reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Pytalam na kreskach, ale zapytam i tu :D sorki, w zyciu tak nie mialam, a google jest sprzeczne w tej kwestii 🙈 przy cyklu bezowulacyjnym, w ktorym bylo juz kilka podejsc do owulacji zgodnie z objawami, swoja droga bardzo mocnymi, to okres przyjdzie normalnie/lekko opozniony, czy trzeba czekac az w koncu uda sie ktores podejscie i przyjdzie np po 15-20 i wiecej dniach? I czy taka owu po tylu podejsciach, opozniona jest cos warta tzn probowac dalej co 2 dni, czy od razu nie wrozy to nic dobrego?
Zdarzają się też takie cykle bezowulacyjne przecież.
A to Twój drugi cykl z termometrem tak?

Mi się przypomniało, że @Paula. sz miała niby bezowulacyjny cykl(ginekolog nie widział owulacji) a jednak ta owulacja się odbyła. O ile się nie mylę.

reklama
@Kaalaa kobieta w ciągu roku ma jeden lub dwa cykle bezowulacyjne i to jest całkowicie normalne. Wiem, że podczas starań coś takiego wkurza ale niestety nie na wszystko ma się wpływ 🥹
Doskonale Cię rozumiem bo u nas chociaż w tym miesiącu starań nie było to i tak mój cykl bezowulacyjny działa mi na nerwy 🤣
Oby okres długo nie zwlekał z przybyciem zarówno u mnie jak i u Ciebie 🤞🏻🍀

Że piłaś ten olej rycynowy czy aplikacja do pępkowa? 😂
Wypiłam 🫣 2 tyg przed terminem, przeświadczona że i tak nic nie da 😎 2 h później jechalam do szpitala 🤣
No ale wtedy urodziłam syna i usłyszałam, że każdy kolejny dzień w brzuchu mógł się dla niego skończyć źle, bo urodził się z węzłem prawdziwym na pępowinie...więc jeden zły ruch i węzeł by się zacisnął..

Mi się przypomniało, że @Paula. sz miała niby bezowulacyjny cykl(ginekolog nie widział owulacji) a jednak ta owulacja się odbyła. O ile się nie mylę.
U mnie to jaja byly bo było ciałko żółte ale nie było płynu w zatoce Douglasa po tym stwierdził cykl bezowulacyjny a tydzień później pozytywny test ciążowy.

Wypiłam 🫣 2 tyg przed terminem, przeświadczona że i tak nic nie da 😎 2 h później jechalam do szpitala 🤣
No ale wtedy urodziłam syna i usłyszałam, że każdy kolejny dzień w brzuchu mógł się dla niego skończyć źle, bo urodził się z węzłem prawdziwym na pępowinie...więc jeden zły ruch i węzeł by się zacisnął..
Ja rycynę stosowałam w jednym celu, a i tak nigdy nie pomogła, więc u mnie raczej by porodu też nie wywołała.

Oczywiście pytam tak z ciekawości, za wywołanie się nie biorę bo nie mam doświadczenia czego mogę po sobie oczekiwać w godzinie 0 🤣

Ja bardzo lubię Renni, fajna sprawa. Ale już nie bardzo pomaga. Czasem rano porprazol.

Ja dziś byłam na obiedzie w barze mlecznym. Wcześniej był deser w cukierni. Zjadłam sobie lody w gorącej czekoladzie z dodatkiem wiśni. Wymieniłem bitą śmietanę na wiśnie. IMG_20251206_131744017.jpg może nie wygląda, ale pyszne.

reklama

Si, drugi teraz, koedys mierzylam, ale no zeby skoku nie bylo to pierwsze wylapalam…
@Kaalaa kobieta w ciągu roku ma jeden lub dwa cykle bezowulacyjne i to jest całkowicie normalne. Wiem, że podczas starań coś takiego wkurza ale niestety nie na wszystko ma się wpływ 🥹
Doskonale Cię rozumiem bo u nas chociaż w tym miesiącu starań nie było to i tak mój cykl bezowulacyjny działa mi na nerwy 🤣
Oby okres długo nie zwlekał z przybyciem zarówno u mnie jak i u Ciebie 🤞🏻🍀
Jesli kobieta tak ma, to jest szansa, ze @ przyjdzie w terminie, bo w zyciu bym nie powiedziala, ze mialam :D
U mnie to jaja byly bo było ciałko żółte ale nie było płynu w zatoce Douglasa po tym stwierdził cykl bezowulacyjny a tydzień później pozytywny test ciążowy.
O i tego sobie zycze! 😂 tylko, ze ty mialas monitoring, ja jade objawami i tempka… u mnie to ni w dupe ni w oko, chociaz wyjatkowo niska temp mam caly cykl..

Do góry