reklama
Madame JS
Fanka BB :)
Nie wiem, na ile to pomoże, bo nie miałam zabiegu w Twoim szpitalu, ale skoro nikt nie odpowiedział...
U mnie histeroskopia operacyjna wiązała się to z kilkugodzinnym pobytem w ambulatorium. Zabieg wykonywano w znieczuleniu ogólnym, miałam wcześniej konsultację z anestezjologiem. Było to trochę stresujące, bo była to pierwsza narkoza w moim życiu...
Wg tutejszych lekarzy następnego dnia można było normalnie iść do pracy (co w sumie dało się zrobić), w Polsce pewnie można iść na dłuższe zwolnienie. Ale pobyt w szpitalu to raczej kilka godzin do maksymalnie 1 doby, tak myślę.
U mnie histeroskopia operacyjna wiązała się to z kilkugodzinnym pobytem w ambulatorium. Zabieg wykonywano w znieczuleniu ogólnym, miałam wcześniej konsultację z anestezjologiem. Było to trochę stresujące, bo była to pierwsza narkoza w moim życiu...
Wg tutejszych lekarzy następnego dnia można było normalnie iść do pracy (co w sumie dało się zrobić), w Polsce pewnie można iść na dłuższe zwolnienie. Ale pobyt w szpitalu to raczej kilka godzin do maksymalnie 1 doby, tak myślę.
A czy przed były wymagane jakieś konkretne badania i grupa krwi?Nie wiem, na ile to pomoże, bo nie miałam zabiegu w Twoim szpitalu, ale skoro nikt nie odpowiedział...
Madame JS
Fanka BB :)
Pamiętaj tylko, że ja mieszkam za granicą. Tu jest o wiele mniej wymagań i mniejsza troska o pacjenta niż w Polsce.A czy przed były wymagane jakieś konkretne badania i grupa krwi?
Ale masz już datę zabiegu? Jakieś konsultacje? Czy to tylko pytania teoretyczne? Bo generalnie niemożliwe, żebyś nie miała tych informacji mając zaplanowany zabieg...

Trzeba było mieć potwierdzoną grupę krwi, być może w PL też (to jest specjalne powtórzenie badania).
Badania krwi - zapewne w Polsce tak, tutaj niekoniecznie, i nie do samego zabiegu jako takiego tylko do konsultacji anestezjologicznej właśnie (przynosi się wszystkie posiadane badania).
czarownicazkotem
Zaciekawiona BB
Równiez nie pomogę bo co prawda miałam ten zabieg ale na Szopena w szpitalu
Najlepiej wykonac usg do 10. dnia cyklu, zeby potwierdzic polipy.Właśnie mam przypuszczenie polipa do skontrolowania jeszcze za tydz, zaraz po okresie ale już mnie troszkę to przeraża, dlatego myślałam, że coś się tutaj wcześniej dowiem.
Ale mimo wszystko dziękuję Wam pięknie za odpowiedzi![]()
Nie ma sie czego bac, histeroskopia to krotki rutynowy zabieg w dodatku pod narkoza. Mialam dwa razy, w Polsce to wyglada tak samo jak powyzej opisala @Madame JS
Ja na drugi dzien poszlam normalnie do pracy.
Co do badan to: morfo, grupa krwi potwierdzona (potrzebne do narkozy), czas krzepniecia i chyba cytologia. Ale to wszystko szczegolowo powinien powiedziec ci lekarz.
reklama
czarownicazkotem
Zaciekawiona BB
To nie jest nic strasznego. Po zabiegu przydały się podpaski bo było lekkie krwawienie.
reklama