reklama
xewee
Moderator
No a lekarz po prenatalnych nie kazal przy 6 dniach roznicy kierować sie juz datą z USG?No to pokrywa się z tym co ja myslę.
Moze być większy, ale na wczesniejszy poród z tego powodu bym nie liczylano i dwa dni w tą czy w tamtą to nie jest duża róznica.
Ja jak rodziłam córkę, to było jakoś 22+4 albo 22+5 i ważyła właśnie 560g i nie było powiedziane, że jest duża jak na swój wiek. Syn w 27+5 miał 1060g i to też był taki środek normy.
Generalnie po prenatalnych już się nie patrzy tak na te dni, bo każde dziecko rośnie już w swoim tempie. Mój syn np. był długi, od samego początku na USG zwracali mi uwagę, że ma długie kości udowe porównując z normą![]()
Lady Loka
Fanka BB :)
Zwykle jeżeli roznica wynosi poniżej 7 dni, to się nie koryguje, a po 1 prenatalnych to już się wcale nie koryguje.No a lekarz po prenatalnych nie kazal przy 6 dniach roznicy kierować sie juz datą z USG?
Klemensa
No właśnie ja wolę jak mała jest poza brzuchem bo więcej mi wolno a jk nie wolno to tylko kilka godzin w większości przypadkówNo tak, kp kolejny stan limitacji...Kobiety wiecznie mają dupą do wiatru, ciąża czy karmienie, jak nie przenikanie do łożyska to do mleka i w koło Macieju
![]()
Klemensa
Brzmi jak nie migrena a zwykły ból głowyMi na letnie migreny pomagała lodowata woda. Zwykła źródlanka do wysokiej szklanki, zawalona max lodem. Robiło to robotę w 1 trymestrze.
Klemensa
Na szczęście u mnie, po 15 latach tułaczek i badań dostałam diagnozę migrena z aurą i to tylko dlatego że neurolog miała siostrę z takimi samymi objawami, bo widziało mnie wielu „specjalistów” i nie wiedzieli co miU mojego syna w klasie dziewczynka skarżyła się na ból głowy, właśnie leki jej pomagały ibuprofen/paracetamol. Bóle były częste. Jednak kiedy szli na spacer zaczęła potykać się o własne nogi. Diagnoza glejak.
Niestety nie nacieszyła się życiem. Biedna .... Walczyła rok czasu i po roku czasu od diagnozy odeszła....
Lwica1410
Kuźwa zrobiłam dzisiaj bitko schabowe na obiad, mniam. Zostały ziemniaki, wiecie co zrobiłam? Zasmażyłam je z serem żółtym i keczupem polałam. Mniam
A już nie się kilo cebulki smaży, wrzucam kiełbasę i będzie jedzone !![]()
loumarie
Brzmi jak nie migrena a zwykły ból głowy![]()
O migrenie.
Teraz nie próbuję tego sposobu, bo mi szkoda obecnie gardła na lodowate picie.
loumarie
Przyszła do mnie znajoma na plotki i miałam fajny wieczór.
Pogadałyśmy o dzieckach i jakoś mi się sympatycznie zrobiło posłuchać w końcu od kogoś luźnego podejścia, bez dziwnych spin bo trzeba tak czy siak, bo to dobre a to gorsze.
Kuuurde, muszę częściej się spotykać chyba
Pogadałyśmy o dzieckach i jakoś mi się sympatycznie zrobiło posłuchać w końcu od kogoś luźnego podejścia, bez dziwnych spin bo trzeba tak czy siak, bo to dobre a to gorsze.
Kuuurde, muszę częściej się spotykać chyba
reklama
Kaalaa
Jest na to sposob! Jak juz zluzujesz prace, to bedziesz miala wiecej czasu na spotykanie sie 
Widze, ze dzisiaj migrenka na tapecie, o dziwo w weekend mnie oszczedzilo, a sadzilam ze ta pogoda wyjdzie mi bokiem, ale dobrze bo na mnie zimne napoje nie dzialaja, apap to nieporozumienie, nawet lezenie bez ruchu w ciemnosci pod koldra na nic sie zdaje, bo serce za glosno bije
Widze, ze dzisiaj migrenka na tapecie, o dziwo w weekend mnie oszczedzilo, a sadzilam ze ta pogoda wyjdzie mi bokiem, ale dobrze bo na mnie zimne napoje nie dzialaja, apap to nieporozumienie, nawet lezenie bez ruchu w ciemnosci pod koldra na nic sie zdaje, bo serce za glosno bije