reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
To przez tą pizze pewnie Cię ciiurlało.
A tak serio, końcówka już ciąży to jest tak "ale boli" , "tak źle, nie tak to też źle" 🥴

No to co się dzieje to już jest dla mnie k... straszne, naprawdę 😀
Naprawdę nie mogę wyjść z podziwu jak Ty wytrzymałaś 2 ciąże w 3 trymestrze albo @Lunaa09 całą swoją gromadkę. Początki to było mikro piwko, pomdliło pobolało a to... to jest jakaś patologia 😀
Nie wiem jak mam rzekomo wytrzymać do tego lutego. 🤷🏻‍♀️

Jeszcze swojego czasu miałam jakieś triki, że coś tam pomagało. Czy zgaga czy coś tam innego to miałam metody.
Teraz te metody to mogę sobie... 😀

Naprawdę nie mogę wyjść z podziwu jak Ty wytrzymałaś 2 ciąże w 3 trymestrze albo @Lunaa09 całą swoją gromadkę. Początki to było mikro piwko, pomdliło pobolało a to... to jest jakaś patologia 😀
Rozumiem Cie całkowicie 🙈 zastanawiam się nad kupnem jakis lepszych zatyczek do uszów, bo albo sie budzę sama z siebie, bo mi nie wygodnie, albo stary mnie budzi chrapaniem i rano sie budzę jak zombie. Brzuch juz ciągnie, młoda karate trenuje prawie całą dobę 😅

Ja mam zgagę co chwilę chodzi o to, pali wtedy jak w piekle 🥴. Było mi łatwiej bo 1 dziecko wiadomo, zero obowiązków przed porodem. W drugiej ciąży też było spoko bo młody miał 9 lat więc mogłam sobie w dzień spać kiedy sobie chciałam. A teraz Kamil jest na pokładzie już i ciężko, im dalej tym ciężej. Myślę, że też będę hardkorowo się czuła i to na maxa.

A boli Cię w biodrach ?

Ja mam zgagę co chwilę chodzi o to, pali wtedy jak w piekle 🥴. Było mi łatwiej bo 1 dziecko wiadomo, zero obowiązków przed porodem. W drugiej ciąży też było spoko bo młody miał 9 lat więc mogłam sobie w dzień spać kiedy sobie chciałam. A teraz Kamil jest na pokładzie już i ciężko, im dalej tym ciężej. Myślę, że też będę hardkorowo się czuła i to na maxa.

A boli Cię w biodrach ?

Wiesz co... Boli mnie oczywiście rwa. 🥴 Wcześniej bolalo mnie więzadło ze strony rwy. W nocy jak się przekręcam to tak, biodra mnie bolą ale ogólnie nogi mnie rwą jakby mi rosły, uda łydki 😂
Dla mnie te bóle takie kostno/stawowo/mięśniowe są najbardziej denerwujące bo to wiesz. Turbo zgaga w nocy i nawet przekręcić się ciężko bo no dobra, przekręcę się w końcu ale rozboli mnie +3 miejsca oprócz samego żołądka. 😀 Mam refluks ogólnie, a ciąża mega mi go pogłębiła. W nocy napicie wody (niegazowanej oczywiscie) = ogień. Więc trudno, trzeba spać bez picia bo tylko gorzej.
I to takie wiesz, tańcowanie. Młody w brzuchu też ostatnio uwielbia kłaść się w poprzek czy tam na skos, dupka na dole, głową pod żebra (dosłownie takie dwie kule można wymacać) i kopie mnie nie wiem nawet gdzie ale boleśnie. I jak @xewee mówi, jeszcze gratis stary chrapie bo przecież jego sen jest zajebisty, jego nic nie boli... 😀

No wlasnie nic.. stala pora z budzikiem, obok lozka zaraz termometr, wiec tyle co wyciagne reke, nie wstaje do toalety w nocy, nie bylam chora :( nawet chodze spac codziennie o stalej porze, zeby ilosc snu sie zgadzala, raz poszlam godz pozniej, ale dalam sobie komentarz, zreszta to bylo na poczatku cyklu i faktycznie byla nizsza niz wszystkie
To odpowiadając - co mam zanotowane 2 bezowulacyjne cykle, to przy jednym okres przyszedł prawie że normalnie, a przy drugim spóźnił się 12dni.

W każdej ciąży na końcówce miałam serdecznie dość, dlatego dm3 dziecko sobie wywołałam olejkiem rycynowym, ostatnia coaza to też cc 17 dni przed terminem bo już lekarzowi prawie płakałam że mam serdecznie dość, a że to ordynator, to się udało...
Teraz mam 24 tydzień i ja już mam dosyć, serio ostatnio się schyliłam i już myślałam że nie wstanę, wiek też już nie taki...chyba zacznę coś lekko ćwiczyć 🫣

W każdej ciąży na końcówce miałam serdecznie dość, dlatego dm3 dziecko sobie wywołałam olejkiem rycynowym, ostatnia coaza to też cc 17 dni przed terminem bo już lekarzowi prawie płakałam że mam serdecznie dość, a że to ordynator, to się udało...
Teraz mam 24 tydzień i ja już mam dosyć, serio ostatnio się schyliłam i już myślałam że nie wstanę, wiek też już nie taki...chyba zacznę coś lekko ćwiczyć 🫣

Że piłaś ten olej rycynowy czy aplikacja do pępkowa? 😂

reklama
Wiesz co... Boli mnie oczywiście rwa. 🥴 Wcześniej bolalo mnie więzadło ze strony rwy. W nocy jak się przekręcam to tak, biodra mnie bolą ale ogólnie nogi mnie rwą jakby mi rosły, uda łydki 😂
Dla mnie te bóle takie kostno/stawowo/mięśniowe są najbardziej denerwujące bo to wiesz. Turbo zgaga w nocy i nawet przekręcić się ciężko bo no dobra, przekręcę się w końcu ale rozboli mnie +3 miejsca oprócz samego żołądka. 😀 Mam refluks ogólnie, a ciąża mega mi go pogłębiła. W nocy napicie wody (niegazowanej oczywiscie) = ogień. Więc trudno, trzeba spać bez picia bo tylko gorzej.
I to takie wiesz, tańcowanie. Młody w brzuchu też ostatnio uwielbia kłaść się w poprzek czy tam na skos, dupka na dole, głową pod żebra (dosłownie takie dwie kule można wymacać) i kopie mnie nie wiem nawet gdzie ale boleśnie. I jak @xewee mówi, jeszcze gratis stary chrapie bo przecież jego sen jest zajebisty, jego nic nie boli... 😀
Jedynie co mogę to nic nie poradzę a współczuć ❤️

Do góry