reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Przepraszam, ze się wtrąca 🙂 Ciąża podnosi Tobie cholesterol ? U mnie wręcz odwrotnie ogolnie jestem szczupła itp(genetyczny cholesterol) dobija do 300 a w ciąży a zwłaszcza podczas karmienia piersią potrafi mi ładnie zjechać. Lekarka mowila, ze karmienie to taki pogromca cholesterolu

Nie wiem czy podnosi, sprawa do sprawdzenia raczej wykonaniem lipidogramu... Z założenia, w ciąży cholesterol rośnie fizjologicznie nawet osobom, które miały go w normie. U mnie nigdy nie był w normie, jak i u całej rodziny. A że przed ciążą był duży, wątpię, żeby zniknął sam - leków nie stosowałam.

reklama
Nie wiem czy podnosi, sprawa do sprawdzenia raczej wykonaniem lipidogramu... Z założenia, w ciąży cholesterol rośnie fizjologicznie nawet osobom, które miały go w normie. U mnie nigdy nie był w normie, jak i u całej rodziny. A że przed ciążą był duży, wątpię, żeby zniknął sam - leków nie stosowałam.

No właśnie u mnie się sam zmniejszyl, a lekow nie przyjmuje bo jestem niby zs "mloda". No to wychodzi na to, ze jednak kazdy ma inaczej i nie ma reguły

No właśnie u mnie się sam zmniejszyl, a lekow nie przyjmuje bo jestem niby zs "mloda". No to wychodzi na to, ze jednak kazdy ma inaczej i nie ma reguły

Wow, no nieźle. 🤔
Mi w wieku 25 lat na siłę chcieli już przepisać statyny i straszyli mnie szeregiem chorób...
Może masz inną relację pomiędzy HDL a LDL?

Ale tak już nawiązując to ... jest jedna rzecz, której nie ogarniam czemu to takie istotne.
Kwestia uwaga, bólu głowy. Mam się udać na konsultację neurologiczną (lol). No i wiecie... Dla mnie taka migrena to ból czachy i tyle - jakbym nie była w ciąży to bym wzięła Apap Extra + 3 kawy i jazda, a tu tak to padło jakby to było jakieś no nie wiem. Turbo ważne czy mi czacha dymi czy nie? 🙈 Taki temat z powagą, no nie wiem. Może ja jestem tępa i bagatelizuję? 🤔
Mnie lekarz ostatnio też zapytał na koniec wizyty czy nie występują bóle głowy, ja ze występują i dodałam, że głównie na zmianę pogody, to jakby mu ulżyło że to pewnie przez to 😏

Wow, no nieźle. 🤔
Mi w wieku 25 lat na siłę chcieli już przepisać statyny i straszyli mnie szeregiem chorób...
Może masz inną relację pomiędzy HDL a LDL?

A nie mam pojecia. Wiem, ze nie jest zle bo tego dobrego mam tez sporo.
Musze teraz zbadac bo odstawiłam syna od piersi w końcu i sama jestem ciekawa jak to wygląda. Ale prawdą jest tez dieta, jak chodziłam przez pol roku na silownie i jadlam mega zdrowo to tez mialam piękny cholesterol.

Mnie lekarz ostatnio też zapytał na koniec wizyty czy nie występują bóle głowy, ja ze występują i dodałam, że głównie na zmianę pogody, to jakby mu ulżyło że to pewnie przez to 😏

U mnie to było w dzienniczku niestety akurat, dlatego to wyszło... bo ja na pytanie co u mnie to odpowiadam, że dobrze i tyle. 😂
Ale myślę, że jestem w stanie jeszcze zacisnąć zęby, przeżyć dwa czy trzy dni z migreną bez medykamentów.
I tak wiele nie zostało, po ciąży będę łykać swoje przeciwbólowe starym sposobem.

reklama
Do góry