"narzeczony na takie widoki niezabardzo" yyy co?! [emoji50][emoji849]
To po co mu kazesz patrzeć na takie widoki? Nie każdy chłop się nadaje na patrzenie na tony krwi.
Chcesz mieć piękny poród rodzinny? Cesarka to nie poród rodzinny bo nie wpuszczają partnerów. Więc rodzinny to to na pewno nie będzie.
Stwierdzona tokofobia jest przez lekarza psychiatrę więc jeśli chcesz mieć papier to proponuję konsultacje u psychiatry. I bez obrazy bo to lekarz jak każdy inny, nie musisz się bać, że Cie uznają za wariatkę. Serio
Nie chce Cie oceniać bo masz dziwne argumenty. Ani nie musi Twój narzeczony oglądać takich widoków, ani decydując się na cesarkę nie będziesz miała pięknego porodu rodzinnego [emoji849]
Dziecko też na pewno nie odwróci się z powrotem [emoji57]
Więc taka moja rada. Poszukaj na google badań medycznych, publikacji naukowych dlaczego poród naturalny jest lepszy dla dziecka.
Nie rad i opinii obcych ludzi z forum, nie informacji od nie wiadomo kogo, cioci, babci, koleżanki.
Tylko publikacji naukowych.
Bo określenie, że jakoś Cie to nie przekonuje świadczy tylko o tym, że posługujesz się opiniami ludzi, a nie badaniami, publikacjami lekarzy [emoji849]
Powodzenia
a co innego można podać za przyczynę do cc. Ja nie chcę rodzić, potem podobno są komplikacje, sam poród nie wiadomo jak narzeczony na takie widoki niebardzo a ja chcę piękny poród rodzinny. cc zawsze lepiej i podobno dzieciątko ładniejsze. Mój doktor namawiał na cc, bo ułożenie a teraz z tym obrotem mówi nie ma wskazań. Na innym forum dużo hejtu dostałam, bo niby sn takie dobre nie wierzę wto.