reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Tak z helołinem i urodzinami @kami1094 odpuszczasz rozumiem :D

Oj. Ja myślę, że to pytanie i do dr. 🤪
Dowiedziałam się, że wszystko jest ok tak jak jest, parę pomiarów jej nie pasowało - te moje "wybitne" 168 górne, 107 dolne to sobie zanotowała, bóle głowy jej nie pasowały - jakby coś się działo podejrzanego to mam się prywatnie odzywać (bo kolejną wizytę mam tak naprawdę za 5 tygodni).

Ale tak już nawiązując to ... jest jedna rzecz, której nie ogarniam czemu to takie istotne.
Kwestia uwaga, bólu głowy. Mam się udać na konsultację neurologiczną (lol). No i wiecie... Dla mnie taka migrena to ból czachy i tyle - jakbym nie była w ciąży to bym wzięła Apap Extra + 3 kawy i jazda, a tu tak to padło jakby to było jakieś no nie wiem. Turbo ważne czy mi czacha dymi czy nie? 🙈 Taki temat z powagą, no nie wiem. Może ja jestem tępa i bagatelizuję? 🤔

Ale tak już nawiązując to ... jest jedna rzecz, której nie ogarniam czemu to takie istotne.
Kwestia uwaga, bólu głowy. Mam się udać na konsultację neurologiczną (lol). No i wiecie... Dla mnie taka migrena to ból czachy i tyle - jakbym nie była w ciąży to bym wzięła Apap Extra + 3 kawy i jazda, a tu tak to padło jakby to było jakieś no nie wiem. Turbo ważne czy mi czacha dymi czy nie? 🙈 Taki temat z powagą, no nie wiem. Może ja jestem tępa i bagatelizuję? 🤔
Ale super, ze tego nie bagatelizuje właśnie. Bo nie wiesz, skad te bóle.

Może sprawdzać pod kątem porodu. Ja np. jestem po RM głowy i mam zakaz porodu sn.
Malformacje naczyniowe, nadciśnienie śródczaszkowe, są różne przypadki. Równie dobrze nasilone bóle głowy mogą wynikać ze zmian hormonalnych, ale dobrze, że lekarz tego nie bagatelizuje i kieruje Cię na konsultacje. A co zrobi z tym neurolog, na którego trafisz to już odrębna sprawa.

Ostatnia edycja:
A bole glowy pokrywaly Ci sie chyba z wysokim cisnieniem tez nie? To juz nawet fajnie jakby wlasnie specjalista zobaczyl, bo jesli nawet nie teraz w ciazy, to pozniej moze to moze miec jakies nieprzyjemnosci, dobrze ze kieruje dalej

A bole glowy pokrywaly Ci sie chyba z wysokim cisnieniem tez nie? To juz nawet fajnie jakby wlasnie specjalista zobaczyl, bo jesli nawet nie teraz w ciazy, to pozniej moze to moze miec jakies nieprzyjemnosci, dobrze ze kieruje dalej

Tak, przy wzrastającym mnie dopadają, zazwyczaj poprzedzają jakoś brzydki odczyt, przy niskim tego nie ma

Ja tak typuję, że to prezent od przyjaciela mojego najlepszego, czyli cholesterolu.
W ciąży wcale go nie badałam już, w końcu statyn nawet nie można więc i po co. Bez ciąży jak był 300+ to teraz może jest i 400, żyłkę przytyka to i ciśnienie wali w górę, główka boli jako efekt. 🤷🏻‍♀️
Ale to tylko moja teoria spiskowa, akurat moja dr nie wie, że ja mam cholesterol jak 50-latek zjadający 6 schabowych na śniadanie i zapijający to rozpuszczonym smalcem. 🙈😆

reklama
Ja tak typuję, że to prezent od przyjaciela mojego najlepszego, czyli cholesterolu.
W ciąży wcale go nie badałam już, w końcu statyn nawet nie można więc i po co. Bez ciąży jak był 300+ to teraz może jest i 400, żyłkę przytyka to i ciśnienie wali w górę, główka boli jako efekt. 🤷🏻‍♀️
Ale to tylko moja teoria spiskowa, akurat moja dr nie wie, że ja mam cholesterol jak 50-latek zjadający 6 schabowych na śniadanie i zapijający to rozpuszczonym smalcem. 🙈😆

Przepraszam, ze się wtrąca 🙂 Ciąża podnosi Tobie cholesterol ? U mnie wręcz odwrotnie ogolnie jestem szczupła itp(genetyczny cholesterol) dobija do 300 a w ciąży a zwłaszcza podczas karmienia piersią potrafi mi ładnie zjechać. Lekarka mowila, ze karmienie to taki pogromca cholesterolu

Do góry