podobno nie wolno w ogole, ale podobno sa tez takie znieczulenia co kobiety w ciazy moga brac
Jak zęby sie psują, to do dentysty marsz, tylko lepiej do dobrego - jak poważniejsza sprawa szkoda się stresować. A nieleczone zęby bywaja powodem poronień w I trymestrze... Spotkałam się z kilkoma opiniami, że jak robic porządek z zębami to własnie najlepiej w II trymestrze, bo w I i w III stresy niewskazane ;-) ale jak jest duzy stan zapalny, to nie ma co zwlekać tylko lecieć, bo bardziej szkodzi rozsiewający bakterie ząb niz znieczulenie
Ja mam o tyle dobrze, że znalazłam fajnego, kilka lat po studiach, 2 gabinety w różnych miastach, nowe technologie, nowiutki sprzęt - rtg na miejscu dla ciężarówek specjalny fartuszek;-) i słabsza wiązka promieniowana, specjalne znieczulenie dla ciężarówek (rtg i znieczulenie za free podobnie jak konsultacje) - wychodzi z założenia, że jak ma dobrze zrobić zęba to pacjent nie może mu skakac z bólu na fotelu - poza tym bierzesz płytkę dvd i filmik możesz oglądać

a ceny jak na prywatny gabinet przystępne, a do tego dentysta przystojny

co nie zmienia faktu, że boje się jak nie wiem, bo w 2 miesiące z zęba mało co mi zostało

oby udało się go uratować i odbudować...
a ciagnie was czasem brzuch nadole - taki sma bol jk przy kichaniu czy syzbkim wstaniu z fotlea ? tzn bo ja nadal to mam i nie wiem czy to tak nadal wiezadla sie tak dlugo rozciagaja
u mnie prawie każde takie nagłe zerwanie się albo mocne rozciągnięcie powoduje ból ;-)
ajako współczuje przeżyc podczas porodu. Oby tym razem poszło wszystko planowo i bez problemów