reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Polecamy, odradzamy - zakupy dla grudniaczków i ich mam

Kuba dostał od dziadków karton Pampers Premium Care, normalnie używamy zielonych Active Baby, bo tańsze. No i jak już mamy te PC, to zakładam mu je na noc, dodam, że są gabarytowo mniejsze od AB, bardziej miękkie i cieńsze, producent zapewnie 12godzinną suchość ;) no to testujemy je nocą i chyba działają, bo odkąd śpi w Premium Care, ani razu się nie przesikał, co w Active Baby się dość często zdarzało.

reklama
Nie wiem jak pieluchy, ale co do chusteczek- to uważam że nie ma lepszych od zielonych pampers. Są mokre, wydajne, super pachną, nie podrażniają. Nawet buzię nimi wycieram po obiadku i rano przy ubieraniu i porannej toalecie. Zawsze kupuję w 6 packu. Raz miałam właśnie te białe Premium Care- ale nie byłam zadowolona. Śmierdzą, moim zdaniem są bardziej szorstkie i jest ich mniej w paczce. Skóry nie podrażniły, ale do zielonych dużo im brakuje.

zgadzam sie, jest juz w ogole uzywamy chusteczek to tylko zielonych, po porodzie mialam biale i Kubinowa pupa sie po nich odparzala, jak ogolnie zrezygnowalismy z chusteczek, pupa cud ;) czasem w plenerze uzywamy wlasnie zielonych.

Ja dostałam 2 kartony tych zielonych chusteczek zanim się Nina urodziła i używamy. Czasami się zdarza, że jak wytrę jej pupę chusteczką Pampers, to muszę wytrzeć jeszcze tetrą, bo taka mokra dupka jest. Ale żadnych odparzeń nie ma nic! W każdym razie Teraz czasami kupuję Dady lawendowe-też dość dobre, nie polecam natomiast Kindi 1 i 2-do dupy! Masakra. Wysychają, ni jak mają się do Pampersa.
No a Pampki wiadomo my używamy jeśli Pampersa to Baby Dry. Dostajemy tego całą masę, a jak sama muszę kupić to Dada i też dobrze.

Kota my pampers premium care uzywalismy przy Marice na poczatku i ja sobie chwalilam. Pozniej przeszlismy na dady bo tansze a dupka ok. teraz przy Marice i Fabianku albo uzywamy dady albo pampers sleep & play bo czasami sa w promocji.
A chusteczki to roznie ale zwykle dady, kiedys kupialm te rosmanowskie rozowe i sa beznadziejne;/ kupilam je w 4 paku i wycieralam nimi meble, niebieskie testowalam u znajomych i sa lepsze niz te rozmowe ale tez takie sobie. Pampersa te biale tez mi nie pasuja.
A i jeszcze kiedys kupilam bambino i takie ujda. Ale jakos najbardziej pasuja mi biedronkowe dady lawendowe.

Ja zostaje przy pieluchach Pampers Sleep & Play, ze wszystkich jakie przetestowałam zdecydowanie najbardziej mi pasują. Chusteczek używam różnych ale najbardziej lubię Cleanic Dzidziuś a najgorsze są huggiesy - sztywne!

U mnie seria sleep&play odpada- Adas uczulony jest na rumianek.
Chusteczki cleanic- też dobre, dostałam od chrzestnego Adasia w prezencie i sa dobre.
Haha, Violet- ja ostatnio od ciotki dostałam te różowe z rossmana i tez były do wycierania mebli laptopa tv i kurzu ogólnie. Te niebieskie nieco lepsze, ale z kupką sobie nie radzą więc używałam ich ja, albo żeby wytrzeć rączki Adasiowi.

reklama
No a u nas pojawił się problem, Młodego odparzyło i ma dziwne bąble na wewnętrznej stronie ud/pachwinie i na mosznie. Nie wiem czy to przez pieluchy-tzn używam 3 rodzajów: pampers zielone, pomarańczowe i dady ale te tylko dlatego ze skusilam się na promocje i mi już to bokiem wyszło :-( a pomarańczowe dostaliśmy kiedyś i chciałam je zużyć.
Dzis cały dzien używam tylko zielonych i zobaczymy czy skóra się poprawi czy nie.

Do góry