reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Polip histeroskopia Rzeszów

Hej dziewczyny z Rzeszowa i okolic czy miałyście może usuwanego polipa histeroskopowo w szpitalu Pro-familia? Jak to wygląda czy to jest zabieg 1 dnia czy trzeba położyć się na kilka dni w szpitalu?
I czy stosowane jest znieczulenie jak tak to jakie?

reklama
Nie wiem, na ile to pomoże, bo nie miałam zabiegu w Twoim szpitalu, ale skoro nikt nie odpowiedział...
U mnie histeroskopia operacyjna wiązała się to z kilkugodzinnym pobytem w ambulatorium. Zabieg wykonywano w znieczuleniu ogólnym, miałam wcześniej konsultację z anestezjologiem. Było to trochę stresujące, bo była to pierwsza narkoza w moim życiu...
Wg tutejszych lekarzy następnego dnia można było normalnie iść do pracy (co w sumie dało się zrobić), w Polsce pewnie można iść na dłuższe zwolnienie. Ale pobyt w szpitalu to raczej kilka godzin do maksymalnie 1 doby, tak myślę.

Nie wiem, na ile to pomoże, bo nie miałam zabiegu w Twoim szpitalu, ale skoro nikt nie odpowiedział...
U mnie histeroskopia operacyjna wiązała się to z kilkugodzinnym pobytem w ambulatorium. Zabieg wykonywano w znieczuleniu ogólnym, miałam wcześniej konsultację z anestezjologiem. Było to trochę stresujące, bo była to pierwsza narkoza w moim życiu...
Wg tutejszych lekarzy następnego dnia można było normalnie iść do pracy (co w sumie dało się zrobić), w Polsce pewnie można iść na dłuższe zwolnienie. Ale pobyt w szpitalu to raczej kilka godzin do maksymalnie 1 doby, tak myślę.
A czy przed były wymagane jakieś konkretne badania i grupa krwi?

A czy przed były wymagane jakieś konkretne badania i grupa krwi?
Pamiętaj tylko, że ja mieszkam za granicą. Tu jest o wiele mniej wymagań i mniejsza troska o pacjenta niż w Polsce.
Ale masz już datę zabiegu? Jakieś konsultacje? Czy to tylko pytania teoretyczne? Bo generalnie niemożliwe, żebyś nie miała tych informacji mając zaplanowany zabieg... 🤔
Trzeba było mieć potwierdzoną grupę krwi, być może w PL też (to jest specjalne powtórzenie badania).
Badania krwi - zapewne w Polsce tak, tutaj niekoniecznie, i nie do samego zabiegu jako takiego tylko do konsultacji anestezjologicznej właśnie (przynosi się wszystkie posiadane badania).

Właśnie mam przypuszczenie polipa do skontrolowania jeszcze za tydz, zaraz po okresie ale już mnie troszkę to przeraża, dlatego myślałam, że coś się tutaj wcześniej dowiem.
Ale mimo wszystko dziękuję Wam pięknie za odpowiedzi :)

Do góry