reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

U nas po staremu, tzn. biegunek ciąg dalszy...może tylko częstotliwość się zmniejszyła...
Karola my na razie z jedną pensją to nie będziemy chyba głowy radcy finansowemu a propo kredytu mieszkaniowego zawracać. Ale jak nam się sytuacja zmieni to chętnie poproszę o namiar skoro Wy jesteście ze współpracy z nim zadowoleni.
Elutka a gdzie w Krk tu w naszych rejonach Auchan? I powiedz czy z tych bodziaków widziałaś rozmiary 92 albo najlepiej 98? Mój Mały taki nieforemny, krótkie nóżki, dłuuuugi tułów:-p Kupowałam 2 bodziaki jakiś czas temu w coccordillo, jakość dobra ale cena....masakra, no ale gdzie indziej nie widziałam rozm.98 a 92 ze smyka np. za mały:-(
Paulina powodzenia w sądzie i szybko żeby się wszystko załatwiło skoro to tylko formalność.

reklama
MISZA teraz auchan jest w Galerii Bronowice. Ale slyszalam plotke ze od nowego roku auchan przejmuje real i dlatego wszystko do realowskie jest wysprzedawane.
KAROLA a wiesz ze dzis w przychodni dwie osoby zwracaly sie do Nikoli jak do chlopaka? Typu "jaki on fajny!" Masakra. Wlosy jej urosly, dziewczeco ubrana a ludzie dalej ja myla... a co do bodziaka to ja lubie rozowe ciuszki ale bez przesady tez, a no i nie lubie jak jest za duze kwiatuszkow, motylkow.. :)

Edit
MISZA BODZIAKI NA 98?????? BOZIU MY MAMY 80 CZASAMI 86 HEHE

Karola no mówiłaś i racje miałaś :-)
Misza tak jak Paulina mówi Auchan jest w Gal Bronowice, tam też masz spory kawałek...były większe, na pewno widziałam 86. Też słyszałam o tym przejęciu Reala przez Auchan, mi to pasuje akurat :-)
Paulina miałaś szczęście z bodziakami albo ja pecha, bou mniepoza jedną sztuką wdzystkie się rozciągnęły...

Dziewczyny co z tym naszym spacerem spotkaniem... ja się pytam?! Zaraz nas 2014 rok zastanie.. :-D

ELUTKA a wy jaki macie rozmiar bodziakow? Moze rzeczywiscie szczescie mialam :) w kazdym razie oplacalo sie. Duzo ludzi w tej nowej galerii?
Ja uwielbiam real w m1.
A spacer... szczerze to o nim zapomnialam :confused: teraz zimnica to lepiej jakas kawiarenka :)

Oj tam oj tam... zawsze możemy iść po spacerku na chwilkę do mnie :-) jakoś się pomieścimy :-D
Krzysio ma wagę piórkową,bo 9500 a bodziaki niektóre jeszcze 74 są ok, a tak to max 80 bo wzrostu ma 76cm:-)
Dzisiaj byłam drugi raz i nie było źle, miejsc na parkingu bardzo dużo i właściwie zero kolejek...trochę o a podobna do Bonarki, ale ludzi zdecydowanie mniej. Mi się tam nawet podoba.

My mamy 79cm. Powiem ci ze na zdjeciach to taki pucus jest hehe nie dalabym mu 9500 :)
W takim razie przejedziemy sie do Bronowic jak A. przyjedzie

Edit
Moj mi przed chwila mowi ze ma nadzieje ze bedziemy w Szwecji juz na jego urodziny... A to 03.03... szczerze, to zaczyna mnie przerazac wyjazd na dluzej. Ale wiem ze dany rade..

No może na zdjęciach tak wychodzi, ale raczej taki drobny chłopczyk z Krzysia :-) Zresztą nie ma po kim być "duży", obojez tatusiem jesteśmy raczej drobnej budowy :-)
W tej galerii poza płatną bawialnią dla dzieci jest taka bezpłatna gdzie można z dzieciaczkiem sobie iść w ramach odpoczynku ;-)

Misza - mam nadzieję że i Wam biegunka odpuści... a Ignaś jest bardzo długi chyba? ja dopiero ubranka na 80 kupuję:eek: jeśli chodzi o doradcę to on pomaga w różnych sprawach finansowych więc jeśli np. macie jakiś kredyt już to może pomóc w delikatnej obniżce kosztów...
Paulina - masz rację co do przejęcia Reali przez Auchan - ja o tym słyszałam już z rok temu tylko nie wiem dokładnie kiedy mają przejść pod innego właściciela i nazwę... możliwe że od nowego roku...
Lilę przez długi czas też mylono z chłopcem - nawet jak miała różową koszulkę:eek: i już się do tego przyzwyczaiłam... ale teraz już dawno mi sie nie zdarzyło - z reguły wszyscy podziwiają jej oczka i mówią że widać że dziewczynka:tak:
ja w przeciwności do Ciebie Reala w M1 baaardzo nie lubię:-p dwa lata temu zaraz po przeprowadzce do Krk miałam "przyjemność" tam pracować na kasie przez niecałe dwa miesiące - tyle wytrzymałam nerwowo i postanowiłam że na kasę już nigdy nie wrócę:baffled:
wcale się nie dziwię że boisz się wyjazdu ale rodzina powinna być razem:tak: a co z Twoją szkołą? zawieszasz na czas wyjazdu?
Elutka - o spacerze to mi nawet nie mów bo ja non stop w pracy :baffled:
to Lila też ma wagę piórkową bo też koło 9500 będzie mieć ale za to wyższa bo już do 80cm dobija:tak: a Krzysia ostatnio wyciągło - w sensie nie jest juz takim grubiutkim niemowlaczkiem a kawalerem:tak:
a w Bonarce w tygodniu też mało ludzi jest:-p

Karola wyjęłaś mi z ust pytanie do Pauliny a propos szkoły...dasz radę to jakoś ogarnąć za granicą? Szkoda by było zaprzepaścić..
Lila razem z Krzysiem to takie raczej szczupłe dzieciaczki, no ale pk kim mają być grube....
Paulina za to twoja mała to brzusio ma pokaźny, przynajmniej na tej ostatniej tutaj fotce :-)
Mnie coś ostatnio zgaga męczy, zaczęłam jeść więcej jogurtów i pewnie od tego...ehh

reklama
Karola nie mamy na szczęście żadnego kredytu bardziej mnie zaintersował ten wasz sposób na oszczędzanie, lokaty itp. Ignacy ma ok. 81-82 cm, nie jest wysoki tylko, że w tułowiu to jest długi a poza tym wolę jak bodziak jest luzny w kroku żeby mógł jakieś ruchy wykonać bardziej skomplikowane ;-) A waży wstyd się przyznać 14kg na naszej wadze...
Paulina no Twoja wygląda na grubaska córa, ale fajna jest laseczka:-) To Ty wyjeżdzasz z córą na stałe do Szwecji??
Krzyś właśnie na pucusia wygląda, wcale nie na 9,5 kg. No jak wy z Karolą drobne kobitki to wiadomo że dzieci też będą drobne. Ja to mam tendencję do kg więc i syn wygląda:tak:
Elutka to dla mnie i tak daleko ten Auchan, ja nie kierowca praktykujący (choć prawko mam od 14 lat) więc tramwajem by mi się nie chciało z młodym wlec. Za to na spacer my chętni, może jakoś w przyszłym tygodniu? Bo potem to wyjeżdżamy na święta do moich rodziców i ja z Igo to mam nadzieję wrócić dopiero w lutym.
A najlepsze, że moja mama wczoraj złamała rękę prawą, poślizgnęła się na chodniku śliskim w Ostrołęce jak szła rano do Poli co nią się opiekuje. I całe święta stanęły pod znakiem zapytania. Siostra ma do niej podjechać, pomóc sprzątać no i gotować.
Wczoraj znalazłam swój pamiętnik co go z domu rodzinnego przytaszczyłam ostatnio. Powspominałam sobie troszkę lata licealne, jakieś miłości platoniczne, rozterki szkolne, ubaw po pachy, zdjęcia backstreet boys powklejane, domogarowa z ogniem i mieczem, brada pitta:-D masakra, jakieś gazety z 1998 r:szok: nastoletnie fascynacje :-p Miałyście też takie? Może bardziej ambitne niż ja ;-)
Ehhh...mam problem, bo okres mi się spóznia i to jak na moje bardzo nieregularne miesiączki to i tak za długo...test leży i boje się go zrobić. Niby nie mam żadnych objawów więc to może po prostu znów moje hormony powariowały....wiem, że dla niektórych z Was byłby to powód do radości ale ja bym się trochę podłamała teraz ciążą...tak czy siak muszę iść do gina się przebadać.

Do góry