reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Wiecie .... Ja to się boje tycia w ciąży ...
Poprzednio miałam 30 kg do przodu (wiadomo wody, dziecko odeszło trochę) jednak przytyłam dużo i mi to zostało na plus bo ważę teraz 52 kg. Jak ja mam taką tendencję do tycia w ciąży to jak dojadę do 80 to ja nie wiem :( .

Ostatnio sweterki sobie kupiłam fajne XS . Jeden taki piękny na odkryte ramiona, ciekawe kiedy założę xD
No ja xs to lata temu nosiłam xddd

Ja to znam x tylko w towarzystwie L 😂
A tak serio tycie to wiadomo, ze nie przyjemnosc, ja przytylam 24 kg, wiekszosc to byla woda, bo zapuchnieta bylam strasznie, ale razilo po oczach nie powiem…

Ja myślę, że duży przyrost to już raczej jest wynikający z powikłań typu cukrzyca ciążowa.
Wczoraj czytałam, że kobiety będące w moim tygodniu przytyły już łącznie po 8 kg, nie chce mi się wierzyć, że to naturalny stan rzeczy bo mi przybyło 300g gdzie nie wymiotuję wcale i jem.

Wiecie .... Ja to się boje tycia w ciąży ...
Poprzednio miałam 30 kg do przodu (wiadomo wody, dziecko odeszło trochę) jednak przytyłam dużo i mi to zostało na plus bo ważę teraz 52 kg. Jak ja mam taką tendencję do tycia w ciąży to jak dojadę do 80 to ja nie wiem :( .

Ostatnio sweterki sobie kupiłam fajne XS . Jeden taki piękny na odkryte ramiona, ciekawe kiedy założę xD
Wszystko spadnie ☺️ ja teraz na koniec ważyłam 78kg, jak nie więcej. Aktualnie mam +3kg, z tym że wcale nie chce ich gubić 😉 jestem prawie 9 miesięcy po porodzie i bez wyrzeczeń, samo leci 🤷🏻‍♀️ po pierwszej aż za dużo zleciło i to w 8 miesięcy.

Kiedy przypada tez najwiekszy przyrost wagi ? 🤔🤔
Różnie 🤷🏻‍♀️ ja na końcu sporo tyłam i bez cukrzycy. Np. moja siostra cały czas tyje ale to po parę gramów. Znów ja do połowy ciąży w pierwszej nic, w drugiej nie dużo, ale po połowie to już kg leciały jak szalone. Po każdym porodzie było odrazu -10kg.

Ja myślę, że duży przyrost to już raczej jest wynikający z powikłań typu cukrzyca ciążowa.
Wczoraj czytałam, że kobiety będące w moim tygodniu przytyły już łącznie po 8 kg, nie chce mi się wierzyć, że to naturalny stan rzeczy bo mi przybyło 300g gdzie nie wymiotuję wcale i jem.
Przyrost wagi to nie tylko cukrzyca, niektóre się dobrze odżywiają, nie mają cukrzycy a tyją 😅 moja znajoma całe życie szczupła, dietetyczka, w ciąży odżywiona super i +20, ale straciła w pierwsze miesiące po porodzie z nawiązką.

Ja w pierwszej ciąży nie tyłam tak do dobrej połowy, teraz też tak miałam i zaczęłam tyć od połowy. W zeszłej miałam z 12 na plusie i od razu po porodzie zostało mi dwa

reklama
Przyrost wagi to nie tylko cukrzyca, niektóre się dobrze odżywiają, nie mają cukrzycy a tyją 😅 moja znajoma całe życie szczupła, dietetyczka, w ciąży odżywiona super i +20, ale straciła w pierwsze miesiące po porodzie z nawiązką.

Bardzo szczupłe panie z reguły więcej łapią.
Ale osoby z normalnym BMI nie powinny, tak samo osoby z nadwagą (one mają bardzo małe okienko "przyzwolenia" na tycie w ciąży)

Do góry