reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

POGADUCHY O WSZYSTKIM

Edzia, dzieci w tym wieku szybko łapią kontakt z rówieśnikami. Sama zmieniałam szkołę 2 razy (przeprowadzka), więc wiem co mówię. Pierwsze dni są napewno stresujące. Ale później jest już tylko lepiej.
Ferie za nami. Patryk dzisiaj był pierwszy raz w szkole po wakacjach. Wrócił bardzo zmęczony ;D W końcu wszystko wraca do normy, ostatnie dni były ciężkie, bo Patryk nie mógł znaleźć sobie zajęcia w domu... ::)
Nie wiem, czy czytałyście, ale podobno w tym roku nie będzie wiosny, a lato będzie chłodne - 20 stopni... :mad: mam nadzieję, że to się nie sprawdzi... :(

reklama
Witajcie
U nas rodzinnie, mąż przyleciał na kilka dni co prawda w dzień pracuje, ale wieczory sa nasze :) )
Alex zadowolony z nowej szkoły, ja zresztą też, nareszcie są jakieś reguły, wymagania ale i dobre słowo, pochwała i fajni koledzy... ;)
Zdecydowałam się zostać do czerwca, bo to i komunia w tym roku, wiec nie chce tego zaniedbac, mąż ma do nas przyjeżdżać, a w międzyczasie organizować dla nas miejsce u siebie. Juz nie moge sie doczekac kiedy wyjedziemy do niego, ale już marzec, w kwietniu świeta, maj - komunia i w czerwcu mam nadzieję bedziemy już razem.
Dzieciaki wypełniają mi cały czas, więc jakos sobie radze, chociaż cieżko być tak na odległość, tym czasem jesteśmy razem, jutro gdzieś sobie wyskoczymy.
A wiosna idzie, troche powoli, ale niedługo bedzie cieplutko :)

Edzia- fajnie, że masz męża przy sobie.
Do czerwca nie jest znowu tak daleko.. :D
Trzymam kciuki, zeby Alexowi dalej podobało się w szkole.
Choć w przyszłym roku pewnie ją zmieni.. :)

Oj, padnie nam wateczek, padnie za chwilkę. Trzeba go trochę ożywić, bo jakoś nikt tu nie zagląda.

U nas: Kajcia zmogła choroba, mąz nurkuje w ciepłych wodach, Jero skończył rok, a ja powoli mam dosyć i czekam na powrót męza.

r205jd.jpg

r195gj.jpg

r115kz.jpg

r125sk.jpg

Świeczka na torcie taka dziwna, bo zapomniałam kupic i ratowałam się tym, co znalazłam w domku. Taka mała kompromitacja :laugh: ;). Torcik Jerusiowi nie smakował, bo jakoś tak podejrzanie do rąk się kleił. ;D

Ewcik buziaczki dla Jero na roczek, zdrówka dla Kajcia. Ja też sama z dzieciakami, Alex ma angine, Wiki chce tylko chodzić wiec nie moge jej z oka spuscic, nie ma jak pójść po zakupy, a w wolnej chwili nadrabiamy zaległości szkolne i tak czas lec

EWCIK100, świetne zdjęcia... :D Jak ten czas leci ::) Sebastian jutro kończy 3 lata, a dopiero dmuchał jedną świeczkę na torcie... ::)
Patryk robił na Dzień Kobiet obrazek z masy solnej. Bardzo ładnie to zrobił. Nie podejrzewałam go o zdolności artystyczne, bo ja i mąż w ogóle ich nie posiadamy. Jako jedyny z klasy zagłosował na najładniejszą dziewczynę w szkole i dostał za to szóstkę. ;D Sama go to tego namawiałam... :p
W sobotę mam małą imprezę - urodziny Sebastiana i imieniny Patryka. Dzieci nie mogą się już doczekać. ;)

Jak widać, wiosna nie spieszy się z przyjściem do nas. :(

A moje dzieciaki ganiaja jak szalone (oboje na czwoaka) i bawia sie w berka, a krzyku i pisków przy tym co nie miara, aż czekam kiedy Alex wreszcie po chorobie pójdzie do szkoły! ::)
A to moje skarby
dsc0066a7ix.jpg

dsc0051a7qx.jpg

Edzia: super, że tak się bawią. U nas już ciut, ciut lepiej , ale do wspólnej zabawy droga jeszcze daleka. Kajtek wrócił z Białej Szkoły trochę podziębiony, ale do szkoły chodził. Dzisiaj jednak rano oprócz kaszlu, zaczał wymiotować i został w domu. Odwołałam teścia, ktory teraz zawozi go do szkoły. Jutro chyba też zostanie w domu. I chyba naprawdę coś mu jest, bo cały dzień przeleżał w łóżku, a dla niego to bardzo nietypowe.

Agnexx: u nas tez wiosny nic a nic nie widać. Dzisiaj napadało po południu śniegu, biało wszędzie. Chyba przestanę nosić białe bluzki, bo już zawsze będą mi się z tą niekończącą zimą kojarzyły  :laugh: :laugh: :laugh: To świetnie, że Patryk ma takie artystyczne zdolności. To się zawsze przydaje  :)

I jeszcze parę zdjęc, ale chyba podzielę na kilka postów. Wczoraj naskrobałam takiego długaśnego na opolski wątek i, gdy włączyłam podgląd, wszystko mi zniknęło. Ale się wkurzyłam  :mad: :mad: :mad:

Tak więc...

Kajtek sobie odpoczywa na foteliku...

r213rx.jpg

r175vf.jpg

... a młodszy brat nie chce być gorszy i go naśladuje.

r160ay.jpg

reklama
Do góry