcjonowac 😂

W tej kwestii to tez mocno indywidualne, lezalam na sali z dziewczyna, ktora miala cc zaraz po mnie, ona wstawala bez problemu, chodzila wyprostowana, siadala jak chciala, a ja wygladalam jakby totalnie zmiotlo mnie z planszy… jak mlody zaczylaj juz pojekiwac to ja sie zaczynalam podnosic, bo wiedzialam ze z 10 min mi to zajmie, w tym czasie on juz sie rozkrecal do mocnego placzu :D a tamta wyskakiwala jao gdyby nigdy nic :D nie wiadomo jak nasz organizm zareaguje, ale warto przygotowac sie na najgorsze, mam tez duza nadzieje, ze kolejne cc moze mnie tak nie sponiewierac i bede lepiej funkcjonowac 😂

Ja wiem, że to indywidualna kwestia ale chodziło mi o to, że po cc też można się czuć całkiem nieźle 😁

reklama
O CC nie chce nawet słyszeć, a co dopiero mieć je robione. Nie wyobrażam sobie wcale... żeby mi rozciąć brzuch to będą musieli mnie w kaftan bezpieczeństwa zamknąć bo jak ja to usłyszę to mnie stado położnych nie złapie. 🤣🤣🤣🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

Do góry