reklama
loumarie
Fanka BB :)
Eee przy kp można praktycznie wszystko. Tylko lekarze i farmaceuci czesto nie mają wiedzy.
Ja z tego co czytam nawet ulotkowo to mam wnioski, że można to co najwyżej w skarpety plastry cebuli wsadzić...
Lady Loka
Nie patrz na ulotki tylko na stronę e-lactanciaJa z tego co czytam nawet ulotkowo to mam wnioski, że można to co najwyżej w skarpety plastry cebuli wsadzić...Chyba, że ja same takie leki mam w apteczce.
Też to jest możliwe.
Lady Loka
A co do bólu głowy to wiecie, ja kminię skąd. Jakie jest źródło. Nie ma bólu bez źródła. Coś się dzieje i to mnie martwi. Chociaż moja rodzinna mi powiedziała, ze jakby to bylo coś poważnego, to by bolało coraz bardziej i nie byłby to bol na paracetamol. Więc tym się pocieszam, plus moja mama ma napięciowe bóle głowy i migreny i wybitnie mam to po niej.
Jak dorwę termin do neurologa to pojdę, bo w badaniach krwi nic nie wyszło, a właśnie w czerwcu robilam z uwagi na bole głowy.
Teraz mnie boli dobę, ale tak ćmiąco, że wszystko zrobię tylko upierdliwe to jest. Przechodzi na chwilę, za chwilę wraca i nie bardzo pomaga mi ibuprofen z paracetamolem. Ale jednocześnie mam za sobą tydzień z dużym stresem i kilka cięzkich nocy, plus stresowałam się jak mlody zareaguje na zmianę czasu i zwalam wszystko na to
Jak dorwę termin do neurologa to pojdę, bo w badaniach krwi nic nie wyszło, a właśnie w czerwcu robilam z uwagi na bole głowy.
Teraz mnie boli dobę, ale tak ćmiąco, że wszystko zrobię tylko upierdliwe to jest. Przechodzi na chwilę, za chwilę wraca i nie bardzo pomaga mi ibuprofen z paracetamolem. Ale jednocześnie mam za sobą tydzień z dużym stresem i kilka cięzkich nocy, plus stresowałam się jak mlody zareaguje na zmianę czasu i zwalam wszystko na to
loumarie
Myślicie, że jeśli z wymiarów na usg coś bombel rośnie szybko duży, to jest duża szansa na wielkoluda/poród szybszy niż z OM?
Bo na prenatalnych różnica mi wychodziła 6 dni, na połówkowych na tym terminie to był już w 70 centylu, a na badaniu zwykłym to z wymiarów różnicy pomiędzy datami to już 8 dni jest.
W 22+0 (wg OM) miał estymację wagi 560g, nie wiem ktory to centyl obecnie ale patrząc na wymiary to raczej też coś górnego, musiałabym przerachować...
Bo na prenatalnych różnica mi wychodziła 6 dni, na połówkowych na tym terminie to był już w 70 centylu, a na badaniu zwykłym to z wymiarów różnicy pomiędzy datami to już 8 dni jest.
Lady Loka
No to pokrywa się z tym co ja myslę.Mi wyszło z moich obserwacji, że takie ćmiące, upierdliwe bóle głowy zwykle towarzyszą stresowi.
Moze być większy, ale na wczesniejszy poród z tego powodu bym nie liczylaMyślicie, że jeśli z wymiarów na usg coś bombel rośnie szybko duży, to jest duża szansa na wielkoluda/poród szybszy niż z OM?
Bo na prenatalnych różnica mi wychodziła 6 dni, na połówkowych na tym terminie to był już w 70 centylu, a na badaniu zwykłym to z wymiarów różnicy pomiędzy datami to już 8 dni jest.W 22+0 (wg OM) miał estymację wagi 560g, nie wiem ktory to centyl obecnie ale patrząc na wymiary to raczej też coś górnego, musiałabym przerachować...
Ja jak rodziłam córkę, to było jakoś 22+4 albo 22+5 i ważyła właśnie 560g i nie było powiedziane, że jest duża jak na swój wiek. Syn w 27+5 miał 1060g i to też był taki środek normy.
Generalnie po prenatalnych już się nie patrzy tak na te dni, bo każde dziecko rośnie już w swoim tempie. Mój syn np. był długi, od samego początku na USG zwracali mi uwagę, że ma długie kości udowe porównując z normą
Paula_i_dzieciaczki
Moje migreny są najprawdopodobniej na tle hormonalnym, bo zbiegają się z okresem. Okres mam kompletnie bezbolesny, za to często z migrenąA co do bólu głowy to wiecie, ja kminię skąd. Jakie jest źródło. Nie ma bólu bez źródła. Coś się dzieje i to mnie martwi. Chociaż moja rodzinna mi powiedziała, ze jakby to bylo coś poważnego, to by bolało coraz bardziej i nie byłby to bol na paracetamol. Więc tym się pocieszam, plus moja mama ma napięciowe bóle głowy i migreny i wybitnie mam to po niej.
Teraz mnie boli dobę, ale tak ćmiąco, że wszystko zrobię tylko upierdliwe to jest. Przechodzi na chwilę, za chwilę wraca i nie bardzo pomaga mi ibuprofen z paracetamolem. Ale jednocześnie mam za sobą tydzień z dużym stresem i kilka cięzkich nocy, plus stresowałam się jak mlody zareaguje na zmianę czasu i zwalam wszystko na to![]()
reklama
93kora
Moderator
U mojego syna w klasie dziewczynka skarżyła się na ból głowy, właśnie leki jej pomagały ibuprofen/paracetamol. Bóle były częste. Jednak kiedy szli na spacer zaczęła potykać się o własne nogi. Diagnoza glejak.
Niestety nie nacieszyła się życiem
. Biedna .... Walczyła rok czasu i po roku czasu od diagnozy odeszła....
Niestety nie nacieszyła się życiem