• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pokoje dla dzieci

Dziewczyny mam pytanie , mam córkę 12 letnią, syna 9 letniego i w planach trzeciego malucha. Mieszkanie mamy 4 pokojowe . Dwie sypialnie osobne dla dzieci , jedna nasza i salon. I teraz takie pytanie do tych dziewczyn które mają podobny rozstrzał wiekowy do moich dzieci ( licząc to które dopiero się urodzi ) ..
Jak poradzić sobie z brakującą sypialnia dla trzeciego dziecka ?? Nie chcemy rezygnować z naszej sypialni...
Mamy pomysł odkupienia pokoju od sąsiadki, która nam kiedyś to proponowała .. ale co jeśli jednak nie sprzeda ? Dzieci starsze już wchodzą w wiek nastoletni i dojrzewanie ... Chcą i potrzebują swojej przestrzeni ... Nie chcę wsadzać ich do jednego pokoju ani wprowadzać im kilkuletniego malucha .. jakoś nie pasuje mi np. 16-17 latka w pokoju z 4 latką
Jak Wy sobie radzicie ?? Wiadomo pierwsze kilka lat dziecko może spać w sypialni z nami .. ale co później ?? Będzie potrzebować swojego miejsca, najlepiej pokoju... A tu wszystkie pokoje zajęte

reklama
Wydaje mi się, że jedyną rozsądną opcją byłoby oddanie sypialni i zorganizowanie sobie przestrzeni w salonie, a nie ma możliwości zmiany mieszkania czy to jest własnościowe? Zupełnie nie widzę nastolatka z takim maluchem niestety, no chyba, że któraś z mam ma doświadczenie w takiej sytuacji

Mieszkanie własnościowe , biorę pod uwagę albo odkupienie od sąsiadki pokoju który jest zaraz za ścianą naszej sypialni , jeśli się nie uda to nie wiem co zrobić .. ? Chyba pozostanie przenieśc się do salonu... Problem polega na tym że mąż pracuje na 4 zmiany .. i potrzebuje osobnego pokoju gdzie może się wyspać po nocce

Moim zdaniem też jedynym wyjściem jest to, że wynosicie się do salonu.
Przez pierwszy rok (może dwa) maluch może "mieszkać" w Waszej sypialni.
Jeśli mąż potrzebuje miejsca, by się wyspać, to może w pokoju najmłodszego wstawcie łóżko, z którego by w razie czego mógł skorzystać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry