reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

połóg: dochodzimy do siebie po porodzie

kreatorka a ty byłaś nacinana czy popękałaś :szok:?
Mnie nacięli w sumie nie dużo ale ja od wczoraj już jestem na zwykłych wkładkach, na podpaski przerzuciłam się 2 dnia bycia w domu.

reklama
Tak Lena nacinają ale spodziewałam się większego bólu i dyskomfortu, szczególnie że byłam też łyżeczkowana :/ ale nie było źle. Teraz to się zastanawiamy z mężem kiedy możemy bez problemu się kochać ;) bo mi ochota wróciła chyba ze zdwojoną siłą :D

Dziewczyny, mnie nacięli 7cm. gdyby nie to to Jaga nie dałaby rady wyjść. Teraz tylko boli jak szlag:eek: Tylko w sumie nie wiem co dokładnie bo poza nacięciem to jeszcze mam wewnętrznie popękaną pochwę i popękaną i zrotowaną szyjkę macicy:eek: taki to urok dużych dzieciaczków...:cool:

dziewczyny a jak dlugo leci ta wydzielina po porodzie?
u mnie minal 2 tydzien i juz prawie nic nie mam
normalne to?

co do szycia to nie czulam go juz pierwszego dnia po porodzie a dostawalam tylko ibuprom na bol

wiem,ze po cesarce moze leciec nawet 3 tyg , szkoda,ze tamponow nie mozna zakladac :/

ja umierałam dzis z bolu rano, tak mnie rwały skurcze macicy :szok: , przy kazdym oddawaniu moczu mnie boli jak cholera,a przy przeczuszczaniu mogłabym gryzc sciany z bólu . :-(

Ja już dwa dni tylko wkładki używałam, a wczoraj to położyłam się spać bez "zabezpieczenia" bo myślałam że już po wszystkim, niestety rano wyleciało ze mnie tyle co w pierwszym tygodniu :-( czyli to jeszcze nie koniec :-( Jednak jak patrze na synka to od razu mi się humor poprawia :-D jeśli akurat nie wrzeszczy :-D :-D

reklama
hej dziwczyny;-)
widze ze różnie z tym połogiem, u mnie po cesarce leciało przez 3 tyg,
1 tydz w szpitalu mocno, potem różnie a 3 tyg to juz jak na koniec okresu....zis jestem 5 tyg po porodzie i sucho.......nawet pobaraszkowalismy z mężem w weekend.....oj steskniłam sie za nim, tylko niestety trzeba pamietac o zabezpieczeniu zeby nie jęczec kolejne 9 miesiecy hehe

pozdrowienia

Do góry