reklama
Paula_i_dzieciaczki
Fanka BB :)
O kurde, będzie co robićAle nie będzie takiej licytacji pfffff
Z resztą ja mam na co teraz kasę wydawać XD .
Nie wiem czy się chwaliłam ale mówiłam, że musimy chatę zmienić ? Mówiłam
To zmieniamy. Całkowicie do remontu jest od stolarki okiennej, podłogi, sufity no wszystko dosłownie. Ma duży metraż i jednego pokoju zrobimy 2 ścianka przedziałową bo pokój duży jak nasza obecna chata.
A łazienka kurrrrczaki morskie trzeba włożyć liczymy ze 30 kloca minimum.
O zdjęcie kuchni np, kuchnia duża i musi taka być.
My kupiliśmy gotowca, jest w dobrym stanie - nie jest nowoczesny ale spokojnie da się żyć i bez wstydu kogoś zaprosić
Gorzej z podwórkiem, bo zarośnięte cholerstwo
----
Ja dzisiaj jadę na wycięcie pieprzyka i boję się
I to jest plan, my też mamy mieszkanie z miasta wykupione już, duże takie bo 120m, ale w styczniu wyprowadzamy się z maluchami a starsi zostają tu aby żyć już na swój rachunek, zobaczymy czy to będzie na swój rachunekOgólnie to jest tak.
Teraz gdzie mieszkamy już od XX lat nie wynajmujemy a gościowi zapłaciliśmy z góry 70 tysięcy ( w 2029 mieliśmy wpłacić 100.000) . I póki co mieszkanie jest jeszcze na niego. Zaufany typ, ojciec ziomka mojego J.
Ja ogólnie nie pracuje, mój J pracuje. Pchać się teraz znowu w kredyty itd to no duży wydatek jest. Więc mając znajomości w urzędzie (dzięki Ci Panie Boże ) złożyłam papiery i przydział mieszkania z miasta do remontu z opcją wykupu na własność (wychodzi po przeliczeniu jakieś 100.000 tysięcy taniej) .
No i mam. Fakt, trzeba włożyć X kasy ale będzie własne bo od razu wykupujemy po odbiorze
.
Gościowi powiedzieliśmy o tym, więc jakąś część z tych 70,000 tysięcy Nam odda. I z tego kupimy (dołożymy jeszcze) do większego auta.
Kaalaa
Oni chyba to zamroza i wtedy nie boli, trzymam kciuki, zeby wiekszy byl stres niz bol!O kurde, będzie co robić
My kupiliśmy gotowca, jest w dobrym stanie - nie jest nowoczesny ale spokojnie da się żyć i bez wstydu kogoś zaprosić
Gorzej z podwórkiem, bo zarośnięte cholerstwoJa nie lubię takiej ilości roślin, a co za tym idzie owadów
Już trochę wycięliśmy wiosną, przydałoby się jeszcze tuje przyciąć, bo są bardzo wysokie (na oko z 4-5m) i to też brzydko wygląda moim zdaniem...
----
Ja dzisiaj jadę na wycięcie pieprzyka i boję sięMam nadzieję, że nie będzie mocno bolało...
Kaalaa
Na swoj, jasneI to jest plan, my też mamy mieszkanie z miasta wykupione już, duże takie bo 120m, ale w styczniu wyprowadzamy się z maluchami a starsi zostają tu aby żyć już na swój rachunek, zobaczymy czy to będzie na swój rachunek![]()
93kora
Moderator
No mój brat , po rozwodzie wrócił do MamusiI to jest plan, my też mamy mieszkanie z miasta wykupione już, duże takie bo 120m, ale w styczniu wyprowadzamy się z maluchami a starsi zostają tu aby żyć już na swój rachunek, zobaczymy czy to będzie na swój rachunek![]()
Ja nie mieszkam już o ezzzu szmat czasu z Mamusią, wszystko na własny rachunek odkąd pamiętam
93kora
Moderator
Ku*** ale 120m ? Jak Ty to zrobiłaś co ? Ja mam lekko ponad 70I to jest plan, my też mamy mieszkanie z miasta wykupione już, duże takie bo 120m, ale w styczniu wyprowadzamy się z maluchami a starsi zostają tu aby żyć już na swój rachunek, zobaczymy czy to będzie na swój rachunek![]()
reklama
Kaalaa
Ma wieksze znajomosciKu*** ale 120m ? Jak Ty to zrobiłaś co ? Ja mam lekko ponad 70![]()