reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Połozenie miednicowe, cesarskie cięcie

W ktorym tygodniu dziecko ułożyło się u Was do pozycji glowkowej ? U mnie aktualnie 35+1 i polozenie miednicowe, za 2 tygodnie mam wizyte u ginekologa i jeśli do tego czasu się nie obroci będę miała cesarskie cięcie. Robię ćwiczenia mobilizujace obrót, byłam u fizjoterapeutki ale póki co nic to nie daje. Ciekawa jestem jakie są jeszcze szanse że się obroci, może któraś z Was podzieli się swoją historia ?

reklama
U mnie córka się nie obróciła, mimo że ją ładnie prosiłam.
Walczyłam od mniej więcej 32tc. Miałam zaplanowane już cc, ale córka jakiś tydzień wcześniej stwierdziła, że już dość i odeszły mi wody. Miałam cc w 37t2d.

Koleżanka w 37 tc była z u lekarza, położenie wciąż Miednicowe, cc zaplanowane na 38 tc. Przyjechała na cięcie, a dzidzia w położeniu główkowym. Lekarze dali jej wybór, czy chce to cięcie, czy czeka na poród sn. Chciała cięcie, dzidzia 3,5 kg, więc też nie taka malutka.
Także do ostatniej chwili jeszcze się może obrócić.

U mnie w 35 położenie miednicowe, dwa tygodnie później główkowe ale ze względów zdrowotnych miałam CC.

Nawet w dniu porodu może się obrócić. Moja w 36 TC obróciła się z pozycji główkowej, w której spędziła praktycznie całą ciążę, do pozycji pośladkowej. Okazało się to dopiero podczas pilnego CC 🤷 dzień wcześniej przy przyjęciu do szpitala była położona główkowo

Wszystko zależy od wielkości miednicy i wód płodowych. Mi lekarze od razu powiedzieli że córka się nie obroci

To chyba bardziej od szczescia zalezy.
U mnie corka byla mala 2660g, wody byly ok, a i tak nie odwrocila sie.

reklama
Do góry