reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Polki -Muzulmanki

reklama
Salam
Jestem tutaj nowa tak szukałam w internecie informacji na temat Polek które są Muzułmankami i trafiłam tutaj:) . Co prawda nie jestem jeszcze muzułmanką ale czytam dużo książek jak powstał Koran i jak to się zaczęło . Wszystko to dzięki mojemu przyszłemu mężowi , to on opowiadał mi o Koranie co zawiera i dał książki do czytania . Dziwi mnie to dlaczego tyle ludzi tak źle pisze o Muzułmanach mój jest kochany :). Fajnie że jesteście że zawsze można porozmawiać sobie w naszym języku jak to jest być Muzułmanką .

Pozdrawiam Allah z Wami

a salam alaikum czy ktoras z siostr moze wie czy uzywanie zyletki do golenia przez kobiete w Islamie jest dozwolone? jesli ktos wie czy wiecie moze gdzie jest to napisane w Koranie? bardzo prosze o odpowiedz bo slyszalam rozno sprzecznosci dziekuje salam

Assalam Alaikum,
Juz od dawna szukalam stronki, na ktorej mozna porozmawiac z polkami - muzulmankami, lub tez zwiazanymi z Islamem.
Nie jestem jeszcze muzulmanka, ale od 2 lat jestem szczesliwa zona algierczyka, mamy 1,5 rocznego synka Adama i Inschaallah w przyszlym roku dolaczy do nas kolejny czlonek rodziny. Mieszkalismy w Londynie przez prawie 5 lat, ale ucieklismy do Leicester. Jak juz wspomnialam, nie zmienilam jeszcze religii, aczkolwiek blizej mi do Islamu jak do chrzescijanstwa. Obecnie czytam Pismo Swiete po raz pierwszy w zyciu, poniewaz chce dowiedziec sie w co wierzylam i w co nadal wierzy moja rodzina. I jestem w szoku ile rzeczy kosciol po prostu ignoruje z Pisma Swietego. Nastepna ksiazka jest Koran :)
Chcialabym nawiazac kontakt z polkami, ktore w jakikolwiek sposob sa zwiazane z Islamem, gdyz jest on mi coraz blizszy sercu i molo jest porozmawiac z kims o podobnych pogladach i doswiadczeniach.
pozdrawiam

Dziekuje Umm Yacine :)
Czytam codziennie po kilka stron tego forum, zeby nadrobic i widze, ze rozmawialyscie na kilka ciekawych tematow. Szkoda, ze teraz taka cisza tu jest. Zaluje, ze wczesniej nie znalazlam tego forum, bo zauwazylam ,ze bylo nas kilka w tym samym czasie w ciazy. Moj synek urodzil sie 9 czerwca 2009, jeszcze w Londynie w St George Hospital. Polecam ten szpital.

Wczoraj zaczal sie Eid i po raz pierwszy poszlam do meczetu z kolezanka i naszymi dziecmi. W sumie nie wiele z tego wynioslam, bo bylo tloczno i dzieci plakaly, no i oczywiscie jezyk arabski, ktorego nie rozumiem. Ale bardzo milo bylo, gdy na zakonczenie wszyscy skladali sobie zyczenia i kobiety przygotowaly poczestunek dla dzieci.
Dzisiaj ostatni dzien, a moj maz juz w pracy :( niestety.
Mimo wszystko zycze wszystkim Eid Moubarak :)

Salam wszystkim,
Umm Yasin, w ktorym tygodniu jestes, jesli moge spytac?

Dzisiaj dokonczylam nadrabianie zaleglosci :) 43 strony - to troszke jest!

reklama
Nemrah szukalam cie na facebook ale jest mnustwo - zara hussain- a jak dalam filter nottingham to 0 rezultatow, :no:.
Suwaczek juz zauktualizowany Minusia wiec juz wszystko wiesz ( moj maz tez tak do mnie mowi ;-))

Do góry