Klemensa
Fanka BB :)
Totalnie nie, jest tragicznie pod tym względemMam wrażenie że ceny mieszkań aktualnie wcale małe też nie są![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Totalnie nie, jest tragicznie pod tym względemMam wrażenie że ceny mieszkań aktualnie wcale małe też nie są![]()
Ja też ledwo żyję, jakby więcej było takich dni to chyba błagałabym o szybszy poród. No nic, jakoś się dokulamyMęczy mnie ten upał
Nie mam na nic siły przez niego. Mam nadzieję, że zaraz będzie porządnie chłodniej...
Myślisz że jest bardzo dużo różnicach w opłatach?W Krakowie w sumie ceny mieszkan są podobne co domów na obrzeżach. Róznica taka, ze w dom trzeba więcej wsadzić potem. W sensie jakiś lifting/remont zajmie więcej. Potem opłaty plus opłaty za ziemię też większe. Więc trzeba patrzeć czy to się utrzyma. Ja np. kupić na kredyt bym mogła, ale już opłaty by mnie pokonały w momencie, kiedy jest rata kredytu.
Zależy jaki dom, natomiast oczywiście, że jest. Moi rodzice mają dom, ja mam mieszkanie. Oni potrafią za samo ogrzewanie w zimie zaplacić tyle, ile ja za wszystko. Sam podatek od posiadanego gruntu już wali po kieszeni. Gdybym miała dom na kredyt z takim stosunkiem rata:wypłata jak mam teraz, to musialabym większość roku odkładać kasę na zapłacenie tego podatkuMyślisz że jest bardzo dużo różnicach w opłatach?
Podatek jest też zależny od klasy ziemi. Np mąż ma na siebie okł. 1,5ha i dom pow. całkowita 230, a ja mam na siebie działkę 12ar i za tą działkę place 1/3 tego co za jego własnośćZależy jaki dom, natomiast oczywiście, że jest. Moi rodzice mają dom, ja mam mieszkanie. Oni potrafią za samo ogrzewanie w zimie zaplacić tyle, ile ja za wszystko. Sam podatek od posiadanego gruntu już wali po kieszeni. Gdybym miała dom na kredyt z takim stosunkiem rata:wypłata jak mam teraz, to musialabym większość roku odkładać kasę na zapłacenie tego podatku![]()
No a my w bloku placimy zawrotne 60zł roczniePodatek jest też zależny od klasy ziemi. Np mąż ma na siebie okł. 1,5ha i dom pow. całkowita 230, a ja mam na siebie działkę 12ar i za tą działkę place 1/3 tego co za jego własność![]()