reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ale super Bozienka, ale podobno w kolejnych ciążach można czuć wcześniej ruchy dziecka, ja się nie mogę doczekać tych chwil, musi być to cudowne uczucie

a czy wiecie czy przez stetoskop można wcześniej coś podsłuchać?

reklama
anula mozna podsluchac bulgotania serduszka niestety niewysluchasz ja sobie tak podslu****e od jakiegos czasu juz :) fajna sprawa
wczesniej czulam bulgotania pisalam otym wczesnie a wczoraj kopniaczki :) cudowne uczucie lazka sie zakrecila :) teraz bada tylko mocniejsze i czestsze :)

u teściowej jest taki profesjonalny lekarski stetoskop to sobie pożyczymy,
a na kopniaka trudno jeszcze pewnie jakiś 1-1,5 miesiąca poczekam, bo na razie to nic a nic nie czuję, choć czasem mam takie śmieszne bulgotki-motylki hmmm, dobrze, że widziałam na USG jak malec się rusza :happy:

mata-kow wspólczuje remontu i tego całego bałaganu, nas czeka tylko malowanie sypialni oraz cyklinowanie i lakierowanie dzwi drewnianych a i tak na razie nie wolę o tym nie myśleć.

Myślałam, że czy bliżej 2 trymestru, tym będę się lepiej czuć, a tu im dalej tym bardziej uciążliwe i większe mam wymioty. Jak do 5 września mi nie przejdzie tu idę na zwolnienie bo już nie daje rady,ale pocieszam się, że w przyszłym tygodniu mam dwa dni urlopu to może jakoś przeżyje.

Pinula co do prezentu dla kolegi to polecam może jakiś album o motorach, mój mąż na gwiazdke dostał taki ale o samochodach od starych klasycznych do najnowszczych. Bardzo lubi zaglądać do tego albumu ale on samochody uwielbiał od dziecka.

Atomówka bardzo się cisze i gratuluje, widzisz nie potrzebnie się martwiłaś i denerwowałaś:)

Co do nocnej wizyty w toalecie, to niestety też ją odwiedzam 1-2 razy.
Ja na moją teściową naszczęście nie moge nazekac.

Niusia schudłam chyba dlatego,że nie jem wieczorem, ostatnio posiłek ok 18-19 bo najzwyczajniej w świecie nie chce mi się jeśc. Za dużo też nie jem, nie obżeram się i to chyba dlatego

Mini wiesz trudno powiedziec jakiej długości mam cykle bo mam różnie, czasami miałam miesiączke regularnie, potem przez pół roku np miałam raz 1 dni msc raz 15, raz 8 więc nigdy nie widziałam kiedy mnie złapie. Czasami nawet miesiąc nie miałam więc w zasadzie byłam pewna,że ciąża będzie młodsza, bo u mnie wyliczenia na podstawie OM są po prostu niemiarodajne, a i czas kiedy z P. się tuliliśmy się nie zgadzał

Zobaczymy co pokaże wizyta za 2 tygodnie

Ja w niedzielę odstawiłam duphaston i od tego czasu czyli od poniedziałku codziennie bolimnie brzuszek, a oczywiście zapomniałam wczoraj tego powiedziec Pani dr :(

Dziewczyny czy Was się lekarze pytają jak się ogólnie czujecie? Bo mnie nigdy się nie pytają, a chyba powinni

Ostatnia edycja:
Mnie mój lekarz pyta. Jak się czuje ale ja czuje się dobrze, nic mi nie dolega więc nie mamy o czym rozmawiac. założyłam dwie piguły i mi już infekcja ulżyła, przynajmniej te wstrętne objawy.

POPRASOWAŁAM WSZYSTKO :D jestem z siebie dumna. Ale ide posiedziec troche w piwnicy bo mnie przy tym żelazku wygrzało niemiłosiernie.

o kurcze to może faktycznie i jak niedługo poczuje jakieś bulgotki :) bo jak narazie to powiem Wam ze wcale jakoś nie czuje tej ciąży, w sensie brzucha nie widać, dolegliwości nie ma wiec jak dla mnie to poza psychiczą wiedza to nie ma stanu odmiennego.
Choc dzis powiem Wam ze tak smiesznie mnie gilgocze brzuch ale nie wiem czy to swedzenie skory bo rosnie i sie rozciaga czy faktycznie jelitka sie przemieszczaja ;)

reklama
k&m tak samo mialam w 1 ciazy poza brakiem @ i pozytywnego testu nic mi niedolegalo wiec dopuki synek niezaczol kopac to tez tak sie czulam :) w 1 ciazach trudno jest odruznic dzidizusia od jelitek ;) ale w kolejnych wiadomo czego sie spodziewac wiec sie wyczekuje :) ja w 1 ciazy w 16 tygodniu poczulam kopniaka takiego jak wczoraj :) a w tej juz wsomie od 11/12 czulam bulgotki i wiedzialam ze to to :) nawet siostrze mowilam ze dzidizus kopie heh troszke mnie wysmiala ale jak jej powiedzialam dzisiaj ze kopniaki byly to sie zdziwila :) a ma 3 dzieci hehe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry