reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Polecam/Odradzam

reklama
A my wlewamy czasami do kąpieli płyn Nivea (z niego robimy piankę i nie spłukujemy jej, jak zostaje na ciałku), myjemy sie mydełkami dziecięcymi (pomimo płynu), główke szamponem, a po kąpieli sie oliwkujemy.
A co z buzią:confused: - dalej przemywacie tylko wodą, bo ja przemywam Kindze buzię wodą z kapieli na początku, więc czasem ona jest płynem do kapieli

A my wlewamy czasami do kąpieli płyn Nivea (z niego robimy piankę i nie spłukujemy jej, jak zostaje na ciałku), myjemy sie mydełkami dziecięcymi (pomimo płynu), główke szamponem, a po kąpieli sie oliwkujemy.
A co z buzią:confused: - dalej przemywacie tylko wodą, bo ja przemywam Kindze buzię wodą z kapieli na początku, więc czasem ona jest płynem do kapieli

u nas leci tylko plyn Nivea i wszystko nim myjemy;-) a oliwkowac przestalam juz po skonczeniu przez mala 3 miesiaca, pigula powiedziala,ze jak nie ma skuchej skory to nie oliwkowac, bo skora nie nauczy sie sama natluszczac:tak:

ja nigdy nie oliwkowałam, bo pediatra powiedziała, że oliwka zatyka pory i mogą z tego wyniknąć problemy ze skórą w przyszłości. swego czasu smarowałam Piotrusia kremem Oilatum - wtedy kiedy miał strasznie suchą skórę z powodu wysypki alergicznej. od kilku miesięcy kąpię go tylko w olejkach z ciekłą parafiną (najpierw Oilatum, ale za drogie było i przerzuciłam się na fantastyczny Linomag) i widzę, że ma ładnie natłuszczoną skórę. kremu używam tylko do buźki - Oilatum soft

ja nigdy nie oliwkowałam, bo pediatra powiedziała, że oliwka zatyka pory i mogą z tego wyniknąć problemy ze skórą w przyszłości. swego czasu smarowałam Piotrusia kremem Oilatum - wtedy kiedy miał strasznie suchą skórę z powodu wysypki alergicznej. od kilku miesięcy kąpię go tylko w olejkach z ciekłą parafiną (najpierw Oilatum, ale za drogie było i przerzuciłam się na fantastyczny Linomag) i widzę, że ma ładnie natłuszczoną skórę. kremu używam tylko do buźki - Oilatum soft
ja tez kąpie w linomagu. rewelacja prawda!!!!!!!? i ta samą wodą myje buzie.

ja tez kąpie w linomagu. rewelacja prawda!!!!!!!?

prawda :-) dla chcących poczytać o tym "cudzie" http://www.linomag.pl/produkty/03_olejek.htm
a tak wygląda
03_olejek.jpg

reklama
co do kompciania to uzywalismy Ojlatum ..tu tego niestey nie ma wiec eraz jedziemy na plynie co sie zowie A-DERMA AVOINE REHALBA
nie wiem czy jest w PL w aptekach ale ja o goraco polecam ...mysjemy te nim buzie ...cialka nie smarujemy a do buzi to uzywamy Klorane , ale ostatnio peditra polecial nam AVENE PEDIATRIL rewelacja ...nie tlusty , bezzapahu i mala ma po nim zdrowa skorke

Do góry