• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Polecam/Odradzam

W piątek mój małżonek przytaszczył z pracy prezent dla malutkiej od kolegów z pracy, dostała śpiochy(sliczne-lecz takie na styk),podgrzewacz do butelek i butelke.
Bardzo jestem chłopakom wdzieczna za prezent i odciążenie choc troszke naszego budżetu:)))
A teraz opinia:
butelka balonik z canpola-porażka nie pasuje do niej żaden inny smoczek, mała niechce pić a ze smoczka leci strumień
podgrzewacz z canpola-szybciej zagotuje wode w czajniku i podgrzeje cokolwiek,może jeszcze nie doszłam co i jak ale juz wiem że baaardzo powolny jest bo na podgrzanie butelki potrzeba 5 minut!
Kupiłam tez INFACOL- nic nie daje mała i tak sie męczy kolkami a przytym nie może po jedzeniu usnąć potrafi przez 3 godziny nie spać , po odstawieniu infacolu po jedzonku podaje 15ml. cieplutkiego plantexu lub wody z glukozą i mała bez bólu usypia.

reklama
Polecam urzadzonko ktore sie nazywa KATAREK !!!!!!!!!! Nieumywa sie do zwyklej gruszki , Dwie plastikowe koncowki polonczone rureczka. Jedna koncowka malutka i przyklada sie ja do noska , druga duza idzie do rury od odkurzacza , dzial to na zasadzie proznociagu i jest bardzo bezpieczne . Przynosi ulge zakatarzonemu noskowi !!!Rewelacja , nasza mala usypiala przy tym :-D

Polecam urzadzonko ktore sie nazywa KATAREK !!!!!!!!!! Nieumywa sie do zwyklej gruszki , Dwie plastikowe koncowki polonczone rureczka. Jedna koncowka malutka i przyklada sie ja do noska , druga duza idzie do rury od odkurzacza , dzial to na zasadzie proznociagu i jest bardzo bezpieczne . Przynosi ulge zakatarzonemu noskowi !!!Rewelacja , nasza mala usypiala przy tym :-D

Jejku..Silunia..odkurzaczem?Przecież odkurzacz ma ciąg niesamowity!!!czy aby napewno odkurzaczem...coś mi to na drastyczne operacje wygląda...no ale popytam w sklepach

W końcu znalazłam chwilę, żeby opisać Wam nasze doświadczenia z butelką i smoczkiem firmy Nuby.

zalety;
- mleczko leci powoli i Oliwier nie krztusi się, a często tak jak i przy piersi po prostu zasypia (smoczek rozmiar średni)
- wygodna podczas karmienia podczas jazdy samochodem - dziecko nie zachłyśnie się mimo bujania
- wygodne wyprofilowanie butelki, którą się łatwo trzyma

wady:
- wąska góra butelki przez którą trudno wsypuje się mleko
- w przypadku takiego głodomora jak mój syn butelka sprawdza się tylko w dzień, ponieważ wieczorami Oliwier denerwuje się, że mleko leci tak wolno i nie chce z niej pić
- niewygodna podziałka w ml

to chyba na tyle. Najlepiej chyba samemu wyrobić sobie zdanie na jej temat. W sumie nam butelka ta przydaje się, ale nie zachwyciła mnie.

Polecam:- olejek do kąpieli dla dzieci i niemowlat LINOMAG (3x tanszy od Oilatum, a o niebo lepiej natłuszcza skore)- wielorazowe wkładki laktacyjne Avent (bardzo chłonne, można prac w pralce bez strachu, ze sie odkształca)- chusteczki do pupy Dada Komfort zielone z Biedronki (bardzo dobrze nawilżone, ładnie pachną)- leżaczek z wibracjami fisher price (na dzidziowe marudzenia ;))Odradzam:- karuzelę Baby Mix (lub innych firm) recznie nakrecana (mozna kur...y dostac, jak co chwile trzeba nakrecac)- czapki "smerfetki" (albo zjezdzaja na oczy, albo sie przekrecaja, albo mala sciaga wkurzona na to badziewie ;))

Ja tak własnie stoje... bo o dziwo moja Hanka juz od 2 tyg gapi sie w tą karuzele i strzela usmiechy chyba jej sie podoba..tylko ja potrafie 15 razy obracac z kuchni do pokoju zeby to badziewie nakręcic ..sa ponoc takie karuzele na pilota ale i pewnie tez kosztują...pozdrawiam

reklama
My kupiliśmy wlasnie nakręcaną Baby Mix z pszczólkami i niestety okazała sie nie na nasze nerwy... Oddalismy ja znajomym, a ze pszczola dostala w prezencie narodzinowym troche kasy, to kupilismy jej takie cudo WYPRZEDAZ! ŚLICZNA KARUZELA FISHER PRICE 2006 2W1 (129224024) - Aukcje internetowe Allegro i nie dosc, ze mala jest zachwycona, szczegolnie melodyjkami, to nie trzeba stac nad tym i co chwile nakrecac. Jest na baterie i co prawda nie gra non-stop, tylko ok.20 minut, ale wystarczy wcisnac jeden przycisk, zeby grala i krecila sie dalej. A poza tym ma bajerancki projektor ;)A ja mam pytanie: CZY KTÓRAŚ MA/UŻYWA CHUSTY DO NOSZENIA DZIECKA? I JAKIEJ FIRMY? Zastanawiam sie nad sprawieniem sobie takiej, bo Pszczola ostatnio chce byc tylko noszona na rekach, a ze jest coraz ciezsza, to mnie juz rece odpadaja i kregoslup zaczyna napieprzac...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry