reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ja w pierwszej ciąży byłam cały czas ale po trochę, w sumie 10kg.. w obecnej już jestem +8, a to dopiero 24 tydzień. Startowałam z większej wagi niż poprzednio. Ja nie chce 100kg przekroczyć. W tamtej ciąży bardziej pilnowałam tego co jem, więcej się ruszałam. Tutaj początek to było jedzenie i leżenie. Na mdłości najlepiej działało jedzonko, a później drzemka na siedząco i tak w kółko.
Teraz też już bym poszła spać.

reklama
Ja tylam tak w miare, chociaz na poczatku malo co jadlam, mdlosci cale dnie, a i tak tylam, za to najwiecej w ostatnim miesiacu, sama woda jak na to patrze, tylko mysle, ze mialam cukrzyce co totalnie zlali..

Nasza urocza współlokatorka prawie zginęła. Taka malutka, że się chciała przecisnąć między oczkami w pułapce. No to ja pacnełam, już się bałam że trochę za mocno. Zapakowałam, że wypuścić kolo takiego pustego domu, to ta znowu się zaklinowała. No, ale w końcu się udało i pobiegła.
IMG_20250908_103900291_HDR.jpg

Wszystko spadnie ☺️ ja teraz na koniec ważyłam 78kg, jak nie więcej. Aktualnie mam +3kg, z tym że wcale nie chce ich gubić 😉 jestem prawie 9 miesięcy po porodzie i bez wyrzeczeń, samo leci 🤷🏻‍♀️ po pierwszej aż za dużo zleciło i to w 8 miesięcy.
No nie ma innej opcji. 60 kg to jest max jaki zakładam po ciąży (jeśli wszystko będzie ok) 🙃.

Ja przed poprzednia ciąża sporo schudłam. Po ciąży chciałam jeszcze trochę, zabrakło 5kg do takiej wagi jakiej bym chciała. I zaczęło znowu przybywać, ale to na pewno mięśnie bo za żelami chodzić na siłownię. Sylwetka się zmieniła. A później dopadły mnie różnie infekcje i choroby, i zanim znowu udało się wrócić do regularnych treningów przyszła ciąża. Pierwszy trymestr chciał mnie wykończyć..

Ja liczę na późniejszy mocny spadek. Zapatruję się, żeby po porodzie zafundować sobie Depo Proverę, a ona może zafundować kilosy... 😄

reklama
Ja liczę na późniejszy mocny spadek. Zapatruję się, żeby po porodzie zafundować sobie Depo Proverę, a ona może zafundować kilosy... 😄
Właśnie niedawno miałam z mężem swoim rozmowę że po porodzie wracamy do gumek (wcześniej seks przerywany). Biedny mąż, nie może sobie tego ułożyć w głowie 😂 ale ja nie chcę ryzykować ciążą szybko po tej pierwszej, patrząc na to jak cierpię 😆

Do góry