reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny...
Dziś taki jesienny dzień, pada, ciemno.. Dobrze, że drzewa kolorowe. Pogoda kocykowa 😅

Moja dzisiaj bez żadnych jazdy weszła do przedszkola także mi chyba nic humoru nie zepsuje 😆😆 po miesiącu w domu mieliśmy problemy z powrotem a dzisiaj jak ręką odjął. Wczoraj rękami nogami się zapierała,że nie chce iść do szkoły, płakała,nie chciała się ubrać a dzisiaj jak nigdy. Ktoś mi dziecko podmienił 🫠😂

Ooo ale fajnie! No to z zabawka mysle, ze tez poniedzialek bedziesz miala lajtowy pod wzgledem wyjscia :D

Jak to jest z tym skracaniem szyjki?
Bo teraz zauważyłam że od ostatniej wizyty czyli w 15 tyg do 21 tyg prenatalnych szyjka mi się skróciła o ok 1 cm 😱 Miałam ponad 4cm a teraz mam 3 z hakiem ...
Będę dziś rozmawiać o tym z lekarz ale wtf... w końcówce 2 trymestru już ona się skraca?

Teraz usiadłam papierki wertuję zanim do niej pójdę wiedzieć co mnie nurtuje, ale teraz ta szyjka to mnie zagięła.
Owszem był to pomiar na innym sprzęcie, ale żeby aż tak duża różnica?

Teraz usiadłam papierki wertuję zanim do niej pójdę wiedzieć co mnie nurtuje, ale teraz ta szyjka to mnie zagięła.
Owszem był to pomiar na innym sprzęcie, ale żeby aż tak duża różnica?
Różny sprzęt, różny lekarz, wartości mogą się różnić a nic się nie dzieje. Mi u jednego lekarza na takiej samym sprzęcie wychodziło różnie. Ponad 3 cm to jest dobra długość.

reklama
Jak to jest z tym skracaniem szyjki?
Bo teraz zauważyłam że od ostatniej wizyty czyli w 15 tyg do 21 tyg prenatalnych szyjka mi się skróciła o ok 1 cm 😱 Miałam ponad 4cm a teraz mam 3 z hakiem ...
Będę dziś rozmawiać o tym z lekarz ale wtf... w końcówce 2 trymestru już ona się skraca?
To zależy. W teorii nie powinna. Ale wartość alarmująca to 25mm na połówkowych. Chyba, ze jest długa, ale miękka i się otwiera.

No i tak, raczej zaleca się to sprawdzać u tego samego lekarza na tym samym sprzęcie.

Ale tez no dlatego mimo wszystko lepiej te wizyty mieć faktycznie raz w miesiącu, bo jest większe ryzyko, że ewentualne skracanie wyłapią zanim wylądujesz na porodówce przedwcześnie.

Do góry