reklama
energetyczna
Początkująca w BB
To jest właśnie zastanawiające bo przybiera i to zdecydowanie ponad przyjęte 'normy' ale może faktycznie ma dużo większe zapotrzebowanie i potrzebuje więcej jeść i chce żeby ją karmić jeszcze częściej.Autorko, czy jesteś pewna, że dziecko się najada? Dobrze przybiera?
Jeśli tak, to niestety trzeba przeczekać.
Już niedługo będzie lepiej![]()
Dzięki! Też mam nadzieję, że to jednak jest 4 trymestr zwykle problemy brzuszkowe albo temperament
Po prostu za wszelką cenę chce wykluczyć inne rzeczy i że jednak to nie minie po 3 miesiącach czy pół roku dlatego szukam u Was pomocy/podpowiedzi
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
Oj mogą. Ja bym próbowała jednak walczyć o wiecej snu. Wiem, że może sie to wszystko wydawać trudne, ale był czas, że córka spala w dzień tylko u mnie na rękach. Nie było wyjścia siedziałam i ona spała. W nocy bardzo dobrze spała od zawsze. W dzień... No cóż. Co brzuszek to brzuszek, ale może spróbuj poczytać o oknach aktywności i powalcz też o sen.Właśnie też się nad tym zastanawiam a może tak przeraźliwie płakać ze zmęczenia? Bo ogólnie rano jeszcze jest znośnie tzn po pierwszym jedzeniu małej można się z nią pobawić tak 20-30min ale trzeba przy niej ciągle być ewentualnie na minutkę można jej zniknąć z oczu na szybkie siku. I potem już zaczyna się denerwować i potem z każdym karmieniem jest gorzej a w sumie od 12-20 murowanie po każdym jedzeniu od razu ryk jak jest odkadana obok. Najgorzej że jazda samochodem czy spacer też nie zawsze pomaga i czasem też kończy się to takim rykiem i płaczem. Nie umiem jej niczym uspokoić zaczyna się zanosić tym płaczem tak jakby się miała zaraz udusić. Przerażające to jest dla mnie. Ale moi bliscy też są w szoku tak jak i mój mąż że nic nie pomaga. Nie wiem czy chodzi o ten brzuszek (tak podejrzewalismy), może jakieś jej problemy z jedzeniem, może jest zmęczona a może po prostu chce od nas fulla atencji nie mam już pojęcia. Wyjście do lekarza na spacer wywołuje u mnie stres że znowu będzie powtórka![]()
Moja mama starej daty, ale zawsze mi powtarza, że sen dziecka jest najważniejszy. Czy to w wózku, na rękach czy na mamie. Nieważne Twoje plany

Może to choć trochę Ci pomoże powalczyć z płaczem.
energetyczna
Początkująca w BB
Tutaj chyba leży mój problem myślałam że mała sama będzie umiała zasnąć a widzę, że faktycznie tak jak piszesz ja musze jej pomagać. Przeczytałam bardzo pomocna lektura nie miałam pojęcia o oknach aktywności jedynie co to wiedziałam ile dzieciaczek musi spać w ciągu doby. Spróbuję wprowadzić lepsza rutynę i postaram maskymalnieOj mogą. Ja bym próbowała jednak walczyć o wiecej snu. Wiem, że może sie to wszystko wydawać trudne, ale był czas, że córka spala w dzień tylko u mnie na rękach. Nie było wyjścia siedziałam i ona spała. W nocy bardzo dobrze spała od zawsze. W dzień... No cóż. Co brzuszek to brzuszek, ale może spróbuj poczytać o oknach aktywności i powalcz też o sen.
Moja mama starej daty, ale zawsze mi powtarza, że sen dziecka jest najważniejszy. Czy to w wózku, na rękach czy na mamie. Nieważne Twoje plany
Może to choć trochę Ci pomoże powalczyć z płaczem.
wydłużać czas w którym udaje się mojej małej spać. Dziękuję bardzo cenne rady!
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
Nie ma za co, to tylko rady które tutaj kiedyś sama czytałam.Tutaj chyba leży mój problem myślałam że mała sama będzie umiała zasnąć a widzę, że faktycznie tak jak piszesz ja musze jej pomagać. Przeczytałam bardzo pomocna lektura nie miałam pojęcia o oknach aktywności jedynie co to wiedziałam ile dzieciaczek musi spać w ciągu doby. Spróbuję wprowadzić lepsza rutynę i postaram maskymalnie
wydłużać czas w którym udaje się mojej małej spać. Dziękuję bardzo cenne rady!![]()
Mam nadzieję, że pomoże choć troszkę. My mamy za sobą kilka gorszych nocek, ale ta zapowiada się lepiej

Trzymajcie się!
W tym wieku maleństwo powinno przesypiać 15-16 h., ale dzieci są różne. Natomiast rzeczywiście warto zadbać o rutynę, zwłaszcza jeśli ci się trafił taki wrażliwy egzemplarz. Tu masz podpowiedź, co mogą oznaczać różne rodzaje płaczu. Dobrą metodą jest kładzenie dziecka skóra do skóry, to odpręża maleństwo, natomiast w upale warto podłożyć jakąś pieluszkę, żeby zwiększyć wasz komfort. Jesli mówisz, że córeczka zasypia przy piersi, to naprawdę możecie przez jakiś czas użyć smoczka i zobaczyć czy zadziała, są dzieci, które mają silny odruch oralny i smoczek pozwala im się uspokoić i wyciszyć.
Ogranicz nadmiar bodźców: Staraj się utrzymywać dom w spokojnej atmosferze, unikając głośnych dźwięków, intensywnych świateł czy gwałtownych ruchów. Z tego, co napisałaś o spaniu, to myślę, że ta młoda osoba może być bardzo zmęczona. Może w waszym przypadku sprawdziłby się otulacz. Wrzucam ci link do znajomych położnych, może to będzie dla was rozwiązanie. Niektóre dzieci lubią czuć się otulone jak w łonie mamusi i się wtedy uspokajają Link do: Otulacze | Medbest Sklep.
I przede wszystkim to dopiero 6 tygodni, maleństwo się adaptuje i może to trochę potrwać. U mnie potrwało
I najważniejsze, czy ty masz szansę zadbać o siebie i żeby ktoś cię odciążył. Zobacz, czy przy mężu też tak płacze, jak nią się zajmuje czy kołysze? Przypuszczam, że możesz być wykończona i zestresowana, a mały człowiek odczuwa twoje emocje i reaguje jak potrafi najlepiej czyli... płacze. Trzymam kciuki.
Ogranicz nadmiar bodźców: Staraj się utrzymywać dom w spokojnej atmosferze, unikając głośnych dźwięków, intensywnych świateł czy gwałtownych ruchów. Z tego, co napisałaś o spaniu, to myślę, że ta młoda osoba może być bardzo zmęczona. Może w waszym przypadku sprawdziłby się otulacz. Wrzucam ci link do znajomych położnych, może to będzie dla was rozwiązanie. Niektóre dzieci lubią czuć się otulone jak w łonie mamusi i się wtedy uspokajają Link do: Otulacze | Medbest Sklep.
I przede wszystkim to dopiero 6 tygodni, maleństwo się adaptuje i może to trochę potrwać. U mnie potrwało
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
@energetyczna jak tam u Was? Lepiej troszkę?
energetyczna
Początkująca w BB
Cześć ponownie!
Tak! Chyba pomogła osteopatka 'odblokowała' ja zrobiła powiedzmy taki masaż. Ale bardzo dużo zrobilo też regularne spanie (nawet na rękach jak poradzilyscie) i rutyna dnia.
Dalej są lepsze i gorsze dni ale już nie ma tak, że codziennie płaczę od rana do nocy.
Dziękuję Wam za wszystkie porady i dobre słowa
Tak! Chyba pomogła osteopatka 'odblokowała' ja zrobiła powiedzmy taki masaż. Ale bardzo dużo zrobilo też regularne spanie (nawet na rękach jak poradzilyscie) i rutyna dnia.
Dalej są lepsze i gorsze dni ale już nie ma tak, że codziennie płaczę od rana do nocy.
Dziękuję Wam za wszystkie porady i dobre słowa

reklama
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
Myślałam o Was. Fajnie, że się odezwałaś i że jest lepiej. Trzymam kciuki żeby powolutku było coraz lepiej.