reklama
Lady Strejser
Fanka BB :)
Moja dzisiaj bez żadnych jazdy weszła do przedszkola także mi chyba nic humoru nie zepsuje 
po miesiącu w domu mieliśmy problemy z powrotem a dzisiaj jak ręką odjął. Wczoraj rękami nogami się zapierała,że nie chce iść do szkoły, płakała,nie chciała się ubrać a dzisiaj jak nigdy. Ktoś mi dziecko podmienił 

Lady Strejser
Tak- odpękam kilka godzin i mam weekend a w poniedziałek jest dzień zabawki to też będzie raźniej (chyba bo to moje dziewczę wymyśla ile się da)Tez wie, ze piatek![]()
loumarie
Jak to jest z tym skracaniem szyjki?
Bo teraz zauważyłam że od ostatniej wizyty czyli w 15 tyg do 21 tyg prenatalnych szyjka mi się skróciła o ok 1 cm
Miałam ponad 4cm a teraz mam 3 z hakiem ...
Będę dziś rozmawiać o tym z lekarz ale wtf... w końcówce 2 trymestru już ona się skraca?
Bo teraz zauważyłam że od ostatniej wizyty czyli w 15 tyg do 21 tyg prenatalnych szyjka mi się skróciła o ok 1 cm
Będę dziś rozmawiać o tym z lekarz ale wtf... w końcówce 2 trymestru już ona się skraca?
Lwica1410
Różny sprzęt, różny lekarz, wartości mogą się różnić a nic się nie dzieje. Mi u jednego lekarza na takiej samym sprzęcie wychodziło różnie. Ponad 3 cm to jest dobra długość.Teraz usiadłam papierki wertuję zanim do niej pójdę wiedzieć co mnie nurtuje, ale teraz ta szyjka to mnie zagięła.
Owszem był to pomiar na innym sprzęcie, ale żeby aż tak duża różnica?
reklama
Lady Loka
To zależy. W teorii nie powinna. Ale wartość alarmująca to 25mm na połówkowych. Chyba, ze jest długa, ale miękka i się otwiera.Jak to jest z tym skracaniem szyjki?
Bo teraz zauważyłam że od ostatniej wizyty czyli w 15 tyg do 21 tyg prenatalnych szyjka mi się skróciła o ok 1 cmMiałam ponad 4cm a teraz mam 3 z hakiem ...
No i tak, raczej zaleca się to sprawdzać u tego samego lekarza na tym samym sprzęcie.
Ale tez no dlatego mimo wszystko lepiej te wizyty mieć faktycznie raz w miesiącu, bo jest większe ryzyko, że ewentualne skracanie wyłapią zanim wylądujesz na porodówce przedwcześnie.