Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A nie lepiej byłpby Co po prostu znaleźć co masz w pobliżu i ich tam zapytać?Witam.
Jestem samotna matką 5 dzieci w wieku 18 miesięcy, 4 lata, 11 lat, 12 lat i 16 lat. Na koniec lutego zostajemy bez mieszkania i nie mamy gdzie pójść. Czy jest jakiś Dom Samotnej Matki który by przyjął mnie z dziećmi w takim wieku
Byłam. I jest tak zwana spychologia bo pochodzę z Dolnego Śląska a ostatnie 7 lat mieszkałam w Opolu. Mops z Opola stwierdził że mam udac się do Mopsu gdzie miałam stały meldunek a tamten że mam iść do tego gdzie ostatnio przebywalamA nie lepiej byłpby Co po prostu znaleźć co masz w pobliżu i ich tam zapytać?
Ale na nie o mops pytam a o konkretny dom samotnej matki.Byłam. I jest tak zwana spychologia bo pochodzę z Dolnego Śląska a ostatnie 7 lat mieszkałam w Opolu. Mops z Opola stwierdził że mam udac się do Mopsu gdzie miałam stały meldunek a tamten że mam iść do tego gdzie ostatnio przebywalam
Tu gdzie obecnie mieszkam nie ma DSM i musiałam iść do Mopsu.Ale na nie o mops pytam a o konkretny dom samotnej matki.
No i generalnie może warto byłoby w takim razie to jakoś uporządkować.
To po co jas pytasz i dsm? W sensie np. mieszkasz w Gdyni, a ja Ci powiem, że w Krakowie Cię przyjmą, to zapakujesz dzieci i przyjedziesz do Krakowa?Tu gdzie obecnie mieszkam nie ma DSM i musiałam iść do Mopsu.
To po co jas pytasz i dsm? W sensie np. mieszkasz w Gdyni, a ja Ci powiem, że w Krakowie Cię przyjmą, to zapakujesz dzieci i przyjedziesz do Krakowa?
No musisz się dogadac z tymi, ktorych masz na miejscu. MOPS Ci w tydzień nie załatwi mieszkania. Masz kasę z 800+ na 5 dzieci, nie dasz rady na początek czegoś wynająć sama? Alimenty przecież tez masz/będziesz mieć. 18m dziecko może iść do żłobka, a Ty możesz pracować. Albo pracować popołudniami jak starszaki wracają ze szkoły. Nie jest to idealna sytuacja, bo starsze nie są odpowiedzialne za młodsze, ale jak trzeba to trzeba.