reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Sweet mi też wszystko jedno co bedzie byle by było zdrowe ale nie ukrywam ze bym chciała dziewczynkę. I właśnie dałabym by córze na imię Oliwka:-)

reklama
Oliwki to straszne rozrabiaki, są bardzo energiczne i wszędzie ich pełno ale też są bardzo słodkie i kochane,(poznałam już kilka) czasem słyszę jak mąż woła za naszą "ty zbóju mały!":-p bo znowu coś napsociła:-D
Bunny zastanów się jeszcze nad tym imieniem,;-) chyba że chcesz mieć takiego psotnika? haha

uff juz jestem, gosci mialam przez weekend, 9 dzieci w domu to istny sajgon;-)

czuje sie ok...
my tez chcemy poprzesac na dwojce dzieci a co bedzie to obojetnie, niby chcialabym dziewczynke te kitki, spodniczki a z drugiej strony wydaje mi sie ze pielegnacja chlopca jest łatwiejsza

No widzisz Lelek a mi wydaje się że pielęgnacja dziewczynki łatwiejsza:-D (pewnie dlatego że juz przez to przeszłam) i trochę się obawiam tego chłopca bo nie wiem co mnie czeka... ale skoro mówisz że jest łatwo to już się nie boję:cool2:

haha to ja tylko planuje 3 po 35??:sorry2:hah chociaz jakby była para moze bym zaprzestała....i wychowanie dziewczynki jest rzeczysiwscie lżejsze. Moja to aniołek w porówniu do innych dzieci-nieststy na okolicy to jedyna dziewczynka i gdybym miała takich łobuzów tak szybko na 2 dziecko bym sie nie zdecydowała:-D aj a zawszechaialm 2 dziewczynki-M też ale wiadomo jakby była parka to już presji na 3cie by nie było!!

hej babeczki, duzo piszecie , nie zdazylam wszystkiego przeczytac. mam zato pytanie-czy ktoras z was miala brazowe plamienia? jestem przerazona, bo ja juz mialam tak 2 razy w ciagu osatnich paru dni. w pierwszej ciazy mi sie to nie zdarzalo. czytam na necie i jedni pisza ze czasem tak bywa, ze to resztki krwi po implantacji, gdzie indziej ze to moze prowadzic do poronienia, jesem zalamana. moze wy cos podpowiecie. wizyte mam dopiero na 1 wrzesnia...

Witajcie,
u nas piękna pogoda i niedługo ruszamy z młodym na spacer:tak:u mnie dziś zaczął się 5tydzień... łoooo matko jeszcze 35:-D
hej babeczki, duzo piszecie , nie zdazylam wszystkiego przeczytac. mam zato pytanie-czy ktoras z was miala brazowe plamienia? jestem przerazona, bo ja juz mialam tak 2 razy w ciagu osatnich paru dni. w pierwszej ciazy mi sie to nie zdarzalo. czytam na necie i jedni pisza ze czasem tak bywa, ze to resztki krwi po implantacji, gdzie indziej ze to moze prowadzic do poronienia, jesem zalamana. moze wy cos podpowiecie. wizyte mam dopiero na 1 wrzesnia...
kazde plamienie wymaga konsultacji z lekarzem dlatego pedz do Redłowa (widze , ze jestes z Gdyni), albo do zaufanego szpitala na IP

Też mam wrażenie , że obsługa chłopca łatwiejsza:tak:a te słyszałam , ze wychować łątwiej ,ale co mama to inne zdanie . Nie ma reguły

Ja nie mogę powiedzieć tak jak większość z Was że chcemy poprzestać na dwójce ;-) Zawsze chciałam mieć 3 dzieci i moje marzenie się spełnia. Czy dziewczynka czy chłopiec? hmmm Z jednej strony chłopiec bo i wprawa i ubranka zupełnie niezniszczone a takie słodkie i nie ukrywam że mam sentyment do chłopców ale z drugiej córki jeszcze nie mam a miło by było z nią przechodzić przez pierwsze miłości, stroić jak małą księżniczkę słodko czesać itp no i zamówienia są już dwa na córkę (teściowa i tatuś) :-p reszta się jeszcze nie wypowiedziała w tym temacie. Generalnie jest mi bez różnicy najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy śliczny i szczęśliwy a wierzę w to że tak właśnie będzie.

Co do cery w ciąży. Z pierwszym synem w terminie kiedy miała przyjść @ pojawiły się drobne paskudnie białe pryszcze utrzymały się przez kilka tygodni ale jakoś mi to nie przeszkadzało ponieważ ani nie bolały ani nie rzucały się za bardzo w oczy po za tym była za bardzo szczęśliwa :-D
Przy drugiej ciąży było już gorzej ojj znacznie gorzej cały podbródek po szyję i na bokach miałam ropne place ojej ale bolało ojej jak to fatalnie wyglądało zeszło po miesiącu. No i tym oto sposobem mam dwóch synów. A teraz? nic! :szok: zero :szok: aż jestem w szoku :szok::szok::szok:
pomimo to czuję że będzie dziewczynka ;-)

reklama
Do góry