reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Połóg -nieprzyjemny zapach wydzieliny oraz probiotyk który można przyjmować karmiąc piersią

Po cesarskim cięciu krwawiłam tylko kilka dni. Udałam się na kontrolę do ginekologa. Lekarks zrobiła usg, stwierdziła że w macicy nie ma już resztek jest tylko trochę krwii, ale z racji tego, że poród nie był naturalny rozwarcie szyjki jest malutkie i trudno je się wydostać, jeśli nie zacznę krwawić przez 5-7 dni powinnam udać na IP, ale póki co mam czekać. Lekarce nie podobała się wydzielina, zleciła wymaz z którym czeka się do 5 dni. Stwierdziła, że kolor jej się nie podoba, ale dobrze że nie ma brzydkiego zapachu. W domu stwierdzam, że wydzielina raz jest bezwonna a raz śmierdzi jak flegma kiedy ma się kaszel... Jeśli z wymazu będzie wynikało, że są bakterie to dostanę antybiotyk. Teraz mam stosować brobiotyk dopochwowo. Lekarka powiedziała ,,Jaki pani chce, jakiś swój ulubiony". Stąd moje pytanie. Zastanawia mnie jeszcze czy powinnam udać się na IP wcześniej przez ten zapach czy czekać za wynikiem. Czuje się dobrze a wytyczne dostałam takie, żeby jechać na IP w razie gorączki lub bólu brzucha.

reklama
Postepowanie lekarki wydaje sie ok. Kazdy probiotyk dopochwowy mozesz przyjmowac przy kp. Najlepiej zapytaj o polecenie farmaceute.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam tylko nadzieję, że w czasie oczekiwania na wynik nie pogorszy mi się :( Chyba nie mam wyjścia i trzeba czekać, ale bardzo zmartwił mnie ten przykry zapach. Bardzo dbam i higienę i myślałam, że to wystarczy, ale jednak nie. Pozdrawiam

Postepowanie lekarki wydaje sie ok. Kazdy probiotyk dopochwowy mozesz przyjmowac przy kp. Najlepiej zapytaj o polecenie farmaceute.

Jakbym pytała farmaceutę to nie mogłabym wziąć nawet ibuprofentu, a można brać nawet ketonal czy morfinę.
Można zapytać jak już to laktaceutę, ale kiedyś u niej porada kosztowała 100zł nie wiem ile teraz.

Z tańszych opcji Link do: You can save breastfeeding wpisujemy substancje czynną leku po angielsku @wiktoria28_8 probiotyk możesz każdy - jaki lubisz ja akurat polecam doustny estabiom mama

Jakbym pytała farmaceutę to nie mogłabym wziąć nawet ibuprofentu, a można brać nawet ketonal czy morfinę.
Można zapytać jak już to laktaceutę, ale kiedyś u niej porada kosztowała 100zł nie wiem ile teraz.

Z tańszych opcji Link do: You can save breastfeeding wpisujemy substancje czynną leku po angielsku @wiktoria28_8 probiotyk możesz każdy - jaki lubisz ja akurat polecam doustny estabiom mama

Toz to o niczym innym, jak o probiotyku, nie pisalam. Co sama potwierdzilas, ze mozna kazdy...

Toz to o niczym innym, jak o probiotyku, nie pisalam. Co sama potwierdzilas, ze mozna kazdy...

Wiesz przez lata byłam promotorką karmienia piersią i nie raz nie dwa słyszałam, że ktoś poszedł do apteki powiedział że dla karmiącej i farmaceuta nie chciał sprzedać (choć w ogóle nie może czegoś takiego robić) bo w ulotce jest o tym, że nie wolno karmić 🙄

Także przy probiotyku myślę, że na bank tez mozna trafić na takiego farmaceutę

Wiesz przez lata byłam promotorką karmienia piersią i nie raz nie dwa słyszałam, że ktoś poszedł do apteki powiedział że dla karmiącej i farmaceuta nie chciał sprzedać (choć w ogóle nie może czegoś takiego robić) bo w ulotce jest o tym, że nie wolno karmić 🙄

Rozumiem. Sama czesto nie przyznaje sie, ze karmie piersia w aptece. Sprawdzam z elactancia leki i wtedy tylko mowie, co chce.
Faktycznie, lepiej przedstawic to w taki sposob, jak ty napisalas, bo wiele kobiet nawet nie wie, gdzie sprawdzic kompatybilnosc z kp danego leku.

Mojemu mężowi farmaceutka nie chciala dać ibuprofenu dla mnie, bo karmię 🙈 i w końcu nie dało sie przekonać.

EOT.

reklama

Mi kiedyś w aptece nie pozwolono bez zaświadczenia lekarza (tylko którego, ginekologa czy rodzinnego?) kupić leku przeciwhistaminowego, prostego dostępnego bez recepty, sprawdzonego już, że bezpieczny, bo matka karmiąca... 🙈 niepotrzebnie dopytałam, chcąc się upewnić. Jak powiedziałam to kiedyś gin., to się trochę śmiała.

reklama
Do góry