agnieszka.kk
Styczniowa mama Alana :)
Edusiek Ja także czasami lubię sama posiedzieć w domku.Bardzo się relaksuję wtedy i odpoczywam
ale na dłuższą metę nie mogłabym wytrzymać w samotności 
U nas także pogoda wiosenna bardzo jest :-)
Miłego dnia dziewczyny
ale na dłuższą metę nie mogłabym wytrzymać w samotności 
U nas także pogoda wiosenna bardzo jest :-)
Miłego dnia dziewczyny

. I mnie normalnie trafia...
nie dla mnie taka robota
.
. czasem da się go uspokoić rozmową, przytulam go na siłę i głaskam po głowie, wyrywa się, ale w końcu się uspokaja. czasem zostawiam go samemu sobie z tym wrzaskiem, zwykle wtedy, kiedy już przegina, drapie i gryzie, też w końcu się uspokaja, chociaż nadal próbuje zmusić mnie do zrobienia tego czego on chce. jeśli chodzi o nadpobudliwość to nasza psycholog stwierdziła, że nie ma podstaw, żeby podejrzewać ADHD, jest za mały, a poza tym nie ma problemów z koncentracją. ona mi to wytłumaczyła tak, że wysoki poziom stresu w ciąży powoduje wydzielanie przez nadnercza większej ilości adrenaliny co skutkuje zwężeniem naczyń krwionośnych i zmniejsza przepływ krwi, czyli dziecko dostaje mniej tlenu i substancji odżywczych, a takie dzieci później częściej bywają drażliwe, bardziej ruchliwe i nerwowe niż inne. Maciek wszystko robi w ruchu, jego ciało nie potrafi być w bezruchu, nawet kiedy rysuje chodzi wokół stolika, macha nogami itp. no ja siebie nie oszczędzałam w ciąży, bo byłam sama, zaczynałam studia, a czułam się dobrze, więc nie miałam powodów, żeby trochę "zwolnić". teraz żałuję, mogłam sobie zmniejszyć poziom stresu w ciąży.