mata- wiesz zgodze sie ja sama sie uczylam na kierunkahc medycznych i tam tez lekarze mowili ze nie widomo tak dokonca jak usg wplywa na dzieci w brzuszu bo to sa w koncu ultradzwieki kotre odbijajac sie od roznych gstosci tkanek pozkauja obraz, ja mialam usg podczas przyjecia do szpitala -tam potwierdzieli ze jest ciaza, potem usg teraz ktore trwalo 1,5 minuty zbey uslyszec i zoabczyc serce- bo w sumie od wypisu mi nie robili usg ani nie prykladali tego czegos gdzie slyschac didizusia, no i teraz 1 wrzesnia genetyczne, poniej polowkowe i potem przed porodem zeby zoabczyc jak dziecko funkcjonuje czy jets dobrse ulozone i tyle- wazniejsze sa badania krwi, i wymazy zeby ewenualnym infekcjom przeciwdzialac!!!
niusia- juz to kiedys mowilam lepiej eby prenatalne badania robil ktos kto sie na tym zna bo wieksosc ginow sie na tym nie zna tak naprawde - w spitlau gzie ja rodizlm z 30 lekary 2 umialo te badanie rozbic.
u nas w przyvhodni takich badan nsie nie wykonuje sa 3-5 placowki gdzie je robia w tym slynny genon na rudzie slaskiej