• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pomocy!!!pierwsza cesarka,czy druga tez?

dziewczyny moze szkoda czasu na klotnie co?????? kazda ma inny prog bolu pewnie niejedna na moim miejscu gdy rodzilam corke sn dalaby rade wytrzymac i moze urodzialaby naturalnie ja juz nie wytrzymalam choc myslalam ze duzo moge:tak::tak::tak:
przeszlam dwie cesarki i wiem ze bol moze byc rozny przy pierwszej bolalo bardziej przy drugiej mniej...po pierwszej w domu jak poszlam pod prysznic to tak mnie rana bolala z lewej strony ze malo nie zemdlalam z bolu a maz chcial pogotowie wzywac...

Kłaczek faktycznie nasze dzieciaki w podobnym wieku moj sie troche uspokoil bo wczoraj wyszedl pierwszy zabek:-D:-D:-D no ale chyba dlugo spokoj nie potrwa bo idzie kolejny:no::no: a do tego te upaly masakra...no i corka tez zabkuje ida gorne piatki wiec ja juz swira dostaje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Wczoraj? I jeszcze mi powiedz ze prawa, dolna jedynka...:-D A druga idzie. Karol wlasnie wczoraj zostal szczerbolem i czekamy na druga jedyneczke bo widze ze dziaslo napuchniete.

no dokladnie wczoraj:tak::tak::-D:-D i dokladnie dolna prawa:-D:-D w niedziele wieczorem byl czad pomogl paracetamol i 2 porcje zelu na dziaslo ale zabek pokazal sie dopiero wczoraj...druga tez idzie...moje dzieci ciut pozniej zabkuja ale corka zabkowanie przechodzila bezbolesnie pierwszy zabek ok 8 m-ca i zero placzu za to jak zabki wychodzily to spala po kilkanascie godz...dzieciaki tez roznie na bol reaguja:-D:-D:-D

No, to zabkujemy razem.:-D To nie jest jeszcze pozno, mojemu najstarszemu pierwszy zab wyszedl jak mial prawie rok - to bylo pozno i o tyle smiesznie, ze on juz dobrze mowil w tym wieku, a w paszczy jak u emeryta.:-D U nas nie ma paracetamolu, jest zel do dzioba i to dziob na widok palca z zelem otwiera sie jak ladownia promu, ale goraczki czy jakichs specjalnych "atrakcji" nie mamy. No, rozwolnienie jest - maly sie do kolan obs...wa. No i marudzi, ale to jego prawo.

a'propo czytałam kiedyś na innym wątku jak to jedna z koleżanek udzielających się tutaj pisała jaka to była strasznie dzielna bo po cesarce nie wzięła nawet "paracytamolu" bo nie chciała dziecka truć a przecież tak strasznie chciała karmić piersią. I jak to jest dobrą i dzielną matką że się tak poświęciła. Dlatego tak jak każdy wpis w internecie nie należy do końca na poważnie brać wpisów forumowych, bo co wątek to inna bajka :-)

Poród boli, nie ważne czy SN czy cesarka. Tyle w tym temacie.

Jeśli nie ma przeciw wskazań i nic się nie dzieje z dzieckiem to czemu nie miałabyś urodzić sama. No chyba, że szpital w którym rodzisz wykonuję cesarki na życzenie. Bo akurat u mnie nie było takiej opcji, a ja bardzo obawiała się naturalnego porodu. Wydaje mi się, że skoro pierwsza cesarka nie była wykonana z twojego powodu tzn. jakiejś twojej choroby, nieodpowiedniej budowy ciała, tylko z przyczyn od ciebie nie zależnych jak np złe ułożenie dziecka to przy drugiej ciąży jeśli jest wszystko ok z maleństwem to możesz spokojnie rodzić sama.

Wg zaleceń PTG kobieta która przeszła cc przy kolejnym porodzie musi wyrazić piemnie zgodę na podjęcie próby rodzenia prze sn,tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce, na pewno trzeba dokładnie czytac co się podpisuje przy przyjęciu. Sama jestem w podobnej sytuacji, i nie wiem do końca na co się zdecydować. Jednego dnia myślę napewno cc a drugiego się waham. Jedno i drugie niesie ze sąbą ryzyko. W każdym razie przy moim pierwszym porodzie, ciężkim, bolesnym 12-h, moment podania zzo wspominam jako jedna z najlepszych chwil w moim życiu. Dochodzenie do siebie też ok, wcale tak mocno nie bolało,tylko przy śmianiu sie i przy kaszlu ale rozcięte krocze boli podobnie.

reklama
U mnie pierwsza ciąża dzięki częściowej resekcji jajników (pco)zakończona cesarką.Syn wcześniak ma już 11 lat .Teraz jestem przed 40 i jestem w 3 miesiącu ciąży.Mam astme i cukrzyce.Nie chce rodzić naturalnie więc zastanawiam się czy teraz też będzie cesarka czy nie????....nie planowałam kolejnej ciąży bo lekarze nie dawali mi szsns a tu po tylu latach mam niespodziankę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry