reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ojena ona to też dobra, z obrazu usg mam 4.50cm z ostatniej wizyty, w opisie wpisała 4.2cm... 🫠 No ta, 5 czy 2 jeden uj.
Ogólnie na prenatalnych miałam zaakceptowane usg szyjki (bo było bez palpacyjnego) no i ponoć nie stworzyła lejkowatego ujścia ale czy jest miękka to nie wiem... ma 3.4cm czyli najniższa wartość od początku ciąży tak naprawdę. No nic, zobaczymy co dzisiaj będzie na obrazku.

reklama
Ojena ona to też dobra, z obrazu usg mam 4.50cm z ostatniej wizyty, w opisie wpisała 4.2cm... 🫠 No ta, 5 czy 2 jeden uj.
Ogólnie na prenatalnych miałam zaakceptowane usg szyjki (bo było bez palpacyjnego) no i ponoć nie stworzyła lejkowatego ujścia ale czy jest miękka to nie wiem... ma 3.4cm czyli najniższa wartość od początku ciąży tak naprawdę. No nic, zobaczymy co dzisiaj będzie na obrazku.
3cm to dalej spoko :) powyżej granicy, ale nie przegap kolejnej wizyty i patrz czy się nie skraca, bo jak znowu będzie taki gwałtowny skok, to już będzie alarmująco.

Teraz usiadłam papierki wertuję zanim do niej pójdę wiedzieć co mnie nurtuje, ale teraz ta szyjka to mnie zagięła.
Owszem był to pomiar na innym sprzęcie, ale żeby aż tak duża różnica?
Powiem Ci, że co lekarz to inne podejście (albo zalecenia się zmieniły na przestrzeni 4 lat co też jest możliwe), ale w pierwszej ciąży jak mi się szyjka skróciła z 4,5 na 4 to ginekolog dał mi luteinę, a jak w drugiej skróciła się z 4 do 3,5 to ginekolog powiedziała, że to normalna długość i nie ma co panikować 😅

Zdecydowanie dziś mi się lepiej spacerowało, pomimo że deszcz pada od rana. Tylko problemy natury technicznej, bo zapomniałam że mi sójki do gumiaków nasrały, i peleryna zginęła.
. IMG_20251024_143133464_HDR.jpg

Powiem Ci, że co lekarz to inne podejście (albo zalecenia się zmieniły na przestrzeni 4 lat co też jest możliwe), ale w pierwszej ciąży jak mi się szyjka skróciła z 4,5 na 4 to ginekolog dał mi luteinę, a jak w drugiej skróciła się z 4 do 3,5 to ginekolog powiedziała, że to normalna długość i nie ma co panikować 😅
Bo to zalezy jak się skraca, na jakik etapie ciąży i w jakiej szyjka jest kondycji.

Btw. Mam w domu fana Gry o tron.
Bawi się, bawi i nagle "ZIMA IDZIE!"

Wróciłam i wcale nie był to mój dzień Sądu Ostatecznego tylko same dobre newsy 😀😏
Szyjka ma ciut więcej niż na połówkowym, nie budzi zastrzeżeń. Ciśnienie mam dobre więc dzienniczek też nie urwał mi głowy, morfologia nie budzi zastrzeżeń więc temat żelaźniany/ferrytynowy jest OUT, nadostawałam masę skierowań na badania i muszę się w tym teraz odnaleźć bo mój mózg nie objął wszystkiego, ale ogólnie weekend uważam za mile rozpoczęty 🫡😀

Wróciłam i wcale nie był to mój dzień Sądu Ostatecznego tylko same dobre newsy 😀😏
Szyjka ma ciut więcej niż na połówkowym, nie budzi zastrzeżeń. Ciśnienie mam dobre więc dzienniczek też nie urwał mi głowy, morfologia nie budzi zastrzeżeń więc temat żelaźniany/ferrytynowy jest OUT, nadostawałam masę skierowań na badania i muszę się w tym teraz odnaleźć bo mój mózg nie objął wszystkiego, ale ogólnie weekend uważam za mile rozpoczęty 🫡😀
Best Friends Hug GIF by Teletubbies

Nie moglam sie zdecydowac czy lubic to, czy nie lubie bo to oznacza, ze nie zwolisz wcale :D wiec zdecydowalam, ze polubie z wyjatkiem 😂ale mam nadzieje, ze ten odpoczynek nie zostal odsuniety? :D

Nie moglam sie zdecydowac czy lubic to, czy nie lubie bo to oznacza, ze nie zwolisz wcale :D wiec zdecydowalam, ze polubie z wyjatkiem 😂ale mam nadzieje, ze ten odpoczynek nie zostal odsuniety? :D
bad cat GIF

W poniedziałek jestem w pracy i straszyć w niej będę minimum do końca listopada, MWHEHEHEHE!!! 👹

reklama
Do góry